Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 27 Jun 2010

MAHALNYA HARGA KOMPUTANG UNTUK IKANG !



KUCANG TAK MAKANG IKANG MAIN KOMPUTANG



75,000 MURID TERIMA E-BOOK PERCUMA - melayau

Kerajaan negeri mengakui sukar mengenal pasti sesetengah golongan masyarakat yang benar-benar ikhlas apabila setiap kali menerima bantuan daripada kerajaan.

Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains, Teknologi dan Sumber Manusia negeri, Ahmad Razif Abd. Rahman berkata, rakyat perlu mengubah sikap agar sentiasa menghargai pemberian kerajaan tidak kira dalam apa juga bentuk bantuan sekalipun.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Takir memberitahu, pada masa ini terdapat di kalangan penerima bantuan kerajaan yang seolah-olah tidak menghargai pemberian tersebut dan tidak memanfaatkannya dengan sebaik mungkin.
Justeru, jelasnya, sumbangan percuma seperti buku elektronik, e-book yang kini mula diagihkan kepada murid tahun lima di Terengganu tahun ini perlu dimanfaatkan sepenuhnya dan tidak disalah gunakan.

Menurutnya, sejak diperkenalkan tahun lalu hingga tahun ini, sejumlah 75,000 e-book diberikan secara percuma kepada murid tahun 4, 5 dan 6 di negeri ini membabitkan peruntukan oleh kerajaan negeri berjumlah RM75 juta.
KAH KAH KAH..

woit… INI PROJEK SAPA INI… kah kah kah..

kah kah kah… INI PROJEK TIPU IKANG…. kah kah kah..

kah kah kah… IKANG JADI BANGANG KENA TUBA OLEH KOMPUTANG…. kah kah kah..

woit… 75,000 KOMPUTANG…. HARGA 75 JUTANG RINGGIT…. kah kah kah..

woit…. CUBA KIRA… SATU KOMPUTANG BERAPA HARGANG…. kah kah kah..

woit… GILA GILA MARK UP….. PATUTLAH STADIUM RUNTANG…. kah kah kah..

nota:
natang bewok kah kah ka


21 ulasan:

mas_joko berkata...

75 juta bahagi 75000 = seribu
bukan ok ke tu bro isham. takde la mark up sangat bunyi.

kalau kos 700 baru untung 22.5 juta. hehe.

Tanpa Nama berkata...

kepala butoh lu la...macam la lu bagi tu pakai duit mak bapak lu.

Tanpa Nama berkata...

satu ribu harga bro
masuk license+software pebende dalam tu
okla tu bro
-kontrektor kelas f-

Tanpa Nama berkata...

tu la.. harga seribu dah ok. murah gila dah tu. cuma elak notebook yg diberi tu cikai brand china. harga dalam 600,700.

yang penting skrg kena tahu.. brand, spesifikasi.. dan sebagainya.

mahaza berkata...

mana dorang dapat notebook satu rega RM1,000? Tolong bak mai aku nak beli 3 untuk anak-anak aku......

rahim shukor berkata...

benda ni bukan notebook....e-book jer...harga e-book dalam RM400-500 jer....kalau RM1000 baik beli notebook (laptop) RM1200 dah boleh dapat (lagi canggih) boleh online facebook

Uncle Limau berkata...

kahkahkah...style2..
rm1K mna maw dpt,?Recon boleh la...yg TM bg utk pkej berokband student pon RM1.5k jgak..

Rillink berkata...

Mahaza ni malaon dari gua kasim baba kee?harga notebook pun tak tahu?di pasaran sekarang harga nya dalam lingkungan rm900 jee,kalau beli banyak dari pembekal boleh dapat rm750,kalau beli lagi banyak hingga 75000 boleh dapat harga rm400++++kalau nak order hantar maklumat kat blok saya.

Tanpa Nama berkata...

Jom masuk tender. kalu dapat ni kaya raya!

Tanpa Nama berkata...

Kalau ya pun berita tranung takkanlah sumer jadi "ng"?

Bro Isham nih.. betul-betul menganying!

Tanpa Nama berkata...

Bro..
Yg rege RM1200 tu netbook bukan notebook..yg tm punya plan tu adalah netbook rege dlm Rm1200 le..

pisangmalaya

marauhirang berkata...

Salam...
Harga E-book lagi mahal dari note book....
Betul ke?????
confius aku..

hehehehe

TEKONG DARAT berkata...

jangangaduh...
baca betul2 ebook ke notebook..
ksn tulis ebook tu..

mas_joko berkata...

netbook hari tu tengok kat pc fair .. ada jugak yg dlm rm750.

maybe ebook ni spec gitu la kut. tapi tak tahulah. ada sesiapa ada anak darjah 5 kat tganu kat sini yg boleh beri spec penuh ebook berkenaan?

Tanpa Nama berkata...

kang kang kang kang kang

Tanpa Nama berkata...

e-book tu memang murah..tak silap aku rege dia dalam 300-500 jer... kalo mini-notebook boleh la dalam 1000-1200.

dasat la, e-book ni bentuknya huduh macam puki kavita singh jer... dimakap jadi 1000.... kayo siot... lepas ni boleh la pi umrah dan haji... Allah akan sayang punyer..kahkahkah...

Lang berkata...

tt.. ko terlebeh makan ikan impot dari trengganu ke? atau mabok kopok leko... habis semuanya ang ing ung...

kah..kah..kah...

mcm mane pon sedap juga bahsa trengganu ala-ala tukar tiub ni...

kalau tak silap akula.. e-book ni levelnya rendah sikit dari notebook... aku pon tak tau jugak barang ni.. rasanya yang ada operating system dan e-book reader.. so download softcopy e-book dan e-book tu boleh dibaca dengan hardware ini... mungkin mcm tu kot... klu tu je tahap penggunaannya... harga seriban tu bukan mark-up lagi namanya.. itu make-up... tunggu laporan audit negara la nanti.

Tanpa Nama berkata...

memang tak betul budak2 ni
dah bagi tak tau menghargai

kejaan suruh pakai, masuk blog puji kejaan

budak tu pulak pakai, masuk blog kutuk mat monggol dan mat ikang

tapi aku rasa la, kalau niat bagi tu dah tak iklas, hasilnya pun akan berbalik jadi tak iklas jugak

tuan guru HA jugak yang untung.

Tanpa Nama berkata...

ebook rm1000
pergi lanchow laa
mai imbi plaza laa tengok

jawatan tinggi pun tak tau nak beza rega ebook dengan notebook

patut pun malaysia nak bengkrup
kencing kuat sangat

pembohong takkan behenti berkata...

the software application for this could cost more, the ereader, BUT still lower than the price for each laptop.....madnessssss,disgusting.........them all of them...

Tanpa Nama berkata...

Ebook tu harga dalam rm880.00

intel atom n270 1.6ghz
1gb ddr2
8gd ssd
sd card reader
ccd camera
wlan
win xp
office...

dapat la untung 9 juta...huhu...

kerajaan negeri menempatkan pegawai it di sestiap sekolah bagi menguruskan kelicinan penggunaan..dengan bayaran gaji 1750...

baik buat projek macam ni,anak negeri ponn dapat peluang kerja daripada bina tak tentu pasal...

bila dah pandai guna internet,budak-budak dah tak tengok tv1 semua tengok blog...