Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 25 Februari 2012

KESAH KESAN DARI KUANTAN





ESOK PAGI KITA DI KUANTAN





NOTA:

turun turun turun
datang datang dantang
esok kita berkumpul di kuatan

semua anak muda sial datang
ambil bas malam ini
datang jangan tak datang!

esok kita berdemo






PADANG YANG SENGAJA DI ROSAKKAN



DI KUANTAN MALAM INI - ESOK KITA DEMO

pagi ini jelas padang mpk depan masjid telah dipagar
malam tadi jentolak gali lubang
rosakkan padang
kemudian pagar zing macam fun fair
dan mungkin terbaik untuk xpdc buat konsert

kemudan kami diberitahu bahawa padang rugby sebagai ganti
bila di tengok padang rugby pagi ini
ada pertanding dan esok ada lah hari akhir

pengerusi demo esok teash berkata:
kalau padang tak ada
kita akan pastikan
demo berterusan hinnga leaway petang
hinnga matahari terbenam
dan kita ambil alih kuantan!

syabas!
inilah kata kata penganjur

SIAPA KINI DI KUANTAN
maria chin dari bersih
pak samad dari bersih
dikin looser sepanjang zaman
hasnul gempok dari UBU
ella cun dari UBU
aru dari PSM
ah chong dari teater buan teater
chin huat dari bersih
ngo anti gebeng
ngo jalan sultan
ngo bukit koman
ngo anti tempat bakar camern island
ngo anti dawai leterik rawang
rahmat harun
alex the looser
guan penyanyi canto pop
carrburator dung
dum dum tak
kucalana
tim punk dari gombak
tim skin head dari penang

YANG TIDAK DILIHAT DI KUANTAN
hasan ali
ibrahim ali
zul bisul

MAKAN DI WARUNG GADIS BEMATA BIRU
telah ditemui kedai makan terbaik
di tepi sungai kuantan
tak na bagi tahu number kedai ini
warong melayu

pelayan dua minah cun
anak dara sunti
slim dan bergetah

kunci warung ini ialah
salah seorang dari pelayan ini
matanya biru

telah tiga kali makan tengah hari disini
patin tempoyak pekat
sepekat pekat yang pekat itulah
ini bukan pak akob
warung pak akub tak cool
adap mengadap
warung gadis bermata biru tepi sugai
kalau nasib baik ada buaya buat perangai

ikan masak lemak terbaik
ikan goreng terbaik
sanbal tempoyak, budu dan sambal belacan
sentiasa ada untuk bersama ulam

sesiapa datang ke kuantan wajib cari warung ini



ESOK PAGI KITA BERSIHKAN KUANTAN



PESEDIAAN UNTUK BERDEMO
semua telah sedia
semua telah disusun

esok kuatan akan dibajiri oleh baju hijau
esok kuantan akan melihat 30,000 demonstran
esok kuantan akan gempaq

esok kita gegar kekuatan gerombolan di kuatan
esok kita gegar kekuatan geombolan di seluruh malayasia

masa depan kita di tangan kiat!




17 ulasan:

guycelestial berkata...

pelayan dua minah cun
anak dara sunti
slim dan bergetah

GUA MAU PERGI..BRO

bagi tau alamat plzzzzzzzzzzzzz..

Tanpa Nama berkata...

Esok sesudah Subuh kami dtg.

Mesin Taip berkata...

Berdemo di Kuantan esok =
Anak-anak muda yang cool, rock, cerdik, berani, kacak, cantik, merdeka, gagah, Berjati diri, berani bersuara, membudayakan demo, pencinta demokrasi tulen, pencinta alam, revolusioner, anarkis-anarkis yang cool, anak-anak muda kiri yang rock, anak-anak muda yang mewarisi semangat Angkatan Pemuda Insaf, ruh-ruh Muhammad Indera dan komrad-komrad beliau, punk, skin head yang makan di warung gadis bermata biru tepi sugai.

Bertogel siang malam di kanival Jom Heboh di Melaka esok =
Anak-anak muda bangang, mat-mat dan minah-minah senget, Poyo, serabai, selekeh, pondan, penakut, bangang lagi suka ditarik hidung macam lembu, malas baca buku tapi rajin selak Utusan Meloya, barua kaum pemodal, barua British, barua zionis, kaki bodek, kaki ampu, feudal lord, tukang gadai candu, anak-anak muda fasis united malays national organization, dan neo-nazi , badak air di puterajaya, hasan ali, ibrahim ali, zul bisul, yang makan di warung pak akub yang tak cool dan yang makan di McDonalds.

