Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 7 Julai 2010

BUKAN SAHAJA BALAK KENA CURI - ANAK DARA PUN KENA TIBAI




PERJUANGAN DI TERUSKAN




DIA PUNYA PASAL LAA NAK PAKAI APA PUN - INI TANAH AIR MEREKA



KPP: GADIS PENAN TERUS DIPERKOSA PEMBALAK - mkini

Tujuh mangsa Penan yang dirogol dan dicabuli oleh pembalak di Baram, Sarawak tampil menuntut keadilan.

Penderitaan dan kesengsaraan yang dialami oleh kaum pribumi itu yang dijadikan mangsa seks itu diluahkan melalui Kumpulan Penyokong Penan (PSG) - sebuah pertubuhan 36 badan bukan kerajaan NGO yang hari ini mengemukakan laporan terperinci kepada Parlimen.

Menurut PSG, wanita Penan secara sistematik diperkosa pembalak di Baram dan ia masih berterusan meskipun dinafikan oleh kerajaan negeri Sarawak dan polis pula didakwa gagal bertindak.

KAH KAH KAH…

woit… BALAK MANA BUAT KERJA INI?.... kah kah kah..

kah kah kah…. BALAK CURI BALAK…. kah kah kah..

kah kah kah…. BALAK DI CURI…. LENDIR PUN GASAK…. kah kah kah..

woit... SYARIKAT BALAK MANA NI?.
... kah kah kah

woit…. ORANG CANADA APA CERITA…. kah kah kah…

kah kah kah... ORANG CANADA TAK BERANI CAKAP APA... kah kah kah..

kah kah kah... ENTAH ENTAH...ORANG CANADA PUN SAPU LENDIR... kah kah kah

15 ulasan:

Lang berkata...

cari tokenya... sbb tokenye dah bg green light... gergaji hotdog dia mcm die gergaji balak tu..

entah2 balak tu pon balak rogol... tak de permit..

Tanpa Nama berkata...

negarakuku...nasib baik ziana dah jd mentor

asyMok_Aambo berkata...

Kejar Sampai Kantoi!!!

Tanpa Nama berkata...

kalau sesebuah negara itu di kepalai oleh raja pencuri maka rakyatnya pon pasti pencuri (tak kira parti apa pon terutama kalau parti amno!!!!!)

Tanpa Nama berkata...

Oittt TT..
lu jangan bikin fitnah ooo... Olang canada mana boleh main itu lindir. Itu balak sudah talakkk boleh angkat ooo.. kasi Erra Fazira angkat pun tatak moleh. panggil Ziana zain angkat pun tatak moleh. Dia punya enjin sudah lama kondemm ooo...

kah..kah..kah..

taib babi..

umar al khattab berkata...

..orang canada pun tumpang sapu lendir ke bro?? ergghhhhhh ya ampuuunn

macam cerita2 dalam drama melayu lama. anak dara kena rogol. tiada yang membela. siapa melawan penguasa, dia akan kena.

ha ha ha inilah 1malaysia

negara ini susah nak dapat rahmat Allah. macam mana rakyat nak hormat menghormati & berkaseh sayang. ketahuilah, dgn secebis Rahmat Allah itu, semua manusia boleh berkaseh sayang

Tanpa Nama berkata...

orang2 penan patut dihalau dari sarawak. sarawak hanya untuk keluarga taib mahmud dan kaum dia sahaja. tapi hairan la, taib ni apa la pulak nak pindah pigi kanada? kanada sana dia nak buat kerja apa.. balak jugak ka?

hidup taib mahmud... semoga panjang umur dan terus merembat harta2 rakyat sarawak. rakyat sarawak patut dihalau dari sarawak dan patut pegi idup kat planet zuhal.

Tanpa Nama berkata...

Kapada Orang Iban, Orang Kenyah, Orang Ulu, Orang Penan, Orang Bidayuh, Orang Dayak Laut, Orang Kelabit, Orang Melayu dan Orang Melanau Bodoh Nak Mampus. Padan muka kau orang, duit aku dah banyak. Anak Binik, cucu - cicit aku dah tak yah kerja. Duit, harta benda dah berlambak-lambak kat Canada. Anyway, thanks la, aku ni dah tau tak lama lagi nak mampus dah. Apa kata kau orang halalkan aje la duit balak, duit minyak dan macam-macam lagi yg aku dah kebas.

Yang Benar,
Abdul Taik Mahmud aka Taib The Canadian
Ketuak Menteri

rattlehead berkata...

perhhhh.....pakatan rakyat kalo jadi kerajaan akan dtg harus membekukan segala aset taib ni dan pemimpin2 umngok yg kaya raya...kalo boleh bekukan sekali anu diorg...dah beku ketuk dgn tukul besi.....

Tanpa Nama berkata...

Aku pun sokong tanpa nama 2010 Julai 7 08:42. Orang sarawak kuat bodo gila babi punya orang. masih lagi mau undi BN. Biar lah taib and the geng rogol amoi korang sampai terbarai-barai. Sapa suruh paloiii sangat. baik korang gali lubang sendiri masuk dan timbuss...cissss..pueh ati aku. khakkkk..ptuihhhh..bodo..dengan taik-taik bodo...

Ez Puella Sapiens berkata...

One bloody Malaysian yang beli rumah kat Canada,seluruh Canadian yang kena?

Going to whack him with my ice hockey stick!

Tanpa Nama berkata...

orang kanada takdak masa nak layan aduan orang penan, takdak masa nak tengok polis buat kerja ke tak, takdak masa nak pantau pembalak membalak haram ke meradak haram jugak...
sebab orang kanada sibuk mengurus berbagai2 harta bernilai ratus2juta di kanada nuuuunnn....

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

Woi Bro! Ini negara apa? Macam kat Afrika aje bunyinye atau Banana State of Mongolysia?

cinta alam berkata...

kalau gerombolan buat tak salah,kalau bukan gerombolan.siaplah...parah dek nyo.
macam-macam akta dan macam -macam hampeh yang sampai nak mendakwa di mahkamah.jom tengok di negeri sembilan apa dah jadi.yang dulu tu tebang balak saja,yang la ni siap cabut tunggul sekali.

AYAH D berkata...

Itu jugak salah satu dari PROJEK BARISAN NASIONAL.