Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 17 Ogos 2011

POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH


APA KATA KANG KONG INI


wahai mat kang kong
sila lihat klip video ini
sila lihat mutul mutul
gua tak tak lipu
ini polis malaysia
manyal mayank baik atioee
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah



BERHEMAH ATAU BERHENAH?



DINATAR KLIP KLIP YANG DI CADANGKAN UNTUK MENJADI KLIP COOL TT TAHUN INI



KAH KAH KAH



kah kah kah
kah kah
kah


SURAT DARI PEMBACA

aku pernah kena tahan polis kat Baling, Kedah. Motor aku signal belakang belah kiri tak fungsi. Kena tahan masa roadblock!! aku cakap aku akan ganti esok. Polis tu nak saman tapi bagi option!!! saman atau duit kopi!! aku ada 5 ringgit ja!! tu pun dia sapu. Polis yg tahan aku masa roadblock tu ada 3 orang!!??? RM5.00 bahagi 3 = RM1.70!!! tapi masa tu tahun 1993, lepas laa buat minum teh tarik dan roti canai :)

By pendang on KESAH POLIS MALAYSIA BERHEMAH on 8/17/11

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Taniah kepada polis kita mengharumkan nama negara....taniah...salute u polis....contoh teladan .....hahaha

Lang berkata...

pati berbau duit...
undang2 pon berbau duit...

kalau jumpa pulis, muka jadi pucat... pulis dah berbau duit...
kalau jumpa pulis, cakap gagap2... pulis dah berbau duit...
kalau jumpa pulis, saudara mara kena tahan... pulis dah berbau duit...

tak perlu kaya raya untuk berbau duit...
tiga contoh diatas boleh membuatkan anda berbau duit depan pulis..

mek berkata...

tt, aku pun pernah kena pau kat polis di kota bharu. lampu kereta satu tak menyala. dia mintak rm50. aku cakap aku ada rm50 sekeping je duit, dah tak ada duit lain. dia kata ok la, bagi rm30 kat dia. so aku bagi duit sekeping rm50, dia bagi kat aku balance rm20.
macam pergi beli ikan kat pasar pulak. memang hampehh...

pasulukinta berkata...

rasuah budaya polis kah, rasuah berlaku kerana gaji kecil kah, memang polis makan rasuah kah, sekatan jalan raya tujuan nya untuk menambahkan gejala rasuah kah, sekatanjalan raya utuk tampong bonus kerajaan kah. rasuah haram dan menjadi api dlm badan untuk dimakan keluarga

Lang berkata...

jika ada saudara mara kita ditahan.... pasti akan ada pihak yg 'call' dan 'deal' untuk memberi peluang untuk membebaskan okt...

dan mesti ada senior officer yang nasihat begini... encik sepatutnya jangan beri duit pada orang tu, ini sidiket penipuan... okt tetap tak dibebaskan..."

jelas dan nyata ditipu berkali-kali... pertama siapa yg bagi 'contact' dan maklumat pada 'caller', bila duit lesap 'nasihat' dari orang perihatin pon dapat... sindiket kunun... dan dia pon salah seorang dr ahli sindiket.

paiejan mat chu majid berkata...

kahkahkah..TT...hg ni mmg raja klentong la..ni bukan kat malaysia..ni kat lebuh raya utara selatan kat Amerika..kat exit Texas..on the way to New York..ni pulis Amerika la..x tengok..nombor plat keta pon plate Amerika..pulis Malaysia mana ada mcmni..hg x dengaq ka dia cakap bahasa apa..dia ckp Bahasa Org Puteh la..kahkahkah..

dutuchan berkata...

ala video edit ni kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

aku baru bawa barang-barang binaan untuk buat rumah..aku sendiri punya lalu kat jeli...ermmm polis tahan. dia minta RM50 kat aku kalau tak nak bawak aku pi balai...isshhh bawa barang sendiri pun tak boleh pulak..

Tanpa Nama berkata...

penah kena dgn polis kat NKVE tahun 2005 dulu.....kena kejar dgn peronda...kena tahan dan nak saman kerana no. plate dah jadi gelap..almaklumla plate dah lama, mesti dah pudar...
polis bagi option, nak saman or duit..,kat poket ada duit rm30, dah janji dgn anak nak beli KFC masa balik...kena pau RM30....duit nak bayar tol pun ngam2..tu pun kena lalu tol murah sbb tak cukup duit... Bukit Lanjan tutup masa tu sbb tanah runtuh....

Tanpa Nama berkata...

salam. aku pn pernah kena tahan dgn polis. dia ckp aku drive laju.. aku ckp aku bawa 90 ja. dia ckp rekod nya 93.. wah, 90 dgn 93 pun boleh nampak beza..aku ckp mcm na? jd dia tanya berapa aku ada. aku ckp 20 ja. din minta. semua lg tu. ngam2 utk isi minyak aku.

dr saat tu aku menyumpah dgn polis. skrg aku da kerja krjn.. bila kena tahan, aku x ckp byk aku ckp aku kerja krjn , kalo nk saman, saman je xda masa nk dgr polis punya ceramah itu ini. itu saman bukan skrg byr. 30 hari maa.. boleh minta diskuan lg.. drpd bg2 duit kopi masuk poket c haram jadah, bgs bg derma pada krjn. hahaha

bila-edris-menari berkata...

kah kah kah.polis bodoh.kerajaan suka polis bodo cam gini.

Tanpa Nama berkata...

hello , where going.
...............
RM100 can ?
.............
ok RM 50 I help you.
...............

Ini pun dapat discount kot.

Kah....kah.........kah.........
Kah....kah.........kah.........
Kah....kah.........kah.........

Syabas , MALAYSIA BOLEH
MADEY boleh

Ini produk MADEY
Kah....kah.........kah.........
Kah....kah.........kah.........
Kah....kah.........kah.........

Tanpa Nama berkata...

Bro jgn buat fitnah tuh bukan POLIS MALAYSIA..tengok betul2 cakap omputeh,kat belakang tur ada sikit2 salji turun....POLIS MALAYSIA berhemah dan berbudi bahasa lg pro...jgn fitnah Bro...tuh RM 50 sedekah jariah upah pasal berpacak kat Hway panas Bro..tak nampak ker baju jer putih orangnya dah nak hitam cam seluarnya....

Tanpa Nama berkata...

jangan fitnah lah...duit tu sedekah amal jariah bulan ramadhan la,...puasa mana boleh makan rasuah...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah kah kah....
moral down... kah kah kah kah...
gaji x cukup... belanja tinggi.. minyak mahai... polis pon kedarah rasuah... kah kah kah kah kah....

mana mau cari camera macam tu... aku selalu kena road block bro tt.... mau record load dalam utube... kah kah kah kah kah kah...