.

Jumaat, 31 Ogos 2012

NAK SAMAN KERANA BACA SAJAK ?

INI 30 ATAU 30 PULUH RIBU ORANG


POLIS BERJAYA KAWAL KESELAMATAN DI DATARAN MERDEKA - meloya

KUALA LUMPUR 31 Ogos - Pihak polis berjaya mengawal baik kehadiran kira-kira 6,000 rakyat Malaysia di perkarangan Dataran Merdeka sempena sambutan Hari Kemerdekaan Ke-55 tengah malam ini, walaupun terdapat segelintir penyokong Perhimpunan Janji Bersih hadir dipercayai bertujuan memburukkan kerajaan.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, tiada sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku kecuali pihaknya menahan dua individu yang didapati membakar mercun di kawasan terbabit.

"Kira-kira 6,000 orang hadir ke sini bagi menyaksikan pertunjukkan bunga api. Keadaan semuanya terkawal dan mereka mula beredar selepas tengah malam," katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Menurut Zainuddin, seramai 205 pegawai dan anggotanya yang terlibat dalam mengawal keadaan di dataran itu.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa berkata, polis akan menyiasat lanjut tindakan Sasterawan Negara, A. Samad Said yang membaca puisi ketika sambutan itu sekiranya ia melanggar undang-undang.

Puisi berkenaan, menggesa supaya orang ramai memakai pakaian berwarna kuning sebagai simbolik tuntutan dalam perhimpunan itu. - UTUSAN MELOYA

INI PAKAI WARNA APA? BIRU KE?


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit...6000 SAHAJA.... kah kah kah...

kah kah kah... BIAR BETUL...TADI KIRA ADA 300 ORANG.... kah kah kah..

woit....OOOOPPSSs.... BUKAN 300 TAPI 30,000 ORANG.... kah kah kah..

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NAK SAMAN PAK SAMAD?..... kah kah kah...

kah kah kah...KERANA BACA SAJAK?..... kah kah kah...

kah kah kagh... LANCHOW... KALAU BERANI.... kah kah kah...INI GANTI JALUR TEMBERANG


12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tahniah! Kalau baca Utusang memang bodoh dalam Math la...Utusang melalut sebab banyak kena bayar saman. Utusang untuk golongan yang baghal sahaja

duniabhatin berkata...

Wooooih..itu mesti kena inquary tuu...mana boleh main baca baca itu dah kira melafaz fatwa bersih ..kira sesat tuuu.....kahkahkahkahkah

XUMNO berkata...

Baca sajak nak ambil tindakan???? Kah.kah.kah,kah,kah,kah,kah,kah (200000000x). Apa punya bangang mangkuk tu. Kah, kah, kah (2000000x).

Tanpa Nama berkata...

Pada hari ini 49 tahun yang lalu iaitu pada 31 Ogos 1963, negeri Sabah mendapat taraf BERKERAJAAN SENDIRI daripada penjajah British, hasil perjuangan para pemimpinnya seperti Datu Mustapha, Donald Stephen dan lain-lain.

Kemudian pada 16 September 1963, Sabah, Sarawak, Tanah Melayu dan Singapura menubuhkan PERSEKUTUAN MALAYSIA. Ingat! MENUBUHKAN Malaysia - BUKAN masuk Malaysia! Kerana Sabah, Sarawak dan Singapura pada masa itu setaraf Tanah Melayu. Sebab itu TYT di negeri-negeri itu dulu digelar YANG DIPERTUA NEGARA - bukan Yang Dipertua Negeri.

Tapi sayang, Singapura telah berpisah dari Malaysia. Yang tinggal hanya Sabah, Sarawak dan Tanah Melayu. Brunei pula tidak menyertai Malaysia sehingga kini kerana penduduknya masih ragu terhadap manfaat menyertai Malaysia. Maka sayangilah Sabah dan Sarawak. Tanpa Sabah dan Sarawak tiadalah Malaysia. Jangan khianati kepercayaan rakyatnya.

Anak Sabah

Hishamuddin Rais Pengecut Cabut Lari berkata...

hishamuddin rais mane??? takde berita. tak turun?? pandai hasut belia2 melayu tp diri sendiri kecut telur tak brani dtg kah kah kah kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

HRPCL ni bodoh ke apa?

Tanpa Nama berkata...

ni dia bro isham yg ko kata pengecut tu -
tgk sini

Tanpa Nama berkata...

Hello Bro Isham kat mana boleh dapat bendera sang saka tu aku ingat nak pasang kat rumah aku ni serius pasal aku betul nak pasang sebab aku tak suka bendera jalur gemilang,aku malas nak buat sendiri

amirul berkata...

mane boleh dapat bendera Sang Saka tu, kawe pun nok jugok weiii

amirul berkata...

kawe nok jugok Sang Saka tu wei

Tanpa Nama berkata...

nanti indon kata ciplak bendera mereka....

Tanpa Nama berkata...

Hishamuddin Rais Pengecut Cabut Lari berkata...<-- KETINGGALAN SAMPAN. KAH KAHH KAAHHH KAAHH KAHHH KAHHH KAHHH