Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 19 Februari 2011

SIAPA PANDAI TOLONG BANTU




SURAT DARI PEMBACA MELAUI FACEBOOK


Abd Rahim Abdullah February 19 at 1:44pm Report:

ASSALLAMMUALAIKUM ABANG HISHAMUDDIN RAIS
SAYA ABDUL RAHIM PEMBACA SETIA TUKAR TIUB SAYA TIDAK DAPAT ACCESS HALAMAN TUKAR TIUB
SEJAK SEMALAM APAKAH MASALAHNYA


nota:
surat ini baru diterima:

tt tidak tahu apa masalahnya
kelamrin selama 2 jam tt ditutup
ini kerana ada percubaan untuk menutup tt

tetapi semua dapat dipatahkan

surat ini 'memeranjatkan'

ada sesiapa boleh membantu?
atau beri pandangan

terima kaseh


39 ulasan:

AkuuJugak berkata...

blog tt dak kena tag oleh lebai google mengandungi unsur lucah. Tapi masih boleh di layari oleh kebanyakan browser. Sesiapa yang x boleh layari blog tt, cuba tengok dekat antivirus parental control setting. Senang cakap, tukar setting tu supaya tak sekat laman web lucah.
Apa la orang malaysia, gambar lubang jubor saiful pun di anggap lucah..

Tanpa Nama berkata...

dh boleh la weii..xleh gak..ko g tgk kat umah jiran ko..bwk la biskut2 mery tu ambik hati..sbb byk yg nk dibaca tu..kah..kah..kah

peneroka berkata...

Assalam TT,

Memang kebelakangan ini, blog TT agak sukar untuk diakses, kenapa ekk.? Namun begitu, isu2 yang tt ketengahkan selalunye mendapat respon daripada mereka yang berkenaan. Syabas, sepatutnya pemimpin yang dikritik bersikap terbuka kerana ada blog seperti TT yang megupas isu semasa. Tidakkah ini merupakan satu cara mengutarakan pandangan TT secara peribadi serta juga mewakili pandangan sebahagian masyarakat?. Sekiranya TT disebotajkan , memang tiadanya demokrasi dalam negara kita ini dan tunggulah PRU yang akan datang.....

Tanpa Nama berkata...

bro.. Kau kena back up file segera.. Anytime boleh kena block tu.. Kalau dapat cuba buat domain sendiri.. Beli je kat godaddy.. Murah..

Tanpa Nama berkata...

hidup tt...aku tabik spring kat ko...ko memang cool...

Tanpa Nama berkata...

bkn tak boleh bang,
kene tukar setting internet dulu.godek2 sikit pc tu..mntak tlg sape2 yg ade belajar sains dan matematik dalam bahasa inggeris bantu

Abid berkata...

Isham,

Ada orang report abuse pada blogger, dengki dan sakit hati la tu...

backup blog selamatkan data-data lama dulu guna export blog bawah Settings. Kalau blogger block kemudian nanti data masih boleh import dalam blog baru...

Mufarwa berkata...

untuk suruh orang yang pandai sains dan matematik dalam bahasa inggeris,kena suruh mahafiraun atau sharifah amani.

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham,

boleh bukak lagi..cuma nak masuk jer dah ada warning..lebih kurang gini bunyinya: awas,kandungan ini mengandungi unsur2 lucah dan merbahaya...kakakakakakkaka...

mmg bonarlah rais maznah takutkan TT...(Maznah Rais??? buleh ko pakai namo laki lotak belakang namo...mcm mat salleh pulak???...botolkan sey kalau silap..)

zeqzeq berkata...

Atau dekat yahoo seacrh On tukar ke Safe Off..

Kucing Parsi berkata...

buat domain sendiri...
senang cite...
kan ke duit lu banyak!

Tanpa Nama berkata...

hahahaha....dah macam ada porno plak kat blog lu bro...
aper2pon lu mmg telus berkata....org mcm ni kerajaan suka..hahahaha...suka pancung...hahaha

ok bro teruskan kalau tak boring la masa terluang aku.....

aayate@

Pak Chu berkata...

AKU CUBA NAK BUKAK BLOG NI PUN DIA SUH PASTIKAN MENATANG APE NTAH
AKU HENGAT TT NI NK TAPIS ORANG YG CUBA BUKAK BLOG NIE..