Tanpa Nama berkata...

aku tau warung tu kat mana.. tapi aku xnak bagitahu kamu.. hahaha

MARHAENIS berkata...

pada sesiapa yg dah berada di kuantan rock city malam ini untuk berdemo besok jgn ketingalan untuk bertamu ke jln wong ah jang kalu nak merasa GRO dangdut dan karaoke,ke jalan pasar dan metropol nak bby doll blowjob dan ke club2 area valencia kalu nak cari mat2 jambu dan bohsia felda mari...lepas tu lepak kat tc...wellcome to pahang darul casino...

Tanpa Nama berkata...

Bro TT
Di Gemencheh Negeri Sembilan , kerajaan negeri dah luluskan kawasan lombong besi di Kg Air Rawa , Gemencheh kpd orang kuat adat di Johol .
Kerja-kerja ukur kawasan dah dibuat dan tak lama lagi kerja-kerja mengorek di Bukit Kijai akan dilakukan .
Aku nak tanya , bahaya tak kerja-kerja melobong besi ini ?
kalau bahaya macam lynas , elok yang ini juga kita tentang .
Maklumat lanjut hubungi adun be endngemencheh , dia tahu semuanya .
Mungkin adun dap Repah patut ambil tahu dan buat bantahan ...

Tanpa Nama berkata...

hello tt,belom lagi kilang radioaktif beroperasi dah ada gadis tempatan ber mata "BIRU"wow!KAH,KAH,KAH..,! HANCUR..,HANCUR...,BARISAN NASIONAL@UMNOPORNO HANCURRRR!!!

Tanpa Nama berkata...

badrul amin x ikut ka?

Tanpa Nama berkata...

salam isham,

sori lari tajuk sikit ...APA CITE PAS KEDAH NI? ... TLG KOREK2 SIKIT KAT GENG2 PAS/PR KEDAH INFO YG BOLEH DIPERCAYAI ...SUSPEN GUA , DEKAT2 NAK PR NI BUAT HAL PULAK ... TAKUT2 KEDAH PUN MELEPAS NANTI !!!

Tanpa Nama berkata...

dengar cite Badrul Amin al-munajat at-taubati kena tangkap khalwat dekat Kuantan, betul ke ek?

Tanpa Nama berkata...

gadis bermata biru
cun dan bergetah

woww
lepas demo boleh singgah nih

Tanpa Nama berkata...

tinggi harapan kami supaya bro TT dedahkan sejelas jelasnya camna nak cari warong tepi sungai kuantan awek slim mata biru tu!!! pleaaaaaseeeeee...

Samdol Siam berkata...

TT, lu mmg kedekut la taknak kongsi lokasi kedai makan gadis mata biru tu.
Lu sudah ambil no telpon gadis cun tu tak? sekurang2nya tahun depan hari valentine tu lu tak termasuk dalam senarai gagalist la!
kah kah kah

Johan berkata...

Jangan lupa bawa ustaz Badrul Amin... dia ada date jam 2.00 pagi...kat hotel. kau orang usah ganggu dia..dia serius dalam kerja waktu pagi..korang tidur puas-puaslah..

Tanpa Nama berkata...

perhimpuanan bersih hijau dan maksiat......

Tanpa Nama berkata...

aku tengah tanda buku karangan budak aku tingkatan 5. Budak cina kelas akhir. Ni aku petik karangan budak itu:

".....tempat pertama yang aku lawati di langkawi ialah tempat bersejarah. tempat itu ialah peninggalan bekas perdana menteri Malaysia allahyarham tun mahatir mohamad..."

mangkok hayun punya budak. Bila pulak tun meninggal? Aku tak ajar macam nih!

Tanpa Nama berkata...

yg paling loser sekali adalah saorang tua-warga emas, tinggal bersendirian bersama kucing2 dan anjing2nya dan anjingnya makan telefon bimbitnya...bukan satu tapi dengar dah 30...oooo
kahkahkah