Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 31 Oktober 2011

SAMAN ADALAH INDUSTRI GEROMBOLAN




JANGAN LUPA PROGRAM INI







30 MOTOSIAKAL, 13o SAMAN DIKELUAR DALAM OPERASI TRAFIK
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Sebanyak 30 motosikal disita dan 130 saman dikeluarkan terhadap pemilik kenderaan dalam operasi bersepadu mencegah kesalahan lalu lintas dan lumba haram di Dataran Merdeka, Jalan Tun Perak dan Jalan Raja Laut di sini, malam tadi.

Pegawai Turus Kuatkuasa dan Operasi Cawangan Trafik Kuala Lumpur, DSP Ng Sook Long, berkata operasi itu yang dijalankan Polis Trafik dan Jabatan Narkotik Ibu Pejabat Kontijen Polis Kuala Lumpur bersama-sama Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Jabatan Alam Sekitar, bermula dari 11.30 malam dan berakhir pada jam 3 pagi.

Operasi itu membabitkan 68 anggota polis trafik dan narkotik serta 17 anggota JPJ dan 20 Jabatan Alam Sekitar.

Ng berkata, pemilik motosikal yang disita berusia antara 18 dan 30 tahun dan kebanyakannya melakukan kesalahan mengubah suai motosikal.

"Polis mengeluarkan 130 saman trafik atas pelbagai kesalahan termasuk 58 saman atas kesalahan ubai suai kenderaan, penggunaan cermin gelap melebihi had dan dua saman kerana memandu secara melulu dan berbahaya," katanya ketika dihubungi Bernama sebentar tadi. – TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
waspada !
berhati hati?
ini adalah salah satu cara untuk ambil duit rakyat
berita telah mula kedengaran
jpj dan polis masuk menyaman salah letak kereta
di kawasan perumahan dan taman taman perumahan

ini amat jelas kerajaan najib rosmah sudah tak ada fulus
maka terbaik ialah banyak kan saman
ini baru permulaan
waspada makin lama makin banyak polios dan jpj menyaman!


NOTA:
anak muda wajib bersedia
saman akan datang
saman ini adalah cara
gerombolan cari duit


7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Khhaaak Ptuiiii.....
Dgn warga tempatan bukan main.... saman sana saman sini......

Dgn warga asing bersepah depan mata tak terkawal.... kkhhhaaaak ptuuuiiii....

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham,

Kadangkala aku pelik dan keliru dgn sikap kerajaan gerombolan ni...sepatutnya JPJ jerlah yg ambik tau hal2 kesalahan trafik tak perlulah polis pun nak sama menyibuk utk kutip 'hasil-hasil ufti jalanan ni'...

persoalan paling nyata: apakah sebab lesen kenderaan takde atau lesen mati atau cukai jalan mati penyebab kemalangan????? Yg pasti, polis dan jpj adalah 'balaci kerajaan' utk laksanakan kutipan ufti2 jalanan setiap hujung tahun!!!

Kenapa kerajaan tak bentuk satu perancangan jangka masa panjang lg strategik utk atasi masalah mat rempit jalanan?? sebab mudah adalah UNTUK MEWUJUDKAN ALASAN POLIS2 ni untuk mengutip ufti2 jalanan kpd semua penunggang motosikal walaupun terang2 tak join pun lumba rempit ni!!! sial tak kerajaan gerombolan ni??

Kalau PR tadbir negara, sila ubah konsep ini!!!

B.P.U-Babi punya umno!

Tanpa Nama berkata...

staf hkl pun dah ramai kena saman.dalam hkl biasanya staf2 yang terdiri dari yang berpendapatan rendah termasuk PPK, pemandu ambulan dan nurse menggunakan motosikal untuk bergerak dari satu blok ke satu blok untuk menghantar report dan kerja2 yang berkaitan tugas mereka.mereka tidak menggunakan topi keledar kerana jarak terlalu dekat tambahan pula dalam kawasan hospital dan selalu topi keledar yang ditinggalkan di motorsikal di dapati hilang walaupun berkunci.Minggu lepas JPJ masuk ke dalam kawasan hospital dan menyaman mereka.Bila ditanya pegawai JPJ tu cakap jangan marah kami kerana ini adalah arahan pengarah HKL...

Hai....dalam hospitalpun diorang nak kutip duit...dah tu rakyat yang berpendapatan rendah ni la pulak yang jadi sasaran....

Tanpa Nama berkata...

cilakak punya kejaan

Tanpa Nama berkata...

cilakak

dukun melayu berkata...

aku dah kena

aku parking depan rumah member aku kat taman.pastu bila balik kena saman ngan mbpj.aku cari moto org yg saman.pastu aku tanya kenapa saman?dia jawab....meletak kereta ditempat yg bukan dikhaskan.pastu aku tanya,di mana yg dikhaskan...dia jawab best..di tempat letak kereta berbayar..aku tanya balik,nak melawat kawan pun kena parking kat parking lot?apasal x boleh parking kat depan rumah dia jer?

Tanpa Nama berkata...

tau xpe skrg ni kt kl bersepah je dbkl n polis dok collect saman kesian kat mat moto n peon2 tu nk hantar surat pon susah..yelakan kalo stakat skjp je mst la parking kt kaki lima tp xdela halang sgt lalulintas pon...puiihhhh

-pekerja bawahan-