KAH KAH KAH RUPE2NYA ADA SEKATAN NK KE BLOG TT??
KAH KAH KAH MAKNANYA TAK LAMA LAGI ADA SEKATAN DLM KEBEBASA BERSUARA DLM INTERNET LAH??

KITA TENGOK SAPA YG KENA...

Tanpa Nama berkata...

jawapan kalu tak boleh bukak blog TT:


jangan susah hati bang
cuba abang beli petrol 1 liter
abang tuang kat pc atau laptop abang
pah tu ambil mancis
campakkan mancis berapi tu kat pc

pah tu bila api dah padam, cuba abang bukak lagi sekali
misti boleh masuk blog tt

kek kek kek kek kek
kek kek kek kek kek

jangan marah bang
gurau aje ni
lepaskan tensen sebab harga saman nak naik bang!

gurau senda malam berkata...

try la sekali lagi kali

kalau tak boleh gak, ketuk kepala tu kat dinding kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kalau tak dapat, guna proksi ni. proksi ni boleh membantu

www.hidemyass.com

cubalah. aku tak gurau sebab web tu memang ada.

arill berkata...

kawtim la ngan rais yatim.. bg lembu sekor kt dia utk dir***l... dijaminweb porno pun buleh diakses dimana2..

Tanpa Nama berkata...

Blog x boleh access sbb kena blackout tu.. macam kat mahkamah...

kah.kah.kah.kah..

Tanpa Nama berkata...

blog x boleh access sbb kena blackout.. mcm kat mahkamah..

Kah.Kah.Kah.Kah...

Tanpa Nama berkata...

buat domain...pastu sewa hosting...ada hosting boleh buat backup..kalau ape2 jadi kena attack ngan BN..boleh migrate hosting baru..


Bro isham bijak kan sume nih...
sediak payung sebelum hujang

neuronurse berkata...

tt dah ok dah xde warning bila nak masuk blog tt...

Tanpa Nama berkata...

Aiya, apa le mahahipokrit dema ni!

Kan kat kahkahmah dah panjang lebar cerita air mani (10 orang lak tu) sana sini, seluar dalam, anus/arsehole/jubur/bontot, berak tak keluar taik, smochin ngan pendakwaraya, tukar pendakwaan entah dah berapa kali, tak bagi perician klinik..entah apa lagi agaknya. Yang belum berlaku sekarang hanyalah sepon tonggeng kat kahkahmah je....kah kah kah.

Nak cakap pasal blog tt objectionable? Aiya, yang objectionable sekarang ialah kahkahmah. Bukan hanya 1Malaysia tapi 1Dunia tengah kah kah kah kat kahkahmah.

Nanti 1Malaysia jadi bahan rujukan bagi kes-kes bontot seperti yang telah berlaku bagi pornstar Chua "short leg" di kahkahmah Indonesia...kah kah kah.

1Malaysia dah masyhur bagi pornstarring dan bontoting. Dgn itu mahakerala boleh guna idiom meloya baru sekarang: cari air mani hingga ke lubang bontot.

Mari kita sama-sama ketawa, kah kah kah..padan muka!

Tanpa Nama berkata...

http://zabidi-design.blogspot.com/p/tips-bagaimana-nak-hilangkan-navbar-di.html


TT
sila ikut panduan untuk elak masalah sama

blog anda bukan dihack
tapi direport
kerana ada gambar lucah

kah-kah-kah

Tanpa Nama berkata...

bro...cara paling baik adalah back up semua file...sebelum apa2 terjadi.

web pentagon pon boleh kena hack bro...

Tanpa Nama berkata...

ada org report blog ni ada unsur2 nudity :)

~_~
As outlined in the Blogger Content Policy, adult content is permitted on Blogger; however, when adult content is flagged by users, we may show users a content warning page before they view flagged material to prevent people who don't want to see this material from stumbling on it accidentally

Test berkata...

kan depa dah buka cawangan google kat malaysia.. puak2 tu mesti dok pi pujuk rayu google punya suruh abuse... ampagas ma kaliamput..

