Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 20 Ogos 2011

INI TAMBAHAN CERITA POLIS BERHEMAH




SURAT DARI PEMBACA


Bro Isham, Sey berkongsi pengalaman ditangkap polis gara2 isu 'black metal' ciptaan utusan meloya pada hujung tahun 2005 lalu. Sey bersama2 kawan sey organized satu gig metal di seremban pd hujung tahun 2005. Gig memang dibuat secara sah sebab ada permit daripada MPS dengan sokongan surat OCPD Seremban.

Tau2 je dah tersebar sms palsu ttg KONONNYA akan berlaku ritual membakar quran oleh bdk2 sekolah yg dtg ke gig sey tu...berduyun2lah sang 'perwira2 bangsat 3 line & pekuda' dtg berkumpul depan dewan Negeri Sembilan Ceylonese Association bersebelahan dengan Court Mammoth Seremban tu...sey sangkokan org ramai dtg nak tgk gig....kayolah sey aritu..kakakakaka..

dipendekkan cerito, pkl 8.25pm sampailah Black Maria 2 trak, berbaris lah FRU mcm program Bersih 2.0 kt KL 9 Julai lopeh...gerombolan FRU ni berbarislah sambil berkawat menuju ke arah dewan....kami2 bdk2 yg dtg tgk gig termasuk sey agak terkemama maso tu sobab mcm tak percayo FRU ado dopan dewan tu... last2 kuarlah arahan... Jangan Bergerak, anda semua sudah dikepung...sila berada ditempat ada berada sekarang....kakakakakaka...

budak2 yg ado semuo tergolak2 sobab tak percayo FRu n polis nak tangkap n serbu tompek gig ni.... kami2 ni semuo dibawaklah ke IPD SBN 2.... Sey tanyo pado OCPD napo lak tangkap sodangkan ado permit? jawapan dio sajo2 nak buek opreasi...tak berkait langsung dgn black metal... sey lak disumbat dlm lokap 3 hari..atas alasan kantoi urine(positif ganja & ice) walhal sey tak hisap rokok apatah laie hisap dadah...hampeh sungguh polis ni...torang2 sey dinayo-an...gampang betul...sampai sekarang sey menyumpah cilako kt Hassanuddin Hassan bekas OCPD time tu...dio nilah barua segalo barua...
By Anonymous on LAGI CERITA POLIS MALAYSIA BERHEMAH TINGGI on 8/19/11



pak ngah aku (polis pencen)bila dah pencen baru berani membuka tembelang polis-polis yang jahat. Kata dia kalau ada polis yang nak jadi baik diantara diorang pasti akan dibuli habis-habisan supaya tunduk kat diorang. Dengan itu senang diorang nak buat sesuka hati diorang tiada siapa yang berani mengadu samada kepada pegawai atasan atau kepada awam., aku tak tahu samada nak pecaya ke tidak ngan apa yang pak ngah aku cakap tu ...

tapi kalau tengok 'karenah birokrasi' pak ngah aku tu mungkin juga aku boleh percaya dengan citer dia sebab sampai hari ni perangai 'langsi' dia masih macam tu gak, (sebenarnya aku sampai sekarang pun masih 'cuak' bila berdepan ngan dia ) brutal dia ngalahkan triple H, dan dalam masa yang sama aku semakin tak berapa gemor kat dia ... sepupu sepupu aku (anak-anak dia) semua baik-baik je aku tengok.

Ada satu citer yang aku dengar (tapi cerita ni dari versi kawan lama dia masa sama-sama dalam polis dulu ) tahun 70an ngan 80an dulu malam-malam kalau naik basikal pegi ke pekan kena pasang lampu, nak jadi citer pak ngah aku ngan kawan dia tu tahan seorang india mabuk naik basikal tak de lampu. samada memang diorang nak 'pau' india tu aku tak pasti tapi bila india tu banyak cakap pak ngah aku lempang india tu sampai tersungkur, yang peliknya kata kawan pak ngah aku tu india tu terus hilang mabuk dia lepas kena pelempang pak ngah aku., dia pun tak tahu samada india tu betul-betul mabuk atau cuma 'aksyen' je...
By lipan bara on LAGI CERITA POLIS MALAYSIA BERHEMAH TINGGI on 8/19/11

