Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 22 Jun 2011

KONTREKTOR MELAYU KENA KENCING




MANA PERGINYA JURUTERA MELAYU?




nota:
belajar tinggi tinggi
pun tak ada guna
kena juga mat saleh
yang jadi boss
melayu hanya sanggup jadi barua
kah kah kah




CCU DAPAT SURAT LAKSANA PROJEK SAMBUNGAN LRT
– mkini

Syarikat Prasarana Negara Bhd mengeluarkan surat kelulusan kepada CMC-Colas-Uniway (CCU) untuk melaksanakan projek sambungan LRT Kelana Jaya bernilai RM673.920 juta.

Dalam satu kenyataan hari ini, Prasarana berkata, projek itu meliputi kerja-kerja kejuruteraan, pemerolehan, pembinaan, pengujian dan penjayaan sistem kerja projek terbabit.

Ia berkata, laluan LRT itu akan disambung dari stesen Kelana Jaya membabitkan jarak sejauh 17km hingga ke Putra Heights, meliputi 13 stesen baharu.

Projek sambungan LRT itu diumumkan dalam Bajet 2009, dan dilaksanakan bagi meningkatkan pengangkutan awam di Lembah Klang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…APA SUDAH JADI DENGAN KETUANAN MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah…MANA PERGINYA PERKASA…. kah kah kah..

kah kah kah…MANA PERGINYA PROWARIS…. kah kah kah..

kah kah kah…MANA PERGI NGO MELAYU…. kah kah kah…

kah kah kah…. DULU SEBELUM MERDEKA BRITISH REMBAT NEGARA INI… kah kah kah..

kah kah kah…SUDAH MERDEKA… SYARIKAT BRITISH JUGA YANG REMBAT…. kah kah kah….

kah kah kah… SEMUA KONTREKTOR BUMI MAT MONGOL KENCING…. kah kah kah..

nota:
apa lagi deal mat mongol
dengan syarikat luar negara?
apa lagi mat mongol sudah jual?
tanah ktm di singapura hangus
tanah tudm sungai besi hangus
tanah rri di sungai buluh hangus

habis hangus
kah kah kah

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkah!

Tanpa Nama berkata...

TT, mat monggol ni memang manusia celaka. Bukan projek saja dia gadai kat mat salleh. Anak betina dia pun dia gadai kat orang luar. Memang dia ni dasar manusia haram jadah. Tak percaya pada orang melayu yang beragama islam. Sebab dia sendiri pun dah tak percaya pada islam. Dia ingat dia boleh selamat selamanya tapi rakyat selalu doakan supaya dia berambus dan mampus tengah jalan. Percayalah politik dia sudah di hujung tanduk dan akan berakhir selepas PRU ini. Pada melayu yang tak sedar diri tu bertaubatlah. BIla dunia akhir zaman banyak Dajjal-dajjal muncul di muka bumi ini dan seorang darinya adalah Mat monggol.Kah..Kah..Kah.

Mat Salih berkata...

kang kalo bagi jurutera melayu yang berkronikan gerombalan, runtuh pulak jambatan LRT tu nanti...

Tanpa Nama berkata...

TAK LAMA LAGI BULU PUBIS MAT MONGGOL PUN HANGUS.. WARGHKKAGKKAKKAKKKAAAAAAAA

felcra changkat lada berkata...

Kontraktor Melayu selalu sangat kencing kat Sub-kon deme ... bila buat keghoje demer bukan nak bayor habih, konon tunggu final payment ... tapi lepas dua tahun (?) tak kan belum dapat final payment deme terus buat tak gheti je ... nganga sub-kon tak dapat bayaran ... kalo kome nak tau gi tanya sub-kon (kelas F) di Perak Tengah ngan Teluk Intan ... berapa ramai Kontraktor Kelas besor yang kencinkan demer, itu tak termasuk yang kencinkan supplier ... tu pasal Wong Joo Hup tak bagi ambik bahan binaan kalau tak bayor dulu ... ngancuk wak demer, ingat cina wong joo hup tu bodoh nak bagi barang kat demer tanpa bayaran ... ... so kesimpulan nya disini ... Kontraktor melayu dah semakin hilang kewibawaan ... orang dah tak berani nak percaya kat demer, kalau ada yang boleh dipakai pun berapa kerat je ...

Tanpa Nama berkata...

sahabat,

bagi kat melayu kang segan nak mintak cina doll.

lu mcm tak paham2x pulak.

imt-gt berkata...

eeeeeeeee.mat monggol pandy kutty.
bak kata ustaz azizan, buat kerja biarlah macam orang islam..
kt penang 98% kontrak jkr guang eng bagi kt melayu tp mat monggol sebok jual kt cukong.eeeeeee.pandy kutty!

imt-gt berkata...

kah kah kah.
mongol kuttieyyy

altantunya berkata...

dari altantunya

mat monggol nie kita kene singgkir kan masa pru 13 nie..jgn bagi bn menang lagi untuk pru 13 nie..aku dah cukup terseksa rasa duk bumi melaysia yang serba serbi mahal nie...bangang punya pemerintah

Tanpa Nama berkata...

nk buat mcm mn lg... jom ramai2 join BERSIH kita tolak umno/bn.. kepada semua rakyat malaysia,kalau parti pemerintah selepas umno/bn tk amanah atau mengabaikan tanggungjawab mereka,kita tukar pemerintah lain pulak.. jgn takut utk berubah

-pemuda_spg4@yahoo.com.my-

Semangat Landasan berkata...

Mate u have to understand that bukan "Kontrektor Melayu Kena Kencing" but kena tunggang in order to legitimately to siphon the money out of the rakyat coffers for the upcoming election. That’s why ARY was selected by Najib through MOF committee to pipe out the allocated ‘KP’ out from the pipeline.