Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 10 Julai 2012

APA KAH INI SATU SANDIWARA AL- MAUNAH BAHAGIAN DUA





LAYARI STESEN PUNK ROCK








POLIS GAGALKAN CUBAAN AMUK - meloya

PUTRAJAYA 9 Julai - Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM) di sini hari ini, kecoh apabila seorang lelaki dan wanita dikatakan mengamuk sambil melibas pedang samurai sehingga menyebabkan orang ramai dan penjawat awam lari bertempiaran menyelamatkan diri.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, dalam kejadian pukul 2.30 petang itu, kedua-dua suspek berjumpa anggota polis bantuan yang mengawal pintu masuk kompleks itu untuk meminta kebenaran masuk ke pejabat Perdana Menteri.

“Apabila tidak dibenarkan, dengan tiba-tiba lelaki yang mengaku sebagai Imam Mahadi itu mengeluarkan pedang samurai sebelum mengacukan kepada anggota polis bantuan bertugas.

“Kedua-dua mereka terus bergerak sehingga ke kawasan blok B1 sebelum mengamuk dengan memecahkan cermin beberapa kereta yang berdekatan dengan blok itu," katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini.


DITANGKAP SEBAGAI AL-MAUNAH



Utusan Malaysia difahamkan, lelaki yang tidak berbaju itu dikatakan memberitahu mahu menggulingkan kerajaan dan bertakbir beberapa kali.

Kejadian itu menyebabkan orang ramai dan penjawat awam tidak dapat memasuki bangunan tersebut apabila pintu pagarnya ditutup oleh pihak polis bagi mengelak sebarang kejadian yang tidak diingini.

Serentak itu, Chin Wah berkata, sepasukan anggota Unit Kereta Peronda (MPV) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya dikejarkan ke tempat kejadian.

“Anggota-anggota MPV yang sampai cuba memujuk, tetapi diserang oleh kedua-dua suspek dan mereka kemudian ditembak oleh anggota polis berkenaan.

“Suspek perempuan cedera di paha kanan manakala lelaki pula di bahagian tangan dan ari-ari bahagian kiri," katanya.

Beliau berkata, kedua-dua suspek ditangkap dan dihantar ke hospital untuk rawatan dan butir-butir suspek serta motif kejadian dalam siasatan.

“Suspek lelaki disahkan meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya," katanya.

INI MENDAPAT HADIAH JASA BAIK


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Abdul Razak Abdul Majid pada sidang akhbar di pejabatnya berkata, berdasarkan maklumat awal, mangsa dikenali sebagai Khalil Afandi Hamid, 47, manakala suspek wanita adalah Muhdalina Ahmad, 28.

Katanya, kedua-dua suspek yang menganggur itu dikatakan mengenali satu sama lain sejak seminggu lalu dan Muhdalina adalah bekas pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

“Kami juga dimaklumkan bahawa lelaki terbabit memiliki seorang anak manakala suspek perempuan mempunyai dua anak," katanya.

Ketika ditanya adakah kedua-dua suspek mempunyai kaitan dengan jaringan pengganas, beliau berkata, perkara itu masih dalam siasatan polis.

“Begitu juga dengan dakwaan suspek adalah seorang penulis blog yang dikatakan mengutuk pihak berkuasa," katanya.

INI KETIKA DI TANGKAP





KAH KAH KAH
KAH KAH AKH
KAH KAH KAH


woit... BETUL KE CHERITA INI?.... kah kah kah..

kah kah kah...NASKAH SKRIP MACAM SKRIP DAH PERNAH DI PENTASKAN... kah kah kah..

kah kah kah..INGAT TAK BULAN JULAI 2000 DAHULU.... kah kah kah..

kah kah kah... DI SAUK KIRI DI SAUK KANAN?... kah kah kah...

kah kah kah... YANG TERSAUK AL-MAUNAH.... kah kah kah..

kah kah kah...SKRIP PUN NAK TUMBANGKAN KERAJAAAN JUGA.... kah kah kah..

kah kah kah...ADA JUGA BERTAKBIR TAKBIR... kah kah kah...

kah kah kah.... PADA JULAI 2000 MAHAFIRAUN TERSEPIT.... kah kah kah...

kah kah kah....AL-MAUNAH MENJADI MANGSA.... kah kah kah...

kah kah kah...SANDIWARA AL MAUNAH DIPENTASKAN....kah kah kah..

kah kah kah....UNTUK MENGOLAH PERSETUJUAN ORANG RAMAI....kah kah kah..

kah kah kah...BAHAWA ADA PENGGANAS YANG NAK LAWAN AGONG.... kah kah kah...

SABTU INI TURUN BERDEMO





NOTA:
kita lihat dan nanti
siapakah mereka ini
dan siapa pula
yang jadi ninja di siang hari
kah kah kah





21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Biasa la Labu... Tahap fikiran `mereka' tu masih 30 tahun kebelakang...

Tanpa Nama berkata...

Mengolah persetujuan sahaja kerja pihak tertentu ni.Nak wujudkan ketakutan lepas tu mereka selesaikan sendiri. teknik lama. 13 may, maunah sama je skripnya.

Tanpa Nama berkata...

akta baru ganti Isa, brand tak popular lagi, tak lama lagi bolehlah test market kot.

ada pulok Imam Mehdi bertakbir dan nak gulingkan kerajaan - 2 0rg jer.

dialog dari teater Bilik Sulit, "SB ler tu, nak mengancam.

Tanpa Nama berkata...

Dia dikatakan blogger.. dan jika dilihat posting dlm blog tersebut bermula tahun ni pada bulan jun. Mungkinkah?

Tanpa Nama berkata...

http://1.bp.blogspot.com/-WN9hV4R1_8k/T_rUcEha66I/AAAAAAAAAFE/2DxWdhdhpME/s320/JPM1.jpg

Sapekah pasangan ganster yang begitu bodoh menyerang JPM dengan hanya bebekalkan pedang samurai?

Adakah dia begitu kebal?

Apa pula motif menyerang JPM membabi buta? sakit mental ke?

Tanpa Nama berkata...

KO NI MMG PUKIMAK LA..APEHAL PLA NAK BERSANDIWARA..TUNGGU BAPAK MAMA KO NAK KENA PARANG OLEH C BAHLOL NI BARU KO TAU SANDIWARA ATAU REALITI..BODOH!!!

Juasseh Cafe berkata...

memang kimak dia oenag ni

Mohd Razlee Roslee berkata...

Soalan minggu ini:

i) Suspek lelaki dikatakan mati, betol ke mati? ke dkatakn mati pas tu tukar identiti?
ii) suspek lelaki penulis blog, apa nama blog? "nak follow jgk"
iii)gambar dorang xde ke kat utusan meloya, wartawan meloya xdpt tgkp gmbr dorang nie?
iv) tggu 2 bln, apa akn jd ngan suspek pompuan, btol ke kna hukuman? ke senyap mcm tu je?


p/s: kesiannye, kat putrajaya polis bantuan ke btugas jga gate, polis2 len mane?

Tanpa Nama berkata...

mula2 dipanggil Kumpulan MUJAHIDIN Malaysia...

ada bantahan nama baik 'mujahidin' diguna tanpa usul periksa....

nama ditukar kepada Kumpulan Militan Malaysia (KMM)..

lepas tu tukar al maunah pulak...

Tanpa Nama berkata...

Bro, kalau lu baca blog dia (http://jayanegara1234.blogspot.com/2012/06/hidup-dan-mati-apa-yang-dipertaruhkan.html) cuma ada 17 entri jer tu pon bulan Jun thn ni,FB plak (https://www.facebook.com/khalil.afandi.1) nmpk sgt baru create, ntah betul ke tak mati?? ni 'storyline' tak cukop ngam laa nk kasi box office kakakaka

Tanpa Nama berkata...

petanda pilihanraya!! ahahahaa

Tanpa Nama berkata...

adakah selepas ini yang akan ditangkap para penulis blog yg mengecam salahlaku rasuah pecah amanah kerajaan?
buat cerita, sebarkan, takut2kan org ramai, lepas tu aku setuju dengan
Tanpa Nama berkata...

Mengolah persetujuan sahaja kerja pihak tertentu ni.Nak wujudkan ketakutan lepas tu mereka selesaikan sendiri. teknik lama. 13 may, maunah sama je skripnya.

10 Julai 2012 8:14 PG
selesai bermaksud nak tangkap org ker?guna akta baru?
kahkahkah ingat kita takut??
dulu al maunah,julai 2000, tak lama lepas tu tangkap geng reformasi termasuk TT, april 2001

Tanpa Nama berkata...

Ala google je banyak gambar salah satunya,..

http://khairulryezal.blogspot.com/2012/07/jpm-diserang-lelaki-samurai-sudah.html

Itu la BH dan Utusan tak laku semua nak kena filter gambar orang mengamuk ni ganas.. kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Utusan ada kot cuba tengok

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/311563_10151016382052295_1947142891_n.jpg

huh imam mahdi? kah kah kah
macam2 la wartawan ni.. ni imam bodo

Tanpa Nama berkata...

perdaa....satu hari tanpa otak politik boleh tak....semua benda yang tak elok semua UMNO ke....?jangan sampai nanti anak dalam kandungan isteri pun cakap UMNO punya kerja....?tolong fikir kejap?

Tanpa Nama berkata...

kalau isteri hang mengandung ..aku rasa bukan sebab hang punya projek..tapi sebab UMNO lah kot...huk..huk..huk....apalah punya ke dajjal punya pemikiran

Tanpa Nama berkata...

Rakyat dh celik ....dh x termakan taktik2 haramjadah UMNO/BEEND yg dh nak melingkup nih!

Tanpa Nama berkata...

Rakyat dh celik ....dh x termakan taktik2 haramjadah UMNO/BEEND yg dh nak melingkup nih!

Tanpa Nama berkata...

Rakyat dh celik ....dh x termakan taktik2 haramjadah UMNO/BEEND yg dh nak melingkup nih!

Tanpa Nama berkata...

Rakyat dh celik ....dh x termakan taktik2 haramjadah UMNO/BEEND yg dh nak melingkup nih!

Tanpa Nama berkata...

Rakyat dh celik ....dh x termakan taktik2 haramjadah UMNO/BEEND yg dh nak melingkup nih!