Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 27 Julai 2011

HARI HARI AKHIR MAT MONGOL




SUAMI NAJIB ADA CINCIN










nota:
kemana agaknya
bik mama akan lari
bawa cincin dan kasut paradanya
kah kah kah





FACEBOOK PERDANA MENTERI DISERANG KOMEN BERUNSUR FITNAH
- meloya

KUALA LUMPUR 26 Julai - Laman sosial Facebook Najib Razak diceroboh pihak tidak bertanggungjawab hari ini yang mengeluarkan komen-komen negatif memburukkan beliau dan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Segala komen berunsur fitnah dan maki-hamun terhadap Najib itu dikesan mula dimuat turun ke status Facebook beliau sejak pukul 7 pagi ini dan semakin bertambah sehingga kini.

Mereka yang membuat 'serangan' melalui laman sosial ini dipercayai berpura-pura menjadi peminat beliau sebelum mengambil kesempatan mengeluarkan komen buruk terhadap pemimpin nombor satu negara itu.

Hasil semakan Utusan Malaysia di Facebook mendapati, rata-rata individu yang mengeluarkan komen negatif merupakan penyokong Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) kerana pada profil mereka terdapat logo Bersih dan warna kuning.

Selain Najib , turut menjadi sasaran kemarahan dan fitnah kumpulan terbabit melalui Facebook itu ialah isteri beliau, Rosmah Mansor; Hishammuddin Hussein;

Mereka turut memuat turun video dan gambar yang didakwa memperlihatkan perbuatan salah laku Rosmah dan Hishammuddin serta individu-individu yang kononnya menjadi mangsa aniaya kerajaan seperti wanita Mongolia, Altantuya Shaariibu; Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dan bekas banduan, A. Kugan.

Melalui Facebook tersebut ialah mereka membuat desakan meminta Najib dan Hishammuddin meletak jawatan.

Najib dan isteri turut difitnah terlibat dalam pelbagai skandal seperti isu pembelian kapal selam Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan cincin berlian berharga RM24 juta.

Lebih kurang ajar ada yang menulis komen menggunakan bahasa kesat.

Perdana Menteri membuka akaun Twitter dan rakan Facebook beliau bagi memastikan peminat, rakan dan lain-lain peminat Internet berhubung dengannya seperti biasa.
Beliau juga sebelum ini pernah mengadakan pertemuan dengan rakan-rakan Facebooknya

NOTA:
baca berita ini sekali lagi
baca sekali lagi
baca sekali lagi

sekali imbas berita ini seperti menyokong najib
sekali baca berita ini cuba mempertahankan najib

baca sekali lagi
baca perlahan lahan

faham?
sedar?
dah nampak?


berita ini adalah berita anti najib
ini adalah tanda bahawa satu gerakan anti najib telah disusun
ini adalah sebahagian dari strateji anti najib

tak faham?

lihat apa yang dibocorkan dalam berita ini?
lihat dan baca
baca dan baca

dengan menggunakan isu facebook ini
utusan telah memberitahu mak cik felda dan pak cik felda
bahawa anak anak muda dan ramai rakyat tak suka pada najib

dengan menggunkan isu facebook ini
secara sedar utusan telah melaporkan: Segala komen berunsur fitnah dan maki-hamun terhadap Najib itu dikesan mula dimuat turun ke status Facebook beliau sejak pukul 7 pagi ini dan semakin bertambah sehingga kini.

ini bermakna utusan mahu rakyat tahu bahawa najib tidak mendapat sokongan

tidak cukup dengan ini
dilaporakn juga tentang jenayah najib:
Najib dan isteri turut difitnah terlibat dalam pelbagai skandal seperti isu pembelian kapal selam Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan cincin berlian berharga RM24 juta


dalam serangan ini kelihatan kerajaan hari ini
adalah kerajaan anak beranak
kalau zzz dahulu kerajaan ayah dan menantu
kali ini adalah kerajaan bini dan sepupu


jelas utusan TIDAK menyokong najib


tak percaya?

