Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 17 Jun 2010

CUBA BUAT PERBANDINGAN DENGAN PENUH BERBUDI DAN BERBAHASA





KALAU BINI TAHU TENTU PANAS BARAN


( kalau tiara second hand ada juga yang nak beli 10,000 ringgit -
kereta rahai macam ni sapa nak kah kah kah)


RAIS : DUA JUTA BLOGGER BUKTI MEDIA MALAYSIA BEBAS
- mkini

Kewujudan dua juta blogger di negara ini membuktikan media massa di Malaysia bebas menyiarkan pendapat dan kritikan masing-masing, kata Rais Yatim.

Dia memberitahu persidangan Dewan Rakyat hari ini bahawa dengan perkembangan teknologi maklumat, peluang untuk mana-mana pihak bersuara dan memberikan pandangan masing-masing tidak pernah disekat oleh kerajaan.

"Kita boleh lihat sekarang, media massa terutamanya media alternatif, perkembangannya semakin rancak dengan adanya perkhidmatan jalur lebar.

KAH KAH KAH…

woit… MANGKOK…. APA PUNYA BANDINGAN… BANGANG…. kah kah kah…

woit… 2 JUTA LALAT MENGURUNG BANGKAI… APAKAH BANGKAI ITU BAIK… kah kah kah…

woit…. MANA PUNYA BELAJAR INI… kah kah kah..

kah kah kah… NANTANG BENGONG…kah kah kah..

woit… BUKAN BEBAS… TAPI TAK ADA KEUPAYAAN NAK KAWAL… kah kah kah..

kah kah akh… KALAU BOLEH SEMUA BLOGGER PRO PAKATAN… AKAN DI SUNAT KAN SEKALI LAGI…. kah kah kah...

kah kah kah... SUNAT SAMPAI PUTUS…..kah kah kah

nota:
untuk mereka yang tahu akan tahu kesah perbandingan ini
ini macam kesah aesop fables dari greek:

rais yatim jatuh hati dengan cik mek molek dari uitm
rais yatim bagi kemera dan macam macam pada cik mek molek ini
jadi apa kah cik mek molek dari kb ini telah dirompi pompi
oleh malaon ini.

adakah isteri yang becok mulut itu tahu akan kesah ini ?
apakah dengan memberi hadiah hadiah maka terbukti
rompi pompi kah kah kah…

boleh kah kita menggunakan perbandingan hadiah/duit/kamera
sebagai upah rompi pompi kah kah kah

nota:
nak tahu cerita lanjut jumpa siswa dari uitm shah alam
atau orang jelebu kah kah kah



20 ulasan:

umar al khattab berkata...

..woit,,,menteri sorang ni memang mengong oi..

..cakap main lepas..tarak otak..yiLLeekk..! buat malu je budak2 IT dengar kau cakap ni woit

..2 juta bloggers bukan tandanya m'sia bebas media..itu "the freedom of worldwide inter-networking".. keh keh keh bengong

..kalau kau nak cakap m'sia bebas media,apasal RTM tak siar "perasmian" fiesta Kelantan malam tadi woit.. kah kah kah

..apasal media berat sebelah..buruk2kan pakatan..jawab oit jawab..

kesian si rais yg cuba repair jambatan yg dia pernah bakar dulu

topless dude berkata...

punyala putaq alam, bebas kepala hotak dia! sebab tak boleh kawal la. nak control tak mampu. cuba jawab sat awat kita punya Interner slow nak mati? siam pun lagi laju! Kota Singa tak payah sebutla kan. Buat malu muka aja.

betina dengan laki2 miang memang la takleh dipisahkan. biasa la tu, cant keep their *tut* in their pants!

semua sitcom di TV kita jadi tak lawak,semua benda cut n censor tu apa? bebas? movie boleh tukar jadi lain cerita kena butcher dengan sambol sambol.....

Tanpa Nama berkata...

"2 juta bloger menunjukkan media bebas...."

itu aku kureng pasti
kalu nak pasti kena tanya Adakah Teruna dan Kickfela
dua ekor ni ada jawapan

Tanpa Nama berkata...

statement mahabangang, yg jadi bejuta2 blog tu sebab takleh nak kontrol., pusing2 balik... keluarlah kat media kononnya bukti kebebasan bersuara di malaysia... si rais ni memang mangkuk berayun betul...., ayat bodoh macam tu tuju kat sape sebenarnya, orang bandar, org kampung, orang hulu, pakcik makcik felda 200 hinggit....

rais., middle finger for you, go suck your own dick.... hiyarkh......... ptui.....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

bukan rahai...pembetulan jahai/rakai

Tanpa Nama berkata...

mereka lupa agaknya. Kalau media benar2 bebas harakah, keadilan dan roket sudah tentu dijual dikedai2 runcit di bandar atau di luar bandar.

mereka juga lupa agaknya bahawa mereka baru sahaja merampas akhbar baru setahun jagung dan komik zunar.

bebas adalah untuk melayau, hairan, manggah, urtb dan sealiran dengannya

bebas tapi dikelilingi undang-undang bermaksud tidak bebas

Tanpa Nama berkata...

mereka juga bebas membenarkan cerita hantu dan tahyul di Tv supaya rakyat menjadi golongan yang sentiasa takut, bimbang dan terikat dengan unsur fasik. Dan unsur ini akan terbawa-bawa dalam hubungan bermasyarakat - menjadi takut, bimbang dan malas untuk membuka minda supaya berubah.

kerana mereka tidak merujuk pada Al-Quran

Lang berkata...

kah..kah..kah..

lagi word baru dr tt

rompi pompi....

aku dah malas nak layan tua ganyut tu... me spik no inglish.. me spik mader tang onli... but me not NATO laik rice yeah team...

Tanpa Nama berkata...

Kelentong sial.. mcm mana dia kira ?
1+2+3 = 2 juta ? Haha..
Silap2 blog pun dia kenal apa dia.. pakai cakap aja... x percaya cuba tanya...

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak tahu mamat ni tercicir nama dia dalam senarai menteri kabinet najib dulu. Najib tak mau sebab dia lebih berumur dari najib. Bini mamat ni pegi bisik dengan Rosmah minta dia disenaraikan. Lu pikirla sendir mana pegi Syed Hamid Albar. Mat Taib juga dah mula dilupakan. Dulu Idris Harun tu timbalan menteri. Alih-alih nama dia juga tersingkir. Khairy Jamaludin lagi frust, terus terpinggir. Ezam pula yang jadi Senator, tapi tak cakap apa pun di parlimen selain buat kenyataan peribadi serang Dato' Seri Anwar Ibrahim. Begitulah warna politik Malaysia yang dah lebih 50 tahun merdeka.

Tanpa Nama berkata...

kalau tul m'sia bebas media,minta FINAS buat flem 'From Mongolia with love'.citer mcm mana minah cun tu mati diletup..ada berani?Pelakon2 yg layak ialah..jeng jeng...

Tanpa Nama berkata...

Bebas tu cakap dia. Yang penting bloggers jangan mengalah. Ada rahsia kasi dedah. Jangan ampu sana ampu sini sudahlah...

lordreidbabi berkata...

Wooooi BANGANG , BANGKAI , BUSUK !
Kamu dengan keturunan kamu serta sukusakat yang berdekatan dengan kamua adalah sama sahaja.
Apa yang orang lain buat adalah tidak betul.Cuma kamu saja yang betul ! PORAHHHHHH.
KAMU adalah spesis yang tidak mengenang budi.Kasihanilah mak bapak kamu yang membela kamu dari kecil sehingga tumbuh bulu.
Kamu hanya pandai mengutuk orang lain saja.
Apa sumbangan kamu kepada NEGARA.?
Yang kamu tahu hanyalah membuat demotrasi jalanan dan persembahan tunjuk PUNGKOK !

Tanpa Nama berkata...

Ada bloggers mengatakan kelajuan internet dia sangat perlahan....
Sebenarnya..... bukan perlahan... cuma komputer dia yang tidak pernah di "CLEAR" atau pun di "CUCI".Tak pun banyak sangat melayari laman lucah !
Orang lain tak mengeluh pun......

Tanpa Nama berkata...

Perdana Menteri berkata beliau pernah membela kucing sebagai binatang manjaan.

"Bila saya mengangkat si kecil ini, saya terus terpaut kepada makhluk yang sedap dipeluk ini.

***sungguh berbudi bahasa PM dengan kucing 1Malaysia bakal diberinama CUTE MAMA.

jalan JPJ,panji.

Tanpa Nama berkata...

Cuba tengok ini... http://www.razor.tv/site/servlet/segment/main/news/49506.html , belajar bahasa cina kat malaysia tak ada ke?

udang berkata...

Banyak sangat blogger yang melepaskan perasaan dan pandangan secara haram.....(pasal takde lesen)....tu kerana mereka tak mendapat maklumat, ulasan, dan pandangan secara bebas dan adil dari sumber yang sedia ada dari Utusan Meracau,Berita Hairan, TV3suku dan segerombolannya.

Kalau tak percaya tanya Yang Amat Berhormat Tan Seri Dato VT Pasti Berjaya......

wartamaya berkata...

wakakak !!!

Tanpa Nama berkata...

Adusss!!

mangang betoi mentri nih
lagi nampak mangang bila kena tempelak pompuan luar negeri

laing kali cakap pikir 10 kali
klu tak akan kena tempelak dan nampak kemangangannya

Apek Liau berkata...

pigi lanchow sama ini olang
otak talak jalan
kepla talak butut
hati manyak taik