Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 22 September 2010

MACAM MACAM CARA NAK TUNJUK BODOH !




INI DIA SEBIJI



HARAMKAN TAYANG FILEM TAMIL YANG PUNYAU KEGANASAN MELAMPAU – berita hairan

Jangan hanya tapis tetapi haramkan filem dan drama Tamil yang mempunyai adegan keganasan melampau".

Itu adalah gesaan yang dibuat oleh pemimpin masyarakat dan ahli akademik yang bimbang dengan peningkatan gengsterisme di kalangan belia India di negara ini. Presiden Malaysia Hindu Sangam, R.S. Mohan Shan, berkata sesetengah filem Tamil menunjukkan belia cara untuk terlibat dalam jenayah, dengan ada antara kaedah yang digunakan sebenarnya tidak berlaku dalam dunia nyata.

"Semua itu sebenarnya hanya untuk hiburan...tetapi memandangkan belia India kita sangat terpengaruh dengan filem, mereka ingin meniru aksi itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata apa yang paling merisaukan ialah drama Tamil yang disiarkan di televisyen tempatan dan diimport dari India juga mula menunjukkan unsur negatif seperti gengsterisme, tidak seperti sebelum ini.


KAH KAH KAH


nota:
masih ada lagi yang percaya
bahawa filem akan mempengaruhi
tingkah laku manusia

kalau betul teori ini pastilah negara kita
ini paling aman dalam dunia
filem dan drama tv kita bukan
main bersopan santun
drama dan filem kita bukan main bodek

lihat dan tonton kempen rtm dari berbudi
bahasa hingga cara nak terkentut
depan rajagopal.

tiap malam ada macam macam
lagu perpaduan ditanyangkan
tapi semua hampeh
tak ada siapa yang mengikut

ertinya tingkah laku dan perwatakan
manusia bukan kerana filem atau tv

tak percaya lagi?
sila tanya razak baginda
apakah dia telah menintion filem tamil?
kah kah kah


MALAON INI PEMINAT FILEM TAMIL?

nota:
kah kah kah
kah kah kah
k
ah kah kah

17 ulasan:

matstimketum berkata...

bekas mb selangor tu tengah buat screen test untuk jadi spy jebon! nak tunjuk macho selepas kena penyakit koro!

Tanpa Nama berkata...

wa minat sivaji Rajnikanth, lu tak minat kah? ada satu filem,Padayapa wa lagi minat dia punya kuntau silambam...
Samy vellu pernah gaduh dengan timbalan dia pasal sapa mahu tengok filem cinta Tamil atau filem gengster tamil?
Adiith ...adith... aadith...
(pukul, pukul, pukul dalam tamil)

mosabit berkata...

yg meletupkam altantuya adalah mereka yg sangat rajin menonton filem tamil....

apa hal pulak mereka yg menonton filem porno?....mereka inilah yg entot entot kemudian lariii....

apa hal mereka yg menonton berita tv yg memberitau ada sekolah budak boncitkan perutdi melaker?..
ini penyebab utama mereka mendapat ilham untuk boncitkan perut beramai ramai...kemudian aplai masuk sekolah boncit di melaker..

kah kah kah kah kah kah ...

shahmetal berkata...

tak bermakna ko berperangai mcm iblis sume orang perangai mcm ko. media bagi byk kesan dalam hidup kita secara sublime, tak kira baik atau buruk.

ko ape tau pasal media tv kat orang muda. ko masa muda dok berlari2 terpekik2 sana sini. menyorok kene buru. dah tua jadi pencarut sangap seks kahkahkah.

mosabit berkata...

sambungan....

itu mat tamil yg potong mayat sosilawati sebelum dibakar bukan menonton filem tamil...
tapi mereka telah menonton berita tv satu yg memberaitau pasal mona fendi kerat 16.. mayat adun di pahang...

maka haramkanlah berita tv 1...

kah kah kah kah kah kah ....

Tanpa Nama berkata...

