Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 23 Julai 2011

SEPERTI KAU TELAH TAHU



KAU SEBENARNYA TELAH LAMA TAHU



nota:
seperti kau telah tahu
lalu kau memakai baju kuning itu
seperti kau telah tahu
lalu kau pun tidak akan dilupai



PENEMBAK SEBENAR AMINURASHID TAK DAPAT DIKENAL PASTI
– meloya

Mahkamah Sesyen di sini diberitahu bahawa individu yang menyebabkan kematian remaja lelaki berumur 15 tahun, Aminulrasyid Amzah pada April tahun lepas, gagal dikenal pasti kerana terdapat dua anggota polis yang melepaskan tembakan pada hari kejadian.

Pakar forensik, Amidon Anan yang merupakan bekas Ketua Unit Siasatan Forensik (CSI) Polis Diraja Malaysia (PDRM) berkata, Jabatan Kimia juga gagal mengenal pasti senjata yang digunakan untuk menembak mangsa.

“Perkara ini disahkan sendiri oleh Jabatan Kimia yang membuat analisis ke atas dua senjata api yang menyatakan anak peluru itu tidak dapat digandingkan dari mana-mana senjata tersebut.

"Saya berpendapat apabila pemprosesan GSR (sisa tembakan) tidak dilakukan semasa di tempat kejadian, ia merupakan salah satu aspek yang telah menggagalkan siasatan CSI.

“Dalam kes ini, Mazli (Cif Ins Mazli Jusoh @ Che Kob yang mengetuai pasukan forensik) juga jelas tidak ikut SOP (prosedur operasi standard) kerana jika ikut SOP, saya percaya anak peluru dalam kepala (mangsa) dapat diganding dengan mana-mana senjata yang telah dikemuka pada pihak Jabatan Kimia dan akan menghasilkan keputusan yang sempurna,” katanya pada perbicaraan Koperal Jenain Subi hari ini.

Jenain, 48, diperintah membela diri atas pertuduhan menyebabkan kematian Aminulrasyid antara 1.10 pagi dan 2 pagi, di Jalan Tarian 11/2 di sini, pada 26 April 2010. TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


akah555i…2w82wy62 sbswikm xdewnsitww0
sd,lw937y6n deolsde90,, spowiewjdmnw-,.;/s
ssjmsed ikdiemer,.d 28727A& *%$#8uo szasp&%$
d,dieue3wpo03= ,/.,dnsd.qasdew83orfm
sd,lasdesd e7usde jwl;csdf,.d,kdk;s;;’d][


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


I have nothing to say muder faker kah kah kah
j’ai dit rien de
tak ada apa nak cakap



24 ulasan:

Kilat berkata...

dan kesudahannya pun kita semua tahu, itu lah Malaysialkjgfdslkgjf;dlkg

ANAK JAWA berkata...

Nampaknya perbicaraan tu sekadar untuk tutup mata orgramai terutama keluarga mangsa. Bolih tak ikut sop pulak. bukan mangsa pertama yg mati kena tembak dah ramai jadi alasan bodoh. IGP kata polis sentiasa ikut SOP. SELAMAT la kau jemain.

Jawajohor berkata...

Ni apa ni? Ckp apa nih? Kena tembak pakai apa? Fucking water pistol?
Dikata bodoh, marah. Dipanggil anjing Xnak terima. Patut la org simbah asid, bunuh Nurin Jazlin Xdpt tangkap. Ada kawtim ka????

Abu Safwan berkata...

Ini maknanya 'the murder weapon was disposed!!!'. Apa punya bullshit ni??! Kalau peluru dlm badan Allahyarham tak matching dgn senjata2 yg diuji & diperiksa, ini maknanya senjata yg digunakan tidak diserahkan utk pemeriksaan/ujian. Entah2 senjata berkenaan dan di-C4-kan....

suckiman loncong berkata...

Amidon & Jenain, ko ni memalukan org jawa aje, benda mcm tu pun tak boleh settle. Lepas ni kalo ko & keturunan ko makan tempe, muntah darahlah hendaknya.

zarm berkata...

Teori RAHMAN continues:
R - RAHMAN
A - ABDUL RAZAK
H - HUSSEIN ONN
M - MAPLEY
A - ABDULLAH
N - NAJIB

A - ANWAR
L - LIM GUAN ENG
H - HISHAM RAIS(Kah..kah..kah..)
A - ?
J - ?

sheikhalfarisi berkata...

as salam, terkedu x leh nak ckp apa2.rupa2nya x ada sapa tembak adik aminurashid, senjata pun x sama dgn peluru yg d pakai.

rupanya adik aminurashid masukkan sendiri anak peluru dlm kepalanya.

adik aminurashid ni silap sepatutnya masukkan bapak peluru br pakar forensik boleh kesan

Jiwa Kacau berkata...

Arwah Amirul mati disebabkan dia mengambil kedua-dua pistol polis dan menembak dirinya sendiri. Hairan aku macam mana boleh jadi pakar forensik.
Makcik dan pakcik felda bolehlah dibodohkan.

momotarosan berkata...

adoi. ini la klimaks cerita.
dibebaskan tanpa dilepaskan
sbb tak buleh buktikan maloan ni tembak

dah tau kes penting. buleh pulak siasat tak ikut sop.

time tangkap org demo ikut sop

sop omak kau

Tanpa Nama berkata...

