Rabu, 17 Ogos 2011

JANGAN JADI NATOORANG ASAL BANGUN MELAWANnota:
jangan lupa orang asal
pernah berdemo di putarajaya

jangan lupa peguam juga
pernah berdemo di putrajaya

mak cik dan pak cik felda
bila pulak nak kepong putrajaya?ANAK BERI TEMPOH HINGGA AIDILFTRI FELDA JELAS ISU PINJAMAN RM6 BILION DARI KWSP - malaysianinsider

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) memberi tempoh sehingga Aidilfitri kepada Putrajaya membuat penjelasan berhubung pinjaman RM6 bilion dibuat Felda daripada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Pengerusinya Mazlan Aliman menegaskan, sekiranya gagal pihaknya akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

“Apabila timbul isu Felda meminjam daripada KWSP sebanyak RM6 bilion namun sehingga kini Ahmad Maslan (Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri) tidak memberi apa-apa penjelasan mengenai perkara ini walaupun kita telah mebuat laporan polis untuk menyiasatnya.

“Tapi malangnya sehingga hari ini kita masih belum menerima sebarang penjelasan daripada Ahmad Maslan dan apa yang membimbangkan adalah sekiranya RM6 bilion ini disalurkan secara tidak berhemah dan akan memberi implikasi dan igauan buruk kepada warga peneroka,” katanya pada sidang media di sini.

Kata ahli jawatankuasa kerja PAS pusat ini, tindakan Felda meminjam RM6 bilion daripada KWSP juga akan memberi kesan terhadap pentadbiran kewangan agensi tanah itu dan juga aset yang dimiliki peneroka.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...LAGI AMARAN... AMARAN LAGI.... kah kah kah..

woit..BERAPA BANYAK AMARAN BNAK KELUAR DAAA.... kah kah kah..

woit...NAK BUAT LAPORAN POLIS?..... kah kah kah..

kah kah kah...DAH ADA PULUH RIBU LAPORAN POLIS... kah kah kah...

kah kah kah...ABIS KAN KERTAS DAN DAKWAT AJE....kah kah kah..

kah kah kah...NAK LAPOR SPRM?....kah kah kah...

kah kah kah...TAK KAN TAK INGAT BENG HOCK?.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK KAN TAK INGAT SAIBARNI.... kah kah kah..

woit....KENAPA TAK IKUT CARA BERSIH..... kah kah kah...

kah kah kah.... KAN JALAN RAYA MEMBAWA KEJAYAAN... kah kah kah..

kah kah kah...KERAJAAN KENA TUBUH JAWATANKUASA KHAS PILIHANRAYA KERAN JALAN RAYA.... kah kah kah...

kah kah kah...BAWA WARGA FELDA BERDEMO KE PUTRA JAYA.... kah jkah kah

kah kah kah.... MESTI TAK LAMA AKAN ADA JAWAPAN... kah kah kah...

kah kah kah...JALAN RAYA IALAH PARLIMEN YANG PALING DEMOKRATIK UNTUK RAKYAT.... kah kah kah..


nota:

jangan jadi pertubuhan nato
no action talk only
kah kah kah

3 ulasan:

Anak Jati Kelate berkata...

Aku setuju dgn ko tt..

Tlg bagi pada aku satu nama pemimpin PR yang sanggup turun kejalaraya dan berkampung JANGAN BALIK!!! selagi tuntutan BERSIH 2.0 tidak ditunaikan..

Buat masa sekarang xde..

Semua pemimpin PR rela kena kencing..
semua pemimpin PR No Action Talk Only!!!

Awanama berkata...

Aku setuju dengan Anak Kelate. Mana ada pemimpin PR yang sanggupmturun ke jalanraya dan berkampung. Tapi hakikatnya ramai pemimpin UMNO yang sanggup. Ada juga yang sanggup duduk di perumahan FELDA untuk mengetahui bagaimana kehidupan mereka. Inilah yang dikatakan pemimpin berjiwa rakyat. Hidup FELDA! - Anak FELDA Johor.

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

Anak kelate ngan tanpa nama 2,2 bongok,dungu piang....kepala bana korang pemimpin PR nak berkampung...yang korang bangang sangat pehal,habis kalau tengah buat demo polis dah arrest,tangan bergari celah mane nak berkampung? bangang tak namanya?dan kalau sibuk nak berkampung abis xde benda lain ke nak buat semata2 nak mlongok tunggu tuntutan bersih,orang yg kita sibuk menuntut tu buat pekak badak je...pikir pakai akal la,bukan pakai tapak kaki,budus,yela sangat felda turun padang mendengar,pi mamposlah...nenek aku buat tanam sendiri beserta hasil leh dapat 5-6 ribu sebulan la...kalau ikut skim penanaman semula felda dapat 1-2500 ribu pe cerita,dah berapa banyak duit peneroka kena kebas? pi mampos sama felda