Aku tak sabo tengok ishamudeng tuko tiuk nyanyi lagu RAIHAN siap dengan tangan kanan dijabat dengan tangan kirinyo. Jangan lupo sebutkan banyak2 kali bait2 ni.. "dimulakan dengan bismillah.. disudahi dengan alhamdulillah..."

adoila... boleh kejang otot dan urat perut aku tengok ko nyanyi lagu ni...

tolong katakan yang ko ishamudeng...amat meminati raihan... tolonglah...please.... jangan kecewakan aku... tolonglah..

Tanpa Nama berkata...

dari dulu hingga kini kat malaysia ni senang je...SALAHKAN FILEM, TV< KARTUN DAN YANG SAMA ERTI DENGANNYA...itulah kualiti pemimpin dan pemikir KERAJAAN BN DARI DULU, KINI DAN SAMPAI KIAMMMAAATTTTTT....PI MAMPOIH LAH HANG PA SEMUA...

Tanpa Nama berkata...

Sham, you kena baca lebih buku psychology untuk percaya validity cadangan untuk ban filem-filem ganas.Indian gangsterism is a real thing (40% crimes in this country are done by Indians.Fakta ini diakui oleh satu persidangan masyarakat India Malaysia tidak lama dahulu)

Gangsterism is the beginning of terrorism.So be very, very afraid.

kmj berkata...

Kaedah pembunuhan dan menghilangkan bukti ada mirip-mirip........?
"Rakyat ikut agama pemimpin".

Tanpa Nama berkata...

kaum india tak payah tapis pun memang dah tentu nak tunjuk gengster. Tambahan pula bila dah ramai....menyalak2 mcm anjing lapar.Baling dengan kasut, diorang lari, kemudian datang balik dengan gerombolan2nya yang lagi ramai, bersama sabit, kayu hoki atau kayu kriket.Pantang bagi muka ckit, mula naik kepala. Satu je aku salute dengan India ni, diaorang pandai bodek. Dan seperti biasa org melayu memang suka kena bodek.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah!bang budin memang bezt..gua masuk blog ni tiap2 hari..kah kah kah!

sekali lagi:kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

filem org putih pun ganas2 wooo..Apa, ingat org tamil tgk filem tamil saja ka???
Org tamil la ni, x ckp tamil..ckp org puteh wooo..layan filem sharukhan wooo..

Tanpa Nama berkata...

bangang punye idea, tu cerita CSI ape plak citer?

CSI Las Vegas, CSI New York, CSI Miami tu lagi detail die punye cerita.

ada satu kajian di US mengatakan sejak siri CSI mula ditayangkan 10 tahun lepas, makin byk penjenayah jadik semakin bijak.

Memanglah semakin bijak hilangkan bukti sebab diorg belajar dari drama CSI.

Suku Samdol berkata...

Apa punya mangkuk la bagi cadangan haramkan filem berunsur keganasan?
Citer Hollywood pun ganas gak. Tak caya? pernah tgk citer Saw 1, 2, 3 dan seterusnya? Jeepers Creepers?

Semakin ko haramkan sesuatu tu semakin la industri penyeludupan berkembang. Akhirnya cukung2 yg untung jual DVD haram.

Alahai ... mangkuk punya suggestion la!

Tanpa Nama berkata...

Sivaji the Boss - walaupun ada unsur-unsur keganasan, tapi mesej di sebalik cerita tuh sangat mendalam, good verses evil dalam caranya tersendiri, mungkin itu sebenarnya yang ditakuti kot, bukan bab-bab keganasan tuh, almaklum jela siapa yang evil tuh kan...

benci alif min nun wau berkata...

Aku jarang tgk filem tamil, x pasti la ganasnya tahap mana?mungkin tahap ajar guna c4..tapi aku lagi pelik kenapa filem melayu yang bawa unsur2 porno mcm rempit,haru biru tak diharamkan ..tunjuk detail pulak,tu yg ramai budak melayu rosak akhlak.Yg dihayati bukan jalan cerita tapi aksi ranjang dalam filem tu

ayah chu berkata...

kadang kadang cerita tamil atau hindi atau cina lebih membawa mesej dari cerita melayu ... cuba tengok si capik ke, janji diana dulu, siti kelembai ke ... apa mesej yang dibawa ? semua mesej bodoh lagi membodohkan ... satu lagi mesti ada karekter yang mengada ngada macam celanat ... getik benor teman nengok citer melayu