Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 18 Mac 2011

TAK PERLU MELILIT SERBAN



BABI PUN PANDAI BAYAR HUTANG



nota:
mengikut kesah di sweden ada
saekor babi yang telah berhutang
tetapi babi ini telah cuba melupakan hutangnya
satu ketika salju turun dengan hebat hinggakan
semua rumput ramai mati - banyak babi kelaparan
maka babi yang lapar ini semuanya menuduh bencana
alam ini datang kerana ada hutang tidak dibayar

maka babi yang enggan membayar hutang ini
telah dihalau keluar dari kumpulan babi
keran takut mati kelaparan seorang diri
babi ini telah terbang ke stockholm untuk
membayar hutang nya

hingga ke hari ini di sweden ada perpatah
berbunyi : lagikan babi pandaio bayar huntang inikan manusia
kah kah kah

ISU PLURALISME : JAKIM DIMINTA SIASAT KENYATAAN ANWAR –meloya

KUALA LUMPUR 17 Mac – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) diminta menyiasat ucapan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim mengenai fahaman pluralisme yang disampaikannya awal tahun lepas.

Ahli Parlimen Bebas, Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim Bandar Baru) berkata, Jakim perlu menyiasat fahaman itu yang dikatakan semakin menular di negara ini.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu didakwa menerima aliran pemikiran berhubung kesamaan agama itu yang jelas bertentangan dengan ajaran Islam.

Zulkifli berkata, penerimaan Anwar terhadap konsep itu boleh dilihat berdasarkan ucapan beliau di London School of Economics yang disiarkan di laman blog penasihat PKR itu yang antara lain mendakwa semua agama adalah sama.

Bagaimanapun, apabila isu fahaman pluralisme dibangkitkan, teks ucapan itu serta-merta dikeluarkan daripada blog berkenaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… PLURALISMA KE…. PELURU ISMA KE…. kah kah kah..

kah kah kah… SEMUA TAK PENTING… kah kah kah..

kah kah kah…APA ANWAR CAKAP PUN TAK PENTING… kah kah kah..

kah kah kah… YANG PENTING BILA NAK BAYAR HUTANG 15 RIBU RINGGIT…. kah kah kah..

kah kah kah…TAK PAYAH CAKAP HAL ALLAH…kah kah kah..

kah kah kah… TAK PAYAH LILIT LILIT SERBAN…. kah kah kah..

kah kah kah…TAK PAYAH TUNGGANG TUNGGIT…. kah kah kah…

kah kah kah…TAK PAYAH BERZIKIR DAN BERZAKAR…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK PAYAH REKRUT ALLAH… kah kah kah

woit…BILA NAK BAYAR HUTANG 15 RIBU RINGGIT?…. kah kah kah..

kah kah kah…TAK KAN LUPA HUTANG INI…. kah kah kah…


15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

utang bila mau bayar zol..orang dh tuntut tu..ker nk tunggu jadi mb dulu bru mau bayar..kopiah 24jam...kah..kah..kah

kalbunUMNO berkata...

tt,

Suami solehah takutkan bini,
Bini gemuk kuat cemburu,
pelik juga dunia hari ini,
kopiah dipakai si katak puru.

kalbunUMNO berkata...

tt,

Suami solehah takutkan bini,
Bini gemuk kuat cemburu,
pelik juga dunia hari ini,
kopiah dipakai si katak puru.

Tanpa Nama berkata...

Ada beberapa ingatan daripada Rasulullah kepada mereka yang berhutang, sama ada yang suka berhutang, melambat-lambatkan pembayaran hutang atau mereka yang tidak melangsaikan hutangnya.

Rasulullah turut memberi ingatan bahawa jika seseorang itu meninggal dunia, sedangkan dia masih berhutang, dosanya tidak akan diampunkan walaupun dia mati syahid dalam peperangan.

Seseorang yang berhutang hendaklah berikhtiar dan berusaha membayar hutang yang dipinjamnya kerana hutang itu wajib dibayar. Tindakan menunda atau melewatkan pembayaran hutang dilarang kerana itu satu kezaliman. Rasulullah bersabda yang maksudnya "penundaan hutang bagi mereka yang mampu adalah satu kezaliman".

Tanpa Nama berkata...

ayooo... haji zul bisul kalau HUTANGrisme sapa mau siasat? apa hukum orang pergi menunaikan fardu haji tapi tak bayar hutang? jeng..jeng.....patutlah lu sejak balik mekah makin biol & samdol, org lain balik mekah makin sihat otak & pemikiran, hang makin teruk? fatwa bik mama hang ikut..al ustazah al-gemuki almacam babihi..kalau tak ada duit suruih laki mat monggoll tolong bayaq.

MAMAK ASSAM berkata...

Hantar la notice of demand. PKR banyak lawyer apa!!!
Buat malu serban jer Zul Kulim ni :)

Tanpa Nama berkata...

bro :

1) utang ajib bayar
2) pluralisme tetap salah-syirik

p/s ; yg salah,salah jugak

Tanpa Nama berkata...

BRo tolong dedahkan yg ini pluralismne ke tidak...suruh mat bisul pergi siasat..........http://isuhangat.blogspot.com/2007/09/marina-adakan-multifaith-prayer-untuk.html

Tanpa Nama berkata...

zul tu utang pasal apa ya?

Tanpa Nama berkata...

Katak join Lembu ampu Badak...kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

memang la semua agama menuntut kebaikan..mana ada agama yang nak kan kejahatan..tula maksud semua agama sama.maksud sama tu patut kita lihat dlm fikiran yg positif.jgn duduk dlm tempurung je buka la minda yg allah bagi.ini negatif jer.macammana nak maju.

Tanpa Nama berkata...

HAHAHAHAHHAHAHHAHA...

senak perut gua ketawa nengok gambo 'fairy babe' hahahahahahah celaka lu isham cuba menyamakan si bisul tu dgn fairy babe hahahhhahahaha lawak gilerrr siot......

apa nama berkata...

katak puru ini banyak duit dapat habuan dari kronis kah kah kah
tapi biasalah hutang tak perlu bayor
di tanggung oleh rakyat kah kah kah
pemimpin melayu bodohkan melayu lagi kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

katak puru nie diberi tugas baru..

HENTAM ANWAR KAW2..

tak percaya tengok blog dia..busuk lagi membusukkan...hina betul mamat nie.

pakai kupiah wat apa..

dok fitnah, adu domba, aib orang memanjang!

balik dari turki, bodek&kipas najib bukan main lagi...

itulah dia zul nordin..
satu lagi projek barisan nazional!

Tanpa Nama berkata...

zol... kalau betul hang hutang bayarlah... takut org anggap cakap tak serupa bikin....

malu zol...

kita jangan terlalu banyak cakap kalau banyak hal... apa kata zol letak jawatan dan bertanding semula... tengok hang boleh menang ke tak? kalau menang maka kira baguslah tapi syarta pakailah lambang sendiri ... parti sendiri...