Tanpa Nama berkata...

sudah tiba masanya untuk menggunakan hosting berbayar.. kerana ramai yg dh report abuse tu..

lagi ramai yg lapor abuse, menunjukkan blog nie mmg berjaya mempengaruhi dan membuka minda pembaca supaya lebih berfikir

Tanpa Nama berkata...

ini terjadi bile ada pornographic images diletakkan didlm blog. so ade org click report abuse to blogspot.com mengatakan this blog adalah 18sx. masih boleh di access ttp kena lalui saringn sblm tu. kpd pc yg dh ad parental block mmg xleh nk access, kene adjust setting dlm internet option. http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=76315

so bro, buangkn pic unsur lucah dulu dlm gallery (gantikan dgn pic lain). lepastu go to this admin blog and report to blogspot.com to mention this mention is not underage blog. nnti mereka akan cek n ubah blik status blog ni kpd public blog (u). ps : sila disablekan report abuse (dekat top blog tu)adjust dlm admin setting. :)http://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=271dc37c6a5692cc&hl=en

http://blogs.secondlife.com/message/2162
-s•jibeng²-

Topeng Perak® Unmasked berkata...

Kepada para pembaca yang biasa menggunakan aplikasi google, harap biasakan diri dengan menggunakan aplikasi "Google Reader"...

Saya amat-amat jarang membuka blog2 yang jumlahnya ribuan, jadi saya cuma menggunakan aplikasi "Google Reader"...

Cuma perlu buka akaun "Google Reader", kemudian addkan semua link2 blog yang anda minati, seterusnya, anda tak perlu lagi membuka 1 demi 1 blog2 yang jumlahnya ribuan.

Cuma perlu sign in ke "Google Reader" kemudian semua update dari blog2 telah tersedia seolah2 anda membuka email anda.

Cuba la geng...

azila berkata...

kena mengaku dah cukup umur baru boleh masuk..
tp saya juga cadangkan en.TT buat domain sendiri

Tanpa Nama berkata...

tt di UAE sini lu punya blog kena sekat la

Tanpa Nama berkata...

kalau tak boleh bukak blog tt jugak
hang kumpul satu kampung
buat semayang hajat
mintak mamat yang buat tu mampooos kena langar lori balak
tak pon mintak mamat tu mampooos kena gelek keretapi

lepas tu gerenti hang boleh bukak

rokok gul0ng berkata...

sebelum klik blog tt..tetapkan niat anda dan sebut ''najib bini rosmah sebanyak 3 kali''..petua dari jiran saya..sila cuba..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

bro, dah kena ultimatum tu, baik back up segala isi web site ni cepat....bila2 maser kena tutup nie...

Tanpa Nama berkata...

ini menunjukkan najib membaca blog ini..die dendam dgn tukar tiub

wan83 berkata...

bro isyam ni sebenarnya ada tujuan xmo guna domain sendiri ni... bkn mahal pn sewa domain+hosting dlm 100++ setahun pn ada paling murah.. tapi lebih bernilai jika BN dijatuhkan dengan hanya menggunakan free blog, x perlu keluarkan duit takat nak hentam APCO...ekeke luu mmg hebat la brader... bravo,.. cuba ramai2 pikirkan camne nk selamatkan blog ni dari kene bann oleh blogspot.

Pengkritik Cover Malaya berkata...

Bro, buat backup hari-hari. Kalau boleh buat backup kat server satu dunia cam owner wikileaks tu. Orang jahat tutup sini kita bukak sana. Dia tutup sana, kita bukak sini! Tim teknikal TT mesti boleh tolong punya.

Tanpa Nama berkata...

owner TT ni mana ada duit nk beli hosting...
cehh!!!!

minta ler si sponsor utk meng sponsor buat hosting dan web TT sendiri...

baru laa global bro.. br gempak dr sekarang yang kau ada BLOGSPOT.. kan??

ckp jer pandai... bikin tak mahu maha kedekut gak jugak kau ni...

****Penyederhanaan ulasan telah diupayakan. Semua ulasan perlu diluluskan oleh pengarang blog. << cehh tak berani!!!!

Tanpa Nama berkata...

owner TT ni mana ada duit nk beli hosting...
cehh!!!!

minta ler si sponsor utk meng sponsor buat hosting dan web TT sendiri...

baru laa global bro.. br gempak dr sekarang yang kau ada BLOGSPOT.. kan??

ckp jer pandai... bikin tak mahu maha kedekut gak jugak kau ni...

****Penyederhanaan ulasan telah diupayakan. Semua ulasan perlu diluluskan oleh pengarang blog. << cehh tak berani!!!!