Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 17 Jun 2010

NGO BBBM DI NEW YORK




APA NAMA NGO INI ?



IKLAN ROSMAH DALAM AKHBAR AMERIKA DITEMPAH NGO
-berita hairan

Najib Razak menjelaskan iklan di akhbar The New York Times yang memaparkan suaminya, Rosmah Mansor sebagai ‘Wanita Pertama’ negara, ketika lawatannya ke Amerika Syarikat pada 16 April lalu, bukan ditempah Kerajaan Malaysia atau mana-mana kementerian.

Isteri Rosmah berkata, beliau difahamkan, iklan itu ditempah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Amerika sempena anugerah yang mereka sampaikan kepada Rosmah atas kerja amalnya dalam hal-ehwal kemanusiaan dan pendidikan kanak-kanak.

KAH KAH KAH..

woit… BETUL KE ADA NGO INI….. kah kah kah..

woit.... APA NAMA NGO INI…. kah kah kah…

woit…. SEMASA SUAMI NAJIB BERUCAP…. ADA ORANG DATANG KE?.... kah kah kah..

kah kah kah…. JANGAN JANGAN BAWA PENDENGAR DARI MALAYSIA…. kah kah kah..

woit… NGO IN NAMANYA IALAH BBBM NEW CHAPTER NEW YORK…. kah kah kah..

kah kah kah… BBBM IALAH BODEK BUBI BIK MAMA… kah kah kah

nota:
apa itu bubi?
nak tahu juga?
sila tanya lebai google kah kah kah

11 ulasan:

ayamtido berkata...

word of the day: bubi!

kah kah kah kah kah kah... ini lah pemula pagi yang sehat!

Tanpa Nama berkata...

1. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bubi
2. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=boobie

wah, kelas gitu TT, ini kamus harian gua sudah beberapa tahun dah, sudah lama gua tak pakai oxford, longman dan merriam webster. tak cool.

urbandictionary memang cool, bahasa orang muda. mengakala pukimak, dia belasah jer pukimak, senang cerita. direct macam lagu2 lama dolly parton. go-getter...

Tanpa Nama berkata...

jamaluddin najis tu apa dok buat hah hah

mosabit berkata...

ala takkan tak tau...NGO tu bernama NGOK.....

nak tipu lagi..sendiri iklan sendiri buat buat tercengang.....sudahlah ..trik lama ko pakai..

kata kasSim selamat,
"AKU HERAN..KENAPA KAU DIJADIKAN SEBAGAI MANUSIA................."

"ALA KASIMMMM..MAHAAFKAN BIK MAK KASSIMMMMM......MAK DAH TUA KASSIMMMMM...MAHAAFKAN MAK KASIMMMM.................."

"AMARAN kepada rakyat malaysia..jangan butakan mata...lawan tetap lawan....."

kah kah kah kah kah kah ....

Tanpa Nama berkata...

BBBM:
1. Babi Babi Bik Mama
2. Barua Barua Bik Mama
3. Baldi Baldi Bik Mama
4. Bangan Bangan Bik Mama

the twins berkata...

hahahahaha keshiaaaaan dia

fr cafe maravillas berkata...

http://www.theregister.co.uk/2010/06/14/french_judiciary_boob/

saya XY masa di tempat kerja, XX masa shopping, bertengkar atau masa cuba nak menang apa2 debat (semua org perli perempuan mc tu kan) dan jadi seekor monyet masa di rumah..mana dia pisangku? cuba bayangkan apa mahkamah kita akan kata atau kelam kabut mcm nak kiamat, kalau ada kes mcm ni? havoc. mufti pun terlondeh kain!

Tanpa Nama berkata...

bubi tu ada 2 mafhum:
1. belon yg diam2 je dah berisi macam ubi lalu bulat sarat berat macam badak basah (berat berganda, berat badak sendiri + berat cecair pada badan badak)
2.'bubi terep' iaitu perangkap orang jawa (atau jerangkap) berupa bukit yg ditimbun membentuk bulatan (atau lubang yg dikorek bentuk bulatan) dibuat dalam semak yg gelap lalu diisi gula berkati2, madu dan juga susu, kemudian dilitupi sebarang kain/fabrik; ini bakal menarik dan mengundang khinzir2 hutan, harimau buas, badak berat, katak2, dan juga tangan2 yg suka menjarjis dalam gelap, supaya mereka2 ini masuk jerangkap dan dapat disembelih...

rujukan: wiki-apedia

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

dari http://en.wikipedia.org/wiki/Bubi_people

It has been suggested that the term "bubi" was derived from booby which means "unlearned, senseless, and clumsy"

caya lah tuan.... bahasa baru lagi daku dapat.. ni macam boleh pandai kalu hari2 baca blog tuan...

Lang berkata...

statement ujung pasal keja amal tu... tt tolong listkan bape byk sampai boleh dpt anugerah...

bubi jugak ke yang sediakan list tu?

Amyra berkata...

rasanya kita tdk pernah gunakan istilah First Lady/ Wanita Pertama, jadi Puan Rosmah tak payahla terhegeh2 nak gunakan istilah itu pula