Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 26 Ogos 2012

LAGI BERITA DARI WARTAWAN KANAN STESEN TV





RANCANGAN TELAH SEDIA DI RANCANG





MADEY BERI SIGNAL KEPADA OARNG RAMAI

rumah tebuka madey telah berlangusung
ramai yang datang telah terperanjat
ada satu drama penting telah berlaku
tetapi akhbar TIDAK melapor

apa yang berlaku:
seorang wartawan dari tv tempatan
yang ada bersama dirumah terbuka
telah menceritakan bagaimana:

secara protokal
najib sebagai pm telah datang sebelum tpm
najib terus masuk ke rumah
pada ketika najib sampai
madey sedang dikelilingi oleh tamu

najib datang ke hadapan madey
najib bersalaman dengan madey
para tamu semua gumbira ketawa

tetapi:
apabila madey diberitahu
bahawa muhyiddin akan sampai
madey telah bangun
dan keluar ke pintu untuk
menyambut kedatangan muhyiddin

sekali pandang mungkin tak kelihatan apa apa
tetapi untuk wartawan yang berpengalam ini
amat jelas bahawa madey telah memilih muhyiddin

untuk para senior yang melihat drama ini
mereka kelihatan faham akan signal yang sedang
diberikan oleh madey
untuk yang datang beraya
tidak dapat melihat signal ini

bahasa badan madey cukup jelas
nahu semiotik cukup terang
tanda tanda akhir untuk najib
tanda tanda muhyiddin akan dinobat





NOTA:
tanda tanda hari akhir
kepada najib telah jelas kelihatan
justeru penipu besar besaran
sedang dirancang untuk memastikan
najib menang di pru13

kemangan najib akan
mematahkan serangan 2M - madey muhyiddin

ranacangan penipuan ini
akan memsatikan selangor jatuh
kalau selagor tidak dirampas kembali
maka tali gantung akan sampai pada najib

untuk menyelamatkan diri
najib wajib menipu untuk
menang di selangor!


NOTA:
agak agak wartawan
dari stesen tv yang mana?

6 ulasan:

Gedung Akal berkata...

tuan tt. tolong siasat siapa orang ini. Prof Dr Suhaimi Abdul Talib UitM Shah Alam, yang menentang keras pemberian air percuma. Tanya sama dia adakah selama ini dia pergi program BN minum air kena bayar.. kah..kah...kah..adakah dia menerajangng air yang diberikan itu?

Tanpa Nama berkata...

betul isham , semalam ( 3.00pm -4.00pm ) aku pergi risik
ada parking khas untuk TPM di depan rumah Mahathir. kedatangan orang pun tidak ramai yang ketara ramai masyarakat middle east, sedikit melayu dan banyak mamak pembodek menguasai majlis ( termasuk katering mamak ). khemah putih dekat laman kosong( lambat untuk di isi tetamu ) aku boleh duduk lama.ramai yang datang membawa balik makanan. suasana tidak seperti tahun lepas. penunjuk aras nya satay dimeja juadah lambat untuk dihabiskan. selalu pekerja tidak cukup tangan untuk menambah satay.

Matrojak berkata...

Adakah fakta sejarah akan diubah utk kepentingan pihak tertentu??

Bagaimana kalu TT baca ini pula

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0910&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_16.htm

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah
kalau wartawan senior stesen RTM yg bocor cerita
maksudnya pandykutty yg suruh
keluarkan kat tukartiub.
tolak HIDUP MELAYU
sokong 1MALAYSIA
SEBANGSA SEHATI SEJIWA
KAHKAHKAH

Tanpa Nama berkata...

Dikabarkan Daniyar pun turut serta beraya kat rumah Madey..selambe beruk je tayang muke..Interpol senyap je...oh! dah tutup kes rupenya...selamat beraya Daniyar!!!

Tanpa Nama berkata...

EKAU MMG PEMOCAH BERITO LAH LOBAI!
INI MACAM LAAH..
INI BARU LAH NAMO EHH
TERHOTTTT...!!!!!