Ni aku pun nak tambah jugak.. last week aku pergi jakarta. Tengah nak pergi tanah abang , aku sesat jalan kaki. Aku tanya dgn satu abg sekuriti buiding ni. Dia tanya aku asal mana pasal loghat aku lain. Aku cakap Malaysia. Ko tau ape die ckp lepas tu? Sy pun dulu keje di Melaka. Selalu kena pau ngan polis Malingsia.. KahKahKah.. Polis mmg berosmah (ayat ganti sangat berhemah)
By Anonymous on LAGI CERITA POLIS MALAYSIA BERHEMAH TINGGI on 8/19/11



berhemah?? mcm pantat ada la
By Anonymous on LAGI CERITA POLIS MALAYSIA BERHEMAH TINGGI on 8/19/11

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah...
lawak tol crite2crita polis nieh..
pttuiih...!!
~ptrjya~

Tanpa Nama berkata...

Yang pasal Black Metal tu, bersyukur la dapat gak kelulusan nak wat gig metal tu, kalau PAS, memang permit pon xdapat sebab music black metal kan sesat, sembah syaitan.lirik pon puja syaitan.

piut ngah layor berkata...

malam tahun baru cina aku keluar dgn kwn leleki 2 dan 2 lagi minah indon 1 tmpt kerja...gi karaoke,blk lewat lah so kami nak 'overnight' kat lumut.on the way sampai seri iskandar dah kul 1.30am ada la roadblock...minah2 duk blkg pakai mini skirt lak tu,aku dah risau gak.dia tahan dan mintak lesen.dgn yakin aku bagi lah,pastu dia suruh ketepi.laa...rupa nya lesen aku mati dah 1 bulan...aku dah pucat gak,dia tgk ramai dlm keta dia mintak IC,aku bg lah so minah2 tu bagi permit copy (ori syrkat simpan),dia ckp nak saman ni,so aku cakap tulis je lah,pastu dia ambk lesen aku bwk gi meja diorang,pastu dtg blk kata kat aku ni nak kena saman.aku cakap tulis je lah...dlm ati aku ni mesti nak pau aku.dia pergi lalu dtg chief dia lak..aku cakap tulis je lah saman tu (member sebelah aku ada cable blh diskaun) pastu dia cakap blh saman tp yang minah2 tu nak 'kira' camne?aku kaget gak dah bwk indon malam2 ni,diorang ugut nak permit ori kalau tak 'balai cerita'...pastu dgn tanpa segan silu dia tanya berapa aku ada...kani ada 5 org aku ndak tk ndak cakap lah 50 hinggit leh...dia senyum2 dan kata kat aku lebih takde ke...ishh3,aku hangin je,aku cakap kat dia ndak ke tak,aku tunjuk 1 keping rm50,dia siap mintak 'duit kecik',bagi lah duit 10-10...ehehe.boleh camtu.masa
dia nak blah dari keta aku sempat dia asing kan rm30 kepoket dia dan rm20 je dia genggam...kah kah kah...busuk betul,dah lah rasuah siap songlap lagi,dgn kawan2 dia pon dia 'khianat'...lu pikir lah sendiri!

serenity9260 berkata...

citer rmai org tak puas aty ngan polis msia ni memang smpai kiamat pon xkan abes.bro tt nk citer tajuk ni smpai kiamat ke??melawak je bro,jgn marah :)

Cara Membuat Api Daripada Ais(Video)

Tanpa Nama berkata...

Lima anggota polis jadi perompak - KOSMO!

http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0820&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm

kamen rider black~ berkata...

Saya pon ade experience tgk pak polisi wat hal gini..

