Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 1 Ogos 2012

SAMAN IALAH INDUSTRI NEGARA YANG SEDANG BERKEMBANG MAJU





INDUSTRI NEGARA YANG BERKEMBANG








KOMENTAR TUKAR TIUB

saman telah menjadi industri
saman telah menjadi mata pencarian
saman telah menjadi sumber ekonomi negara

saman yang sekarang ini
adalah cara kerajaan cari duit
saman ini tak sangkut paut
dengan keselamatan orang ramai

kalau polis nak jaga keselamatan orang ramai
kenapa orang ramai banyak mati ditemabk polis

kalau polis nak jaga keselamatan orang ramai
kenapa masa bersih 3 ramai kena belasah

ini bukti bahawa saman kini
jadi punca pendapatan negara
selain dari duit petronas

TUNGGU BERITA INI
tidak lama lagi kerjaan
akan jual bond

jual bond ini sebenarnya meminjam duit
kerajaan gerombolan sudah lungkup
duit sudajh habis
kerana itu terpaksa jual bond

tak percaya?
ini fitnah?

tunngu dan lihat!


CARA GEROMBOLAN REMBAT DUIT




PESALAH TRAFIK DICADANG BAYAR SAMAN SERTA MERTA
- mSTar

PUTRAJAYA: Semua pemandu dan penunggang motosikal yang melakukan kesalahan trafik perlu menyelesaikan saman mereka serta-merta atau kenderaan mereka akan ditahan, di mana ia merupakan satu cadangan kepada Kerajaan.

Suruhanjaya khas untuk mengkaji perkhidmatan awam berkata, saman yang tidak dibayar berjumlah jutaan ringgit.

“Menurut beberapa pihak berkuasa pengangkutan jalan, terdapat beratus-ratus ribu saman yang belum dibayar,” kata pengerusi suruhanjaya itu yang merupakan bekas ketua hakim, Zakim Azmi.

“Ramai pemandu yang melakukan kesalahan gagal untuk membayar saman mereka telah terselamat daripada waran tangkap. Kami mahu memperkukuhkan penguatkuasaan (undang-undang),” katanya selepas mengadakan pertemuan dengan wakil-wakil kementerian, agensi dan pihak berkuasa tempