Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 14 Julai 2010

TAK ADA BALA CARI BALA




APA JADI DENGAN BEROK SABARUDDIN CHIK INI?




TUAN RUMAH PIALA DUNIA : MALAYSIA BERSEDIA
- melayau

Malaysia bersedia menawarkan diri menjadi tuan rumah bersama untuk kejohanan bola sepak Piala Dunia pada masa akan datang.

Ahmad Shabery Cheek berkata, perkara tersebut bukanlah sesuatu yang mustahil dan kedua-dua negara berkenaan akan berusaha ke arah itu.

KAH KAH KAH…

woit…. YAA AAAMPOOON…. kah kah kah..

woit…. YA TUHANNNNNN….. kah kah kah…

woit…. LAPORAN KEWANGAN SUKOM 98 BELUM DI BENTANG KAN….kah kah kah…

kah kah kah…. NAK BUAT PIALA DUNIA PULAK ?..... kah kah kah…

kah kah kah…. BENTANG KAN LAPORAN KEWANGAN SUKOM 98 DULU…kah kah kah…

kah kah kah…. LEPAS SUKOM 89 …. EKONOMI HANCUR…BANYAK JATUH BANGKRAP…. kah kah kah…

kah kah kah…. KALAU PIALA DUNIA DI ADAKAN…. HABIS NEGARA INI TERGADAI…. kah kah kah…

22 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

buat stadium pun runtuh... lupakan je la. baik perkuatkan team bola tu, tak payah la nak guna cara senang nak masuk piala dunia...

MahadeyBersiong berkata...

Ya Allah ya tuhanku kahkahkahkahkahkah
adoiiiiiiiiiii!!! Ini berita maha lawak 1Malaysia.. Shial lah Sabaruddin ni! hahaha lawak betul dia ni! Woi lahanat! Kasi betul dulu bola sepak Malaysia tu laahhhhhh shial!! Ni nak buat duit lagi la ni adooii!! Kenapa lah baghal sangat woi!! Woi bodoh! Ko suruh Raja Bola kau tu & segala politikus & segala pengampu dan penyapu dalam FAM tu kasi berambus dulu lah lahanat!! Kasi betul dulu bola sepak Malaysia baru lah nak bercakap soal jadi tuan rumah ke apa ke...tolonglah jangan buat lawak sadis ni lagi woi aku merayu pada kau lahanat sabaruddin chik oi jang! kahkahkahkahkah aku betul2 gelak sambil menaip ni kahkahkahkahkah!

MahadeyBersiong berkata...

kahkahkahkah punyalah lawak sampai gua komen pun lawak Sabaruddin Chik pulak yg gua tembak kahkahkahkahkah adooiiii lawak tengah pagi. hahaha sakit perut

Tanpa Nama berkata...

apa dah nak mampus kena 10 kosong first game world cup?

merbok berkata...

hehehehe

ya Allah kau ampunkanlah kebodohan Ahmad Shabery Cheek dan pak-pak menteri umno sekalian. amin

hehehe hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Apa FIFA itu macam Fam ke sekejap semi pro lepas tu tukar liga pro.Tahun ni tak ada pemain impot tahun depan ada suka2 aje ubah ikut selera.
APNO dan Fam cakap aje hasil habuk pun tarak.

Tanpa Nama berkata...

lagi sekor bangang melantun2!

dia tengok aprika selatan dapat jadi tuanrumah 2010 dengan bagus, apatah lagi mata dia buntang terjojol tengok shakira seksi separa bogel ya gelek ya gelek untuk tuanrumah, kepala hotak dia pun dapat "idea bernas"...

kalau malaysia pulak jadi tuanrumah, boleh la shakira atau yg lagi cun dari shakira pulak ya gelek ya gelek kat sini sambil pakai baju batik (seksi tetap seksi, tapi batik tak boleh lari!) apatah lagi dia menteri bola, mestilah dia antara yg utama (selain raja bola) yg dapat mengendeng minah matsaleh tu nanti!

melantun punya bangang! bila brazil main atau jerman main atau engand main, sesak la stadium (jangan sampai runtuh lagi dah la!) tapi bila malaysia main, stadium pun tak tau berapa punya kosong, malaysia pun kena belasah tak tau berapa kosong! aprika selatan lain, pasukan dia main pun stadium sama tetap penuh malah lebih semangat rakyat dia nak tengok & sokong. aprika selatan lain, bila dia main, ada fight, takde la kena belasah berapa kosong!

bangang melantun punya kepala hotak menteri bola! agaknya mulut dia dah berbuih terlebih banyak sangat sampai naik masuk ke dalam otak, habis terbenam separuh otak dia, tu yg tak boleh fungsi fikir penuh lagi!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

Syabas ... Macam ni lah Malaysia Boleh. Terrer Pak Menteri ni. Korang kutuk-kutuk pasal apa? Kita akan break record SEBAGAI NEGARA PERTAMA YANG HOST WORLD CUP TAPI TAK MAIN... TAK QUALIFY. Kalah South Africa selaku host pertama yang tak lepas first round. Wow wow wow.

Lang berkata...

penyokong kuat idea se cawan dunia, se mesia ni ialah... binsetan, awang bodek dan braham joly...

team se mesia akan diwakili oleh satria wira perkosa...

Master Yoda berkata...

Student gua pnah tanye:

"Cikgu, ade chance tak M'sia nk musk World Cup?"

Dgn selamba gua ckp:

"Ade dua cara, fisrt, jadi tuan umah World Cup...Yg ni cara bacul...."

Student tanye: "Nape?"

Gua balas: "Team negara lain penat2 main dlm qulaification round, hempas pulas nk msuk World Cup, kite dgn senang2 masuk, pastu sat lagi nnt kuar kat paper2 dgn nada BERLAGAK BODOHNYE claim M'sia mcm team power"

KAH KAH KAH

Student gua tergelak, then tnye lagi: "Lagi satu cara cikgu?"

Gua jwp: "Main dlm qualification round, tapi dpt masuk tu bile Yakjuj dan Makjuj keluar, takpon bile matahari dah terbit sebelah barat"

Studet gua terdiam kejap, then balas balik:

"Tu dah nak kiamat cikgu...."

Gua mencelah:

"Memang ye la, sampai tgu kiamat la baru M'sia bleh masuk"

Kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Badut kampong wat lawak ke? Boleh dabik dada itu,ini dalam Melaysia aje bila masuk international kantoi macam tikus....

Tanpa Nama berkata...

Utusan Melampau, 02 April 2022, Z├╝rich, Switzerland- Ibu Pejabat FIFA disini mengumumkan bahawa kejuaraan Piala Dunia pada tahun ini diberikan kepada Malaysia yang juga selaku hos Piala Dunia 2022. Keputusan itu dibuat berikutan penarikan diri hampir keseluruhan negara-negara yang layak bertanding pada pusingan akhir Piala Dunia tahun ini yang berpunca daripada kebimbangan beberapa pengurus, jurulatih dan para pemain sendiri mengenai status stadium-stadium di Malysia boleh runtuh pada bila-bila masa.- Utusan Melampau

Lang berkata...

jish! average joe...

menteri tu nak anjur world cup tu adalah strateginye...

pertama sekali beli pemain... dari brazil, spain, holland, england, argentina, german dan sebagainya... cukup 15... beri pr... bukan pakatan rakyat... permanent resident... dah kira ok la tu... kalau tak menang pon takde la dibelasah kosong...

perancangan mesti ada beb... kalau tak jadi juara world cup pon sekureng2nya jadi juara penganjur... kita kan hebat dari segi penganjuran... mesti meriah dapat surat pujian dari fifa, fifo, fifeeee...

Tanpa Nama berkata...

Sabarudin Chik??? Tuan rumah piala dunia???
Kah...kah...kah...kah...kah./..kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah...kah.....kaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh!

bodoh..bangang..bingung..bahalul..stupid...morooon....ningkompok....baghal...akhir.... anak haram!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Salam

Shabery chik ni lecturer aku masa kat UM dulu. Camana bila masuk gerombolan otak jadi bingai sungguh. Kesimpulannya, kalau tak nak jadi jadi bingai..bodoh..sembab..bangang...JAUHI GEROMBOLAN, MUSUH NOMBOR SATU NEGARA..ha...ha...ha

Tanpa Nama berkata...

Persiden Fifa akan ketawa berguling-guling kalau cadangan ini diusulkan kepadanya.

woi woi woi cermin muka tu dulu
jangan lah bagi idea yang mengarut
kalau nak ampu dan bodek cari lah
benda yang masuk akal sikit
bodo punya orang

...mat bodekkk....

Tanpa Nama berkata...

che shaberi, operate mulut hang dulu, jangan kasi ayaq liuq banyak keluaq. busuk oiiii!

MdoubleH berkata...

buat pialaNG duniaNG ikaNG la.... haa... haa... ha...
takpuNG pialaNG duniaNG sotoNG.... haa... ha... ha...
whoi... itu hari org cite pasal nak turun harga minyak.... haa... haa... haa...
mamat ni la bagi audiens naik minyak.... haa... haa... haa...

kingkonglee69@gmail.com berkata...

hai hicyam,
ahmad shabery cheek gua punya nostalgic sama dia masa dia student leader kat UM. 1981 kita buat demo kat university.
lepas tu dia ajar ekon kat um.
lepas tu jadi calon party 46 kris tumpul. lepas tu ajar kat singapore. lepas tu debat sama anwar sampei meleleh air mulot. lepas tu jadi menteri sukan.

hoi brother S. Cheek - gua cakap sama lu, sebelom malaya jadi tuanrumah worldcup, tulung antar pemain bola, & pegawei sukan malaya jadi pemungut bola & tukang cuci padang/stadium kat sepanyol, belanda, jerman, argentina, brazil tapi jangan kat monggolia.

majulah sukan untuk de kote...

Tanpa Nama berkata...

apamacam kalo buat piala dunia kat kampung-kampung di seluruh negeri negeri dlm malaysia. kita jemputlah brazil ke, jerman ke, england ke, ngan negara-negara manapun kita nak jemput. Pastu, tempah piala-piala kat kedai aku. sabree boleh sponsor takdahal. kut-kut kampong aku jumpa ngan kambong sabree dalam final pila dunia tu nanti, manatau.. ok tak

macamlongkang berkata...

Macam cibai! Kalau dah gila glamor 2 gila glamor la jugak! Sibuk nak offer diri konon2 boleh handle World Cup padahal stadium pun runtuh, Parlimen pun bocor. Duit yang ada tu guna buat perbetul pasukan bola sepak Malaysia yang macam haram jadah lagi bagus. Berapa orang lagi depa nak bagi mampus nih???

Tanpa Nama berkata...

satu lagi spesis melayu bodoh tak sedar diri

shabery chik beruk... last-last kroni terliur nak buat duit

pasukan Malaysia pun cam haram jadah.. nak masuk piala dunia... haprak