Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 3 Ogos 2012

MARI KITA DENGAR PENCERAHAN DARI PEMBACA TT





SIAPA DIA INI?




hiSHAMUDDIN RAIS PENGECUT CABUT LARI berkata...<-- BUKTI MANA BUKTI??
By Anonymous on KACAU SUARAM SEKARANG TAK GUNA - KES DI PARIS TE... on 8/1/12

sokong cina sial kominis ni buat kacau ,nampak sangat hishamuddin rais ni bwk masuk kominis dlm fuckatan . bulan puasa pun dia tulis benda-benda hina Islam. korang pembaca tak sedar ke blog kominis ni.
By anti tukar tiub on JANGAN LUPA MALAM 30 OGOS SEMUA PAKAI KUNING SAMB... on 8/1/12



SILA TONTON KLIP KEDUA INI
siapa dia hishamuddin rais ini
apa pandangannya
apa falsafah yang dipegang
kenapa dia kata 31 ogos hari malapetaka




Lu Hisham lagi bawak suwey kepada ANWAR,Lu balik MALAYSIA macam2 musibah melanda ANWAR ......LU tahu mandi wajib ke tak?
By Anonymous on SUWEY MENIMPA NAJIB BERKALI KALI - APA PUNYA TUUU... on 8/2/12

BILA NAK KAHWIN
Nak komen pasal hal terakhir dalam video tu. Macam yg ko ckp dlm video tu, ramai yg takut bila berhadapan dgn individu yg bebas. Kalau tak takut pun, mereka akan pelik. Mereka tak boleh terima individu yg lain dari mereka. "herd mentality" - mentaliti gerombolan. Contoh paling baik: tiap hari bulan puasa ni bila TT buat catatan pasal berbuka,mesti ada je yg komen "kau kahwin la,TT", "kau carila bini". Walaupun bukan ditujukan kat aku tapi bloody annoying sial.



Menjengkelkan nak mampus orang2 yg komen camtu. Suka hati la dia atau mana2 individu kalau tak nak kahwin. aku tahu kahwin tu sunnah nabi, tapi kalau tak nak adakah menyusahkan org ramai?? kalau seseorang tu tak minat dgn agama, menyusahkan seluruh populasi ke?? benda2 yg menyusahkan org semua, tak nak lak kecoh.

kalau benda yg lain sikit dari biasa semua org buat,terus kecoh padahal tak kacau org pun. Ni la bagi aku satu contoh paling ketara orang kat Malaysia ni terutamanya org Melayu tak boleh nak diterima something yg See more...
By Hell is other people on KITA SAMBUT HARI MALAPETAKA DENGAN BAJU KUNING on 8/2/12

Siapa Hishamuddin Rais ni? Adakah dia dekan? profesor madya? Ahli akademik? Atau hanya penjilat bontot ANUar Berahi?
By Isham Rais pengecut cabut lari on KITA SAMBUT HARI MALAPETAKA DENGAN BAJU KUNING on 8/2/12



Pandangan TT dalam Youtube itu menyebabkan aku terfikir perkara-perkara berikut: 1. Aku dilahirkan pada tahun 1961 di negeri Sabah manakala Sabah mencapai taraf berkerajaan sendiri dua tahun kemudian iaitu pada 31 Ogos 1963

2. Malaysia ialah negara persekutuan yang ditubuhkan oleh Persekutuan Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura pada 16 September 1963. Maksudnya: Sabah, Sarawak dan Singapura bukan menyertai Malaysia tapi Malaysia ditubuhkan dengan persetujuan dan penyertaan negeri-negeri berkenaan

3. Ketika mula-mula Malaysia ditubuhkan, TYT Sabah, Sarawak dan Singapura bergelar Yang Dipertua Negara. Tapi kini TYT Sabah dan Sarawak hanya bergelar Yang Dipertua Negeri, sama macam Melaka dan Pulau Pinang

4. Setiap kali 31 Ogos, peranan pemimpin Sabah dan Sarawak tidak disebut dalam penubuhan Malaysia seolah-olah penduduk tempatan tidak pernah berjuang menuntut kemerdekaan daripada British

5. Sabah, Sarawak dan Brunei sama-sama memiliki hasil minyak tetapi Brunei yang tidak jadi menyertai Persekutuan Malaysia dulu kini lebih makmur dan penduduknya hidup lebih senang berbanding penduduk Sabah dan Sarawak

6. Apakah negeri Sabah dan Sarawak akan kekal sebagai sebahagian daripada Persekutuan Malaysia atau akhirnya akan menjadi negeri-negeri jajahan Malaysia @ Semenanjung
By Anonymous on KITA SAMBUT HARI MALAPETAKA DENGAN BAJU KUNING on 8/2/12




6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Isham rais pengecut cabut lari,..wa rs lu yg pnyedut jubur umngok..setakat komen cap ayam xyh komen la,komen lu poyo..

Johan H berkata...

Gua rasa sesetengah yg hantar komen2 bebal tu, bukan betul cybertrooper United Malays National Organisation pun. Mereka ni cuma apa yg dipanggil sabagai "troll". Lagi dilayan atau ada response dari kita, lagi dorangni syok. Isham da tua, mungkin dia tak tahu apa tu troll dalam lingua internet kah kah kah, ni maksud dia: http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

Tanpa Nama berkata...

Kenapa pemimpin sabah dan sarawak masa tahun 60an dulu bodoh sangat tubuhkan malaysia bersama tanah melayu, sarawak dapat merdeka 22 Julai 1963 dan sabah 31 Ogos 1963, korang dah merdeka kenapa gatal nak tubuhkan malaysia pada 16 september 1963. Soalan ini selalu aku fikir kenapa british dah bagi merdeka nak gak join sekarang terpaksalah terima akibatnya, umno tu ular sawa semua dia telan. Sumber sejarah dari wikipedia.

pro rakyat berkata...

Betul kata kau Johan H, ct umno kurang masuk sini, banyak troll termasuklah aku pun troll sebab aku pun suka betah Isham dan pencacai-pencacainya. Sebenarnya best kita jadi troll pasal dapat sakitkan hati orang dan bukak minda mereka. Actually aku pun tak tahu pasal troll lepas kau tulis baru aku baca kat wikipedia dan faham aku ni pun kategori troll

luv_ima berkata...

terbaiklah pandangan lu bro...malas membaca itu yg sentap.

Bujang Lapuk berkata...

Bagi saya Hishamuddin Rais yang masih belum kahwin dan bujang lapuk adalah seorang lelaki yang jauh lebih mulia daripada tok lebai-tok lebai miang yang beristeri empat dan berkahwin dengan budak kecil berumur 8 tahun macam mullah-mullah taliban di Afghanistan.

Hishamuddin Rais tak beristeri kerana terlalu ramai lelaki yang miang dan tamak. 1 isteri tidak cukup. Mesti kahwin sampai 4 isteri.