Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 31 Januari 2011

SALAM DARI LABIS




SELAMAT PAGI DARI LABIS


kami tersangkut disini
tidak ada pilihan
tiga jalan keluar telah ditelan air

jalan ke muar
jalan ke yong peng
dan jalan ke segamat
semua tengelam

dari berita kurang saheh
segamat sedang mengalami banjir
yang meha hebat lebih terok dari 2006/7
telh diberitakan ait telah melebihi
tiinngi setengah tiang talipon

pagi ini kereta di labis berderet deret ingin
keluar - pastilah ini sebahagian dari
warga luar yang datang untuk membantu
calon mereka.

ini hujan hari ke empat
diluar ianya masih terkenching
tak henti henti

semuanya sejuk dan basah
semuanya lenjan dan lunyai
semuanya menunggu cahata ra

nota:
percubaan untuk berkonvoi meninggal kan labois menuju ke yong peng
dalam masa 5 minit lagi!

lihat apa terjadi

salam dari labis

19 ulasan:

Anti TELAN berkata...

Alaa apa susah lompat naik jer atas 'Perahu Nak Karam' tu...kah kah kah kah

TT ada nampak tak "Kapal Nak Karam' kat situ..kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=hlcSZotpAhE

lan berkata...

Memang air naik cepat. mujur kami sempat kelaur dari Tenang semalam lalu Segamat dan ikut jalan ke Jementah dan terus ke Tangkak dan masuk highway di situ..

lan berkata...

Memang air naik cepat. mujur kami sempat kelaur dari Tenang semalam lalu Segamat dan ikut jalan ke Jementah dan terus ke Tangkak dan masuk highway di situ..

Tanpa Nama berkata...

Kenapa pakatan rakyat perlu balik ketika waktu banjir? sepatutnya kenalah duduk lg lama kat tenang tu dan buktikan pd org johor pakatan rakyat betul2 ikhlas nak jaga kebajikan rakyat?

patutlah orang johor selalu merungut cakap PR ni kaki penipu.. Nak undi datang..bila banjir paling awal nak cabut lari..

Sampai mampus pun orang johor xnak percaya kat PR ni..haha

Ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Salam..apo kone eh Jang...

Apa janji TPM, sampai makcik felda Undi BN...tentu janji kasi "Barang Naik"..ha ha ha..Itulah..Orang Melayu suka kalau "Barang Naik"..sebab kalau ":barang tak naik" susah hidup woiii..ha ha ha..

Isham...Brang hang naik tak ..ha ha ha..I Lap U, U vote Me...he he he..

Tanpa Nama berkata...

salam .
dari jb pun . masih lagi hujan .
ulu tiram , seelong ,kulai , mawai kota tinggi pun dah dinaiki air. hujan lebih lama dari 2006/ 07.
Allah maha agung .
Dalam banyak-banyak 365 hari . hari pengundian juga TENANG dilanda banjir.
apa maksudnya ya tu
Bala atau peringatan ?
Ataupun Rahmat?
Ataupun Suratan atau Kenatulan
SELAMAT PERJALANAN ANDA TUKAR TIUB .....

klinik perling berkata...

salam dari JB
JB , Ulu Tiram , Seelong , Mawai .Kg Oren semua dah dinaiki air.
Hujan lebih lama dari 2006/2007
Yang ajaibnya.
Banjir melanda TENANG sewaktu hari pilihanraya.
BALA ke ?
Peringatan ke?
Rahmat ke?
ATAU
KENNY REMY &MARTIN---SURATAN ATAU KEBETULAN?
Allah maha tahu...
Semoga Tukar tiub selamt keluar dari Labis.
Boleh singgah ngeteh di MUOR....

klinik perling berkata...

salam morning
JB , Ulu Tiram , Seelong , Kota Tinggi ,SE gamat banayak yang telah dinaiki air.
Yang peliknya.
TENANG banjir ketika hari pilihanraya.
ALLAH maha tahu
?Bala
?Peringatan
?hikmah
?rahmat
?atau Kenny Remy dan Martin Suratan auat kebetulan

SEMOGA TUKAR TIUB dapat keluar dari Labis
Boleh makan tengahari di MUOR...

Tanpa Nama berkata...

bro tt patut lepak dulu. sy pasti ramai petugas BN yg kononnya ikhlas membantu mangsa banjir dah lari blk umah masing2. yang tinggal org2 kg terbiar kat pusat pemindahan. tp bagus gak mcm 2. baru diorg rasa diorg kena tipu.

sakariyaakop berkata...

Nak motong pokok basah
Apo laiee...sojok,sojok ni
Yang buleh motong 'pokok tumbang'
Itu pon kalau diizinkan
Mengharung banjir 'tembakau' pulak yang basah.....
Biarkan, biarkan....

Tanpa Nama berkata...

bro tt..sebenarnya ad hikamah disebalik kekalahan pas di tenang..dan azab kepada BN..BN janji projek 30 juta kalo mng..kalo mengikut keadan banjir yg melanda labis dan beberapa kaw di johor..kerajaan mungkin terpaksa memperuntukan lebih dr 30 juta..peruntukan sblm prk tenang x tau da brp byk habis..peruntukan banjir dikedah dan perlis blom selesai..kalo xde banjir mungkin 30 juta 2 bleh dilambat2kan..blom selesai isu banjir di johor..terpaksa berhadapan dgn prk merlimau dimelaka..tiba2 kalo merlimau plak banjir pas nie..Allah je maha mengetahui..lepas merlimau spr umum kerusi dun pelabuhan kelang plak kosong atau ad mn2 yb atau exco2 meninggal dunia..bleh pening najib..kalo xde banjir mungkin 30 juta 2 x sampai ke penduduk tenang dan ke kaw penduduk2 yg dilanda banjir..kalo x kerana banjir duit2 peruntukan 2 x tau ke mana..Allah merencanakan segala2Nya..kalo peruntukan x sampai nmpk mereka menipu..kalo peruntukan sampai x seberapa nmpk sgt kroni da sapu separuh..kalo lmbt sgt nmpk sgt gov xde duit..kalo harga myk,brg,tol dan tax naik lg nmpk sgt gov xder duit
nk peruntukan kepada rakyat..ha..ha..ha..rakyat akan jd mangsa..rakyat akan bangkit..

Akulah Aqilah Itu berkata...

OK. Aku ada dalam Labis sekarang. Mak aku kat hospital Segamat. Aku tak boleh nak visit dia pon. Aaarghh!!

Jebat Musibat berkata...

Kalau PAS dan Cikgu Mala menang semalam, KONPOM TAK BANJIR!

baru abis ngundi BN dah turun bala.

suke la fat2 short2 lady dan isteri bleh mengencing banyak lagik..

kah kah kahhhh..

~aNG~伟翔 berkata...

BN main busuk lagi~tapi xpe, ini kan pilihanraya kecil, tengok lah nanti general election!

Tanpa Nama berkata...

Kalau longkang dijaga rapi
kalau parit dikemas kini
kalau sungai dibersih dikorek
kalau semak samun dicuci bersih
kalau sampah sarap diangkut hari2
kalau pinggir laut didalamkan dicuci
HUJAN LEBAT MANAPUN TAK MUNGKIN BANJIR!!!

Pasal semua sibuk berpolitik.....
parit sejengkal semak samun
longkang kecil tersumbat barat
sungai cetek penuh mendapan
kayu-kayan melintang laluan
semak-samun berduyun-duyun
HUJAN RENYAI HABIS TENGGELAM!!!

Macamana nak korek sungai, duit negara 30 juta dah kena korek......

Tapi tak apa org labis...
poket dah penuh, lencun pun lencunlah!!!

Tanpa Nama berkata...

bn - banjir naik, barang naik, bah naik, bahana naik

sabor aje ler...

Tanpa Nama berkata...

inilah dia calm before the storm

Tanpa Nama berkata...

aku hairan betul macamana kat Labis,Johor boleh banjir kalau kat kelantan atau kedah aku tak heran ini kerana MB dia tak tahu tadbir negeri..ni nak kena tanya menteri Mustapa Muhammmad ni...kenapa kat Johor boleh banjir...