Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 21 Mei 2012

IDEA BAIK TAPI JANGAN CIPUT - TAK ADA SOKONGAN





CUBA SUSUN BUAT MACAM INI





60 PENIAGA MAHU BUKA GERAI DI KAWASAN RUMAH AMBIGA
- meloya

Sekumpulan 60 peniaga merancang untuk berniaga di kawasan kediaman Pengerusi Bersama Bersih, S. Ambiga di Bukit Damansara pada Khamis dan Jumaat ini.

Menamakan tindakan mereka sebagai “Bersih 4.0 - Mencucikan Bersih 1,2,3", peniaga terbabit berbuat demikian bagi menampung kerugian mereka akibat perhimpunan yang bertukar ganas yang dianjurkan Ambiga di ibu kota pada 28 April lepas.

Pengerusi Majlis Bertindak Peniaga-peniaga Kuala Lumpur D Jamal Md. Yunus berkata, mereka akan berniaga pelbagai barangan, makanan dan minuman dari pukul 3.30 petang sehingga 8 malam pada hari terbabit.

"Kami berharap dapat memperoleh kembali kerugian akibat perhimpunan itu. Dianggarkan setiap peniaga boleh mendapat antara RM300 hingga RM500 sehari jika berniaga di kawasan itu (kediaman Ambiga)," katanya pada sidang akhbar, di sini hari ini. - TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAK KAN 60 ORANG SAJE NAK BERDEMO..... kah kah kah...

kah kah kah.... SATU METING BERSIH PUN LEBIH DARI 60 ORANG DATANG... kah kah kah..

kah kah kah.... IDEA BERDEMO INI MEMANG BAIK.... kah kah kah..

kah kah kah.... TAPI JANGAN LAAAA 60 ORANG SAJE.... kah kah kah...

kah kah kah...KURENG KURENG 60 RIBU..... kah kah kah...

kah kah kah....BARU SI ANT ANT... BI BI SI... DATANG LAPOR...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU 60 ORANG INI BUKAN STANDARD INTERNATIONAL NEWS... kah kah kah..

NOTA:
please try harder bro...
kah kah kah



kalau 60 orang radio bangsar utama pun tak ambil pot:





6 ulasan:

Bersih 4.0 berkata...

Ini adalah satu bukti yang kaum Melayu memang tak pandai berniaga dan otak mereka tidak kreatif. Kawan saya yang berbangsa Cina untung $3300 pada hari Bersih 3.0? Dia kerja sebagai kerani kat pejabat. Tetapi pada hari Bersih 3.0, dia sekeluarga menjual air mineral kepada para peserta Bersih 3.0.

Saya bercadang nak buat macam dia. Jadi harap TT suruh Ambiga & Pak Samad rancang Bersih 4.0 dengan segera.

Tanpa Nama berkata...

"Kami berharap dapat memperoleh kembali kerugian akibat perhimpunan itu. Dianggarkan setiap peniaga boleh mendapat antara RM300 hingga RM500 sehari jika berniaga di kawasan itu (kediaman Ambiga)....bai,dia jual ferari,sekincan ikan bakar,kedai ikan 1 malaysia,fresh mall kat meaps...bile plk jual makann & minuman tepi jalan...ni kes nak jd yb ni...umno kan kekurangan orang2 pandai utk jd calon...macam2 dah dia labur dah,kenduri jom daftar la,ape ke jadah la...bahaya ni klu jadi yb,berkarung2 harta rakyat dia bawa lari nanti..umur pn muda lagi,silap2 jd ketua pemuda ni...
ni sume kes nak jd calon,biar najib buka mata...kita tengok la dia punya power,berapa ramai dia boleh tarik datang

hasilox berkata...

Demo bersih, ratusan ribu orang di kota tapi mereka rugi. Niaga depan rumah ambiga boleh untung. Amboi, pandainya! haha

Tanpa Nama berkata...

Suruh cium Bik mama kuat-kuat akan dapat kontrek cuci buntut saiful seumur hidup

kah.kah....kah........
kah.kah....kah........
kah.kah....kah........

Tanpa Nama berkata...

Ciput? Kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

Berniaga depan rumah Ambiga boleh dapat 300~500...?
Woowww...hebat tu...kagum..
Kalau berniaga di masjid india or jalan tar or chowkit sudah pasti boleh dapat 100 kali ganda.
Mewah mewah rupenye peniaga2 ni yer...rm3k ~5k satu hari..
Ayuh LHDN sila hadir kan diri berbelanja di sana sambil2 berinteraksi dengan peniaga2 tersebut.
Sila pasti mereka itu mempunyai SG no...dan membayar cukai..
Gaji aku bekerja swasta m120 sstu hari..cukup tahun 1 bulan gaji aku pergi ke kerajaan..
Aku tak kisah tu..aku akur sebagai pembayar cukai..dah tak boleh elakkan..

Wahai LHDN...
pasti kan perniaga2 tersebut setiap tahun wajib membayar cukai sebanyak 36 ribu sekurang2nya..
Jangan sedap mulut je megah diri untung ribu2 satu hari tapi tak bayar cukai.
Sebaliknya makan hasil cukai yang aku bayar...
Ppoooraaahhh..cakap mcm berak ngan kentut..keduanya busuuukkkk...uuuweeekkk..