berita ini adalah kali pertama
berita cincin berlian rosmah keluar dalam akhbar arus perdana
walau pun caranya seolah olah cuba mempertahkan rosmah
tetapi ini untuk memberityahu bahaw memang betul rosmah ada
membeli cincin intan berlian 24 juta riingit

berita cincin rosmah ini telah tersebat luas
tetapi tidak ada media yang berani usik
hanya melalui isu facebook ini
utusan telah menimbulkan isu cincin 24 juta ringgit

APA SEBENARNYA

apa yang berlaku ialah
najib razak sedang diasak untuk ditendang

siapa yang mengasak?

3M sedang mengasak najib razak


kalau dulu dolah ada 3K
kalimulah, khairy dan kak endon
kali ini yang akan menendang najib ke tepi lonkang ialah 3M

SIAPA 3M?
madey
mukhriz
malikul sembab

3M ini sedang merancang

kenapa?

madey benci pada najib kerana najib di pau oleh lee kuan ye
madey benci pada najib kerna najib di kontrol oleh rosmah

malikul benci pada rosmah
maikul nak jadi pm

mukhriz nak ganti malikul

tak caya?

sila tanya
kenapa madey tak komen tentang bersih?
kah kah kah

BERITA INI

justeru utusan telah mengambil kesempatan
melalui isu facebook ini
untuk memberitahu bahawa:

- rosmah ada cincin 24 juta ringgit
- najib terlibat dengan kews bunuh altantuya
- najib terlibat dalam kes beli kapal selam
- najib terlibat dalam merembat tanah tudm


tak percaya lagi!

pergi mapoooslaaaa
kah kah kah
kah kah kah

nota:
tanya malikul
sudah kah dia membuat baju melayu baru
untuk jumpa agong
kah kah kah


MAKAN FREE


nota:
bayangkan jika najib anak beranak
ini tidak dihalau maka habislah
harta negara - mulut besar ini
nak makan free saja
kah kah kah

17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

x paham lagi?
pergi mamposlaaaaa!!!

kah kah kah kah..

syg lu la tt..


-anak muda-

mek berkata...

bye bye mat monggol & bik mama
tapi kena cari jalan juga
nak bye2 3M tu.
humban kan gerombolan.
khalas (apa lagi tiru tt la. kah kah kah)

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

U r a real genius and i just love reading your wonderful comments which is true.

We are so lucky to have you.

Bang Aji berkata...

Sokong bro... Kalu tak takkan Marina Mader pun join Bersih ari tu....

Tanpa Nama berkata...

tak percaya lagi!

pergi mapoooslaaaa
kah kah kah
kah kah kah


kah kah kah kah kah kah..

lu kena hempap dgn bik mama bru lu tau hisham..

kah kah kah

-anak muda felda-

Tanpa Nama berkata...

Orang kampong,terutama yang duduk kad FELDA kena faham.Kalau menjelang Ramadzan ni kerajaan UMNO/BN sedekahkan semua warga negara,kecil atau besar,tanpa mengira bangsa,asalkan rakyat Malaysia,RM1/2 juta seorang,jumlahnya baru RM 14 juta.Rosmah masih ada lagi RM10 juta nak beli chincin berlian.Bayangkan RM 24 juta sekadar nak pakai cincin.

Tanpa Nama berkata...

woit, tu la pasal berbesankan cepat2 dengan Turkmenistan tu.. kalo ada apa2, boleh cabut pi sana la... lu jugak yang melopong..

Tanpa Nama berkata...

geng. tak perasan ke tetiba marina tumpang sekaki dlm bersih? memang otak eeee. habis la lu milayoo. dah la tonggong, bahalol pulak. tapi ape nak heran sebab patik memang pacal yg hina. tempatnya memang la di kakilima. jaga tandas demi di negara tercinta. sekolah tu bukan tak sekolah tapi itu la hadiah bagi anak patriot.. abg myamnmar pun pandai jual sireh. di temasek sapa pula agaknya situan jaga jamban.itupun kes bahana anak bangsawan gak! lu tak kesian ke dengar tt bersurah bukan mcm zainudeeen maidin berbuih-buih mulut. sepatutnya org milayoo citernya citer pasal retail revolution dah bukan lagi citer pasal revolusi mental atau revolusi stalin. jika nakba palestin jual tanah, nakba milayoo jual bincat palsu.. kah kah kek keh...

Revolusi_Malaysia berkata...

tak percaya lagi!

pergi mapoooslaaaa
kah kah kah
kah kah kah


kah kah kah kah

mek berkata...

woit tanpa nama 27 Julai 2011 4:07 PM,lu ni tak lulus matematik ke?
bagi rm 1/2 juta seorang kat rakyat malaysia baru 14 juta? rakyat malaysia ada 28 orang je ke?

Tanpa Nama berkata...

malikul sembab buat baju melayu... kah..kah..kah..
tak percaya lagi!
pergi mapoooslaaaa
kah kah kah
kah kah kah
-ptjya-

Sudin berkata...

Kalau anak nak berancuk...pakai duit sendiri....!!!

Nak buat line putih/kuning/merah atas jalan pun dah tak mampu....

Ramai yang tumpor !
Udah tak nampak line...
JKR dah bengkerap...

Pelajaran pulak udah jadi skim pak man telo...
Wajib menabung...minimun dua puloh ringgit untuk layak pinjam PTPPantat.TN.
Udah jadi idea Pak Man Telo....

Cincin 24 juta nak buat apa ?
Nak ganti biji kelenxxx dengan berlian.....?

Tanpa Nama berkata...

apa yg plg awal menarik perhatian aku bila baca laporan ususan meloya ialah perenggan ke-3:
Mereka yang membuat 'serangan' melalui laman sosial ini dipercayai berpura-pura menjadi peminat beliau sebelum mengambil kesempatan mengeluarkan komen buruk terhadap pemimpin nombor satu negara itu.

aku tak tau la samada ianya mesej tersirat ususan meloya utk memburukkan si-najibabun cara teknik makhluk halus...
tapi pada mulanya aku lebih syak yg ususan meloya nih serupa seperti geng gerombolan lain, adalah al-buduhi-wal-bangangi (cakap kotornya fucking idiot, cakap bersihnya UMNgOk-BoNgok) sbb selalu 'terlepas cakap' yg menampakkan kebuduhan sendiri (cth hishamuddin, anak hussein bukan anak rais, yg kita semua hentam kaw2 ketawakan dia 2-3hari lepas, begitu jugak nazri yg kena patah dek lks kelmarin)

sbb kalo kita perati betul2 perenggan tu... sebnarnye tanpa disedari dia mengutuk/memperlekeh apa yg sebelum ni digembargemburkan perihal najibabun: dia ada ramaiiiii peminat fb... sekali rupe2nya ramaiiii ni akibat dari ramai peminat pura2 (yaitu pembenci!) - maka maksudnya tak benarlah yg najibabun ramai peminat...

kahkahkahkah
apa2pun motif ususan meloya,
najibabun yg tetap kena!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

KAmaRUddIN berkata...

tak percaya lagi!

pergi mapoooslaaaa
kah kah kah
kah kah kah


kah kah kah kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

gila. mana boleh ganti biji keleXXXX dengan berlian. tindik boleh lah. baru lah permata negara.

Tanpa Nama berkata...

tak percaya lagi!

pergi mapoooslaaaa
kah kah kah
kah kah kah


kah kah kah kah kah kah..

gua suke ayat ni der...

Tanpa Nama berkata...

mula2 suspen......dan gua sudah tertarik!!!!

lepas tu...TT buat lawak pulak...kahkahkah

macam siallllll!!!!kahkahkah

ayat yg simple....pada malaon2 yg buat2 tak faham dan tak akan faham....kahkahkah


pergi mampos!!!!!kahkahkah

peduli apa aku!!!kahkahkah