Kesimpulannya:
Jangan Pangkah Dacing

-MatCermin-

papakuat berkata...

fuck polis,sprm n umno,
aku tak halalkan dunia n akhirat,
mampus la korang cepat

Orang Lama berkata...

Sham, tolong siasat saper yg beli yacht dari UK diperbuat dari emas dan permata berharga 3 billion pound (RM12 ribu juta) tu? Hari ni dah keluar dalam NST Singapore. Kita org pun nak tau juga dari mana dia korek wang sebanyak itu.. tu baru beli bot, belum beli benda-benda lain lagi.. cilabai.. tersedak aku bila baca tadi, terus berhenti ambil breakfast sebab nak report kat kat TT

Orang Lama berkata...

TT, tolong siasat malaun mana yang beli yacht berharga RM12 ribu juta (billion) yang di perbuat dari emas dan platinum tu? Yatch ni di beli dari UK (3 billion Pound) dan telah di hantar ke malaysia. Berita ni dah keluar dalam NST Singapore pagi ni mengatakan ianya di beli oleh seseorg dari Malaysia. Kita org nak tau juga dari mana dia korek duit sebanyak itu hanya kerana membeli sebuah bot mewah. Cilabai... Tersedak aku masa baca berita terus berhenti ambil breakfast sbb nak report kat TT

Tanpa Nama berkata...

Alfatihah utk adik Amirul....
semoga rohnya dicucuri rahmat Allah...


Al fatihah....

Tanpa Nama berkata...

aku dah agak dah.... kartun betul... kepala butuhh la woi....

serenity9260 berkata...

kesian,forensik malaysia yang hebat kesan dadah dan teoh beng hock dibodohkan dalam satu malam je

1.Jom Makan Sotong Hidup!(Video)
2.Air Terjun Mengalir Secara Songsang(Video)
3.Lukisan Hasil Dari Tembakan Paintball(Video)

azmie berkata...

bunuh diri sbb tertekan kena hambat ngan pukis kot

ImNeO berkata...

PUKIMAK POLIS PEMBUNUH KANAK-KANAK.
Pak Isham, Nampak gaya negara kita ini senang senang saje boleh lepas dari membunuh, murder, rogol !.
Kugan mati, rakyat kata biasalah hindu kan gangster mati..biarlah.
Beng Hock mati - biaq gak. Tu cina bukit, Kapir.
Adik Amirul dan Sarbani lak - melayu kini mati, islam lagi? apa alasan rakyat lak...oh..dugaan. Itu kehendak Allah. Ajal dah sampai, apa boleh buat. Allah maha megetahui. Berserahlah..

Tak cukup lagi darah mengalir di bumi Malaysia tercinta, kini dengan kuasa Allah, Tuhan yang Satu, God, Cosmic Mother.. mau tunjuk lagi kepada rakyat Malaysia supaya bersatu, bangkit, guling kerajaan Zalim yang setan... Abg Baharudin keguguran dalam medan perjuangan !!. Marilah semua rakyat Malaysia tak kira apa bangsa kita, warna kulit kita, kita perlu sedar, bersatu kitat teguh. Tengok YOU YUBE, TGK INTERNET..yang penting TENGOK HATI DIRI SENDIRI, sanggupkah kita biarkan keadaan ini berterusan !!.
Bangsa Asing pun kesian tgk kita, depa sanggup mati untuk kita. Lawyer dari Perancis pun sanggup takkan kita masih mau berdiam diri. Altantuya gadis mongolia mati di C4 di negara kita !!. Tak malukah kita.

Tanpa Nama berkata...

jangan nanti keluar keputusan budak ni bunuh diri pasal tak tahan dikejar polis sudah lah...

Tanpa Nama berkata...

bukan ditembak..dan menembakkan diri alasan terlogik 1 malaysia

Dr Fu Manchu berkata...

bagi aku simbah2 asid tu pun salah satu perang saraf BN nak takutkan orang ramai daripada keluar dari rumah. Tapi sebab sekarang ni zaman internet, depa terpaksa mengupah orang betul2 buat kerja ni instead of just panaskan cerita dekat paper. Sebab tu sampai la tak dapat tangkap penjenayah.

Tanpa Nama berkata...

individu yang menyebabkan kematian remaja lelaki berumur 15 tahun, Aminulrasyid Amzah pada April tahun lepas, gagal dikenal pasti

ini mesti lagi satu kes dlm mahkamah di mana pokok persoalan ialah:
looks like me
sounds like me
but it's not me!!

samseng haramjadah!
jom ubah!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

Tanpa Nama berkata...

Susah nya ayat polis barua ni..dah tembak tak nak ngaku lak!!

Pistol polis woo..bukan pistol air tu..suka suka ko tembak...gila woo.. kalo korang lepas kat dunia ni, kira korang memang terror..
Kita tunggu nanti..masa menentukan..nasib keturunan aku takde jadi polis..suweyyy ooo..

Lang berkata...

tahun ni tahun makan SOP...

pulis ni bahagian mana yg makan SOP bahagian mana yg tak makan SOP...

SOP ni dah jd alasan la pulak...

aku hingat arwah nya dah tak tahan dengan SOP pulis... tu yg mati mengejut tu... "tidak dibunuh dan tidak membunuh diri..."