Alkisah, satu hari saye balik meeting dlm pkl 3pm...saya pon singgah disebuah kedai gorng pisang sblm masuk ke opis..... kebetulan ade lah sorg budak sedang ditahan polis (budak tu dtg nk bli goreng pisang kat gerai yg saye g tu). Bdk tu kne saman pasai x pakai helmet..lps polis tu blah....terbukaklah crite drpd makcik gerai yg bdk tu kne tahan pasai polis suspect moto tu moto curi...budak tu mase dtg gerai tu mmg die pakai helmet, mase sampai kat gerai tu (n kebetulan polis plak tahan nk check roadtax), die turun moto n bukak helmet...bile polis2 tu check roadtax n lesen sumer ade n konpem moto tu bkn moto curi, tetibe bdk tu kne saman pasai xpakai helmet..(WTF?)..kesian bdk tue...goreng pisang nyer pasal...xpasal2 kne saman diatas kesalahan yg beliau xlakukan....geram gaks kitorg mase tu...tp ape buleh buat...bdk tu pon blk ngan muka sedih (sabar ye, dik)...

lal2872 berkata...

aku caya kat cerita ko...memang barua PDRM kita...aku pernah memohon surat kelakuaan baik dari OCPD Seremban...sebab nak ke luar negera..(ke Ireland)...cerita ni dah lepas lebih 11 tahun yg lalu...aku pgi dgn mak aku...kat pejabat dia lah satu pagi Isnin...pegawai dalam opis suruh aku naik sendiri kat bilik OCPD...dah jumpa... banyak kena soal sebab2 yg saya ni nak keluar negara cari kerja...pas tu, dia mintak nombor talipon aku tanya aku bila senang sebelum belepas singgah kat rumah dia kat Taman Bukit Kelana (laluan Paroi-Senawang)...aku pun jawaplah..Ok..pas tu baru dia bagi surat tu kat aku....aku rasa ada saje tak mengena dengan jemputan dia tu...lepas tu, lantak..aku pun tak pergi pun....dahlah berusia, gatal pulak...

nurul iman berkata...

Itu org ckp isu dlm kain depa. Tak ramai yg tau sbb lbh kpd merapu, depa tak caya. Tp ape yg penting, lbh baik marhaen ni blajar la undang2. Kalau tak mmg la kn kitai dgn depa.

Tanpa Nama berkata...

dari malaysiakini:

Wanita dakwa dicabul 11 polis
Seorang pengurus akaun Wong Bee Fong mendakwa selepas tujuh tahun dicabul oleh 11 anggota polis, beliau sehingga kini masih menunggu tindakan terhadap kumpulan itu.
Bahkan, tambahnya, polis gagal memberi jawapan sama ada kertas siasatan dibuka selepas dia membuat laporan polis berhubung pengalaman pahit yang meninggalkan trauma hinggga ke hari ini.
Dalam sidang media bersama peguamnya hari ini, Wong, 39 mendakwa, polis sebaliknya menyiasatnya atas dakwaan menghalang polis menjalankan tugasnya.
Wong mendakwa, mimpi ngerinya bermula pada jam 1.55 pagi apabila kereta yang dipandunya ditahan dalam sekatan jalan raya dekat Taman Connaught pada tahun 2004 kerana disyaki memandu dalam keadaan mabuk.
"Saya minta lesen memandu saya kembali dan saman yang akan dikeluarkan tetapi pegawai itu, Johari Ismail, nombor lencana 88147, enggan memulangkan dan sebalinya meminta rasuah RM3,000.
"Saya menolaknya dan beliau biarkan saya menunggu kira-kira 15 minit. Saya curiga ada sesuatu yang tidak kena jadi saya memandu ke arah balai polis Batu 9, Cheras," katanya.
Tetapi, dakwanya, sebelum sampai ke destinasi, sebuah Proton Saga mengejar dan memaksanya membelok ke bangunan PGA di Batu 9.
...

Tanpa Nama berkata...

Arwah bapa aku.. ada pesan anak cucu dia jgn ada yang jadi polis.. pasal lesen moto dia kena gantung setahun gara gara polis..aku sendiri pun banyak pengalaman dengan polis. ni ada dua yang aku nak kongsi 1) aku kena tahan dgn polis kat federal highway pada hari pertama bawak moto kat kl. dalam mencari lane moto, polis dah tahan.. so dia nak 20 ringgit aku kata 10 ringgit boleh la dia nak juga 20 aku kata boleh tapi duit syiling la.. pas tu dia ambil 10..
2) aku kena tahan speed trap.. so polis kata depa ada 4 org so aku kata sorong 10 hinggit so aku bagi note 50 pasal tadak duit kecik.. dan depa bagi balik 10 hinggit.. kah kah.. sekarang aku tak buat dah kerja tawar menawar nih.. kalau nak saman saman.. kalau tak nak saman bagi aku jalan..