Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 23 Jun 2011

LAGI KESAH CUKONG PILIHARA MUNKEE




CUKONG CUKONG BARU












SIAPA TAHU CUKONG INI

NOTA:
sebenarnya
disebalik ketuanan melayu ini
aialah ketuanan cukong

cukonglah yang mememilihara munkee munkeee melayu
munkee melayu perlu duit untuk politik
cukong hulur
munkee melayu perlu lendir amoi
cukong hulur

ini kesah lama
cukong perlu ada melayu
untuk mereka merompak
kalau melayu tak ada tak mungkin cukong dapat merompak

madey ada lim goh tong
madey ada ananda
madey ada lebai vimcent

mat zzz ada patrick badawi
mat zzz ada kali
mat zzz ada tony

bila munkee melayu tak ada kuasa
cukong akan beralih tuan
macam polong – cukong ini akan memcari munkee baru

hari ini rosmah dan najib sedang dipilihara oleh cukong baru

orang selalu jangan silap faham
bukan munkee pilihara cukong
tapi cukong pilihara munkee

nota:
braheng pun dipilahara oleh cukong
tak caya tanya lebai vincent
kah kah kah


surat dari pembaca:

SIAPA CUKONG INI?

1. There is one man pushing his way around the corridors of Putrajaya, telling everyone he has the approval of Datuk Seri Najib Tun Razak.

2. His name is Datuk Desmond Lim.

3. Most people on the street will say Desmond who?

4. This low-profile businessman has powerful backers, many of them in Umno.

5. In fact, many people say he has now edged out raja judi Vincent Tan, Low Taek Jho and Tan Kay Hock.

6. Lim and wife Cindy are the new powerbroker in Putrajaya.

7. Before now, he was only known as the biggest shareholder in Malton, the company that bailed out Patrick Lim and the fantastic Penang Global City Centre.

8. He was also the middleman in the scandal to buy locomotive engines from Communist China.

9. But this man is not contended after making so much money. He is now about to snap up several pieces of prime property.

10. Desmond, whose wife is close to the first family, is eyeing a prized piece of land near Pavilion and in Bangsar.

11. You may say so what? Anyone can buy land right? Dari arkib Malaysia

Today:Desmond Lim - the new Chinaman kingpin of Putrajaya ARCHIVES 2010 -Haji salah

Oleh Tanpa Nama pada ANAK MUDA JANGAN LEPAS KAN PELUANG INI - SEMUA PEG... pada 11/06/23



INI BUKAN CUKONG - INI BARUA
















GERAKAN ANTI CUKONG



13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ya betui..
Datuk Desmond Lim owner pavillion mall dan sekitar..dia dah banyak beli bangunan kat area bukit bintang, bangunan kepunyaan DBKL kat belakang mall tu pun dia dah sapu, kl plaza dia dah sapu, dengar2 hotel mellineum pun dia dah nak beli...patut abg suggestkan venue BERSIH kat area sana..sana cukong ramai..area belah2 sogo dah x cool..
habsahry@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

Barua bukan sebarang Barua tapi Barua Eeeee....diluar lebih melayu dari melayu tapi balik rumah cakap Tamil.
Spesis ni memang dah terkenal dari dulu kala lagi dan tak caya tanya Tun PUNDEK KUTTY.

Tanpa Nama berkata...

memang lancau ini org melayu msaih bongok nak faham...kalau pemimpin tak bagus kasi tukar lah tak kira parti ...sebab tu kalau nak pilih pemimpin tgk yg baik akhlak...aku kalau pakatan menang aku vote TT jadi menteri peneranang ganti anchok amah indon

Tanpa Nama berkata...

Nak muntah aku tengok eee barua.

BUEKKKKKKKKKKKKKKK.. X sedar diri punya orang.

Tanpa Nama berkata...

itam legam punya melayu eeeeeeeeeee...

Tanpa Nama berkata...

Ini barua...selalu perabih duit rakyat...kerja dia tak habih2 gi melencong luar negara atas tiket kebajikan putera umngok...putar alam punyer makhluk...lebih baik jadi ketua putera kimmak...aku naik heran camne barua ni bleh duduk dalam ketuanan melayu...

Tanpa Nama berkata...

raja gopal pun dibela cukong, yang jadi barua ialah pemimpin UMNOAPCOYAHUDI minta duit pada cukung untuk main berpolitik.di masa PRU Serawak BN minta 2000 set Astrok pada cukung untuk beli undi rakyat Serawak.
Di Malaysia cukung lebih berkuasa dari parti memerentah.

pemimpin atasan umnoapcoyahudi termasuk Mamak madey pandikutty mahafiraun ada cukungnya masing2bersatu untuk menipu rakyat Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Ah sial. Menyampah aku tgk muka eee ni. Dia ni kan yang poyo pegi spital konon patah leher kena karate orang. POYO NAK MAMPUS.

SAMAD SAID berkata...

bro isham..
ni wa da lancarkan satu fan page "GERAKAN ANTI CUKONG MALAYSIA"...
kandungan dalam tu nanti akan wa ciplak dari blog TT...
wa akan panaskan balik cerita2 cukong yang TT dah mainkan selama ni...

ni link fanpage tu...
mintak TT promote untuk umum...
tq bro..

GERAKAN ANTI CUKONG MALAYSIA

SAMAD SAID berkata...

ini link fanpage tu...

GERAKAN ANTI CUKONG MALAYSIA

https://www.facebook.com/pages/Gerakan-Anti-Cukong-Malaysia/124078167675787

Tanpa Nama berkata...

Kalau berkuasa rampas balik tanah yang diberikan kepada cukong-cukong ni. Mana boleh khazanah negara isteri Rosmah boleh berikan sesuka hatinya.

PM Lah yang tidor pon better daripada berPMkan Rosmah.

Aku baru lawat Tg Pagar untuk naik keretapi terakhir minggu lepas memang sangat2 sedih kerana berPMkan Rosmah. Tanah yang semua PM pertahankan tu dah dirembat Singapork.

Malah Melayu Singapura dan Cina2 Malaysia yang aku jumpa kata bodoh tindakan berikan tanah KTM.

M-S Pte Ltd akan kantoi ke Singapork, just matter of time.

UMNO memang alat cukong, UMCO United Melayang Cukong-backed Organization.

1Toyol1Malaysiakenarembat

Tanpa Nama berkata...

what say pak samad, ulama and intelek milayoo yg gah dan berdoga-doga? kalau setakat interlok sanggup dilacur jgn cakap la pasal ketuanan. inilah dia bila cukong sudah jadi tuhan. kalau tanah sekangkang tak boleh urus sendiri buang la nama umnoo tu. inilah yg tt maksudkan milayoo disumpah daulah jadi munkee. (ref: munkee dan babi disumpah Allah pd yahudi. sila tanya mufti asri. milayoo apa bezanya bela polong apco-aka-thogut?)likewise PAS assured nothing to purge the system either, whatmore the cukong. jika milayoo itu sendiri mafia lain citer. ini barua! jika ada org tanya bangsa apa yg tak pernah merdeka, jawabnya- milayoo.

Tanpa Nama berkata...

"ini bukan cukong, ini barua"

KAH KAH KAH terima kasih atas ketawa hari ini