Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 19 Februari 2011

MALIKUL BERFATWA LAGI



RAMAI TIDAK TAHU



nota:
ramai tidak tahu
kes kapal terbang ini
jatuh tergelincir
ini kerana bik mama dan sembab
dua dua tak mahu kalah
dua dua nak jadi menteri pelajaran
dua dua nak duduk di hadapan
kah kah kah



MUHYIDDIN BUTA SEJARAH – harakah daily

Muhyiddin Yassin disifatkan sebagai buta sejarah apabila mengeluarkan kebimbangan PAS akan memecah belahkan masyarakat Islam jika ia memasuki Sarawak.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad berkata, Umno sering menuduh PAS menyebabkan perpecahan Melayu dan Islam sedangkan dari sudut sejarah, Umno sendiri ditubuhkan ketika sudah ada parti Melayu yang pertama, Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) yang ditubuhkan pada tahun 1945.

"Memang (Muhyiddin) buta sejarah. Kalau tengok sejarah dahulu kenapa tubuhkan Umno ketika sudah ada Parti Kebangsaan Melayu Malaya? Bukankah ini juga boleh menimbulkan perpecahan?" soalnya ketika dihubungi Harakahdaily hari ini.

Sehubungan itu ujarnya, kebimbangan Muhyiddin itu tidak berasas sama sekali sebaliknya PAS sudah banyak memberikan kefahaman kepada orang bukan Islam mengenai agama itu.

"Dalam Pakatan Rakyat, PAS sudah banyak menerangkan ajaran Islam kepada bukan Islam berbanding Umno yang gagal menjelaskan hukum halal haram kepada rakan komponen dalam BN," katanya.

Muhyiddin hari ini dilaporkan meminta rakyat Sarawak agar tidak mudah menerima dasar politik PAS kerana dikatakan berangan-angan untuk meluaskan kuasa.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


Woit… INGAT BUTA SEJARAH SAJE KE?.... kah kah kah..

Kah kah kah… MALIKUL SEMBAB INI MEMANG BUTA….KERANA DAGING MELILIT MATA… kah kah kah…

Kah kah kah… TAK SEDAR SEJARAH GEROMBOLAN SENDIRI…. kah kah kah..

Kah kah kah…NAMA PUN UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION …. kah kah kah..

Kah kah kah…MACAM MANA NAK JADI KETUANAN MELAYU…kah kah kah..

Kah kah kah…. PAKAI NAMA PUN MAT SALEH…kah kah kah…’

Kah kah kah….MUKA SEMBAB MACAM INI… NAK JADI MENTERI… TOLONGLAAAA…. kah kah kah..

Kah kah kah…MANA ADA KELAS… kah kah kah..

Kah kah kah…BAYANG KAN SEMBAB DAN BIK MAMA… DUDUK DALAM KAPAL TERBANG YANG SAMA…kah kah kah…

Kah kah kah…KALAU DUA DUA DUDUK DEPAN….KAPAL MENJUNAM JATUH… kah kah kah..

Kah kah kah…KALAU DUA DUA DUDUK DI BELAKANG…. KAPAL TERBANG TAK DAPAT NAIK… kah kah kah..

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bro TT,
aku dengar air asia ni bik mama ada kepentingan dalam air asia?
sebab tu banyak cerita kapal dia jatuh camtu tak keluar berita..
tolong siasat jap

Tanpa Nama berkata...

mmg tak lama lagi dahh
(bukan mcm madeey cakap "dah lama dahh")
serawak akan berpilihanraya
tu pasal al-sembabi berkampung berterusan kat sana tak balik2 semenanjung dan terpaksa meredah belantara, meranduk sungai
dan tak lupa juga al-sembabi ke hulu ke hilir mencanangkan projek juta sana projek juta sini:
19juta projek air bersih - dah lama dahh... dah 50+tahun... baru nak buat projek air bersih utk rakyat serawak??? ini namanya rakyat didulukan untuk dikemudiankan! kemudian ada pula projek juta buat jalan antara kampung2 & pekan2 - baru lah masa ni nak buat jalan?!! dan projek pembaikan masjid2...

semua ni adalah projek mee segera tahap juta2... kunun2 dulu UMNgOk-BoNgok cakap dah taknak buat projek mee segera lagi bila ada pilihanraya...
tapi al-sembabi pun serupa macam madeeybabi juga.. "saya tak ingat"

Tanpa Nama berkata...

Atau pun ke dua-dua berada dalam kapal selam gak boleh selam, 1Malaysia bersyukur "yahoo jungalee kahe" kapal selam gak boleh selam tu sekarang boleh selam.

Aiya...pas tu kapal selam gak boleh selam tapi sekarang boleh selam tu gak boleh timbul lak... haru biru.

Apa-apa pun kat Malaysia ni macam tular - tak luak dgn sial. Syorkan dema mandi air bunga, bermula ngan big mama.

ANAK APAI berkata...

hi TT,glad blog u safe akhirnya, tang rasuah kat PRU sarawak tu..alah no hal la...org swak la ni cerdik2 dah....biar la dtg huluq mee segera left ,right bykkkk...kitA org sapu n rembat la .aikk jn jealous u,.kan dah berpuluh2 tahun jd anak tiri bru la nak merasa jdi anak mas...tpi tang undi tu hehe tak tau g....rakyat swak bkn bodoh ssgt ..rmember sibu yu help me i help u? bpa juta ...tp melingkup gak....yg tua2 n yg duk dalm2 tu pun dont worry,nanti we all kumpul anak 2 muda blik umah pjg story..hai kita org ni lg pekat kesukuan u....insyallah...

Tanpa Nama berkata...

bagus anak apai 9:33am

gembelingkan tenaga
kentalkan semangat
tingkatkan upaya
alirkan keringat
taburkan jasa
sebarkan maklumat
cerdikkan minda
semarakkan keramat
merdekakan jiwa
perkasakan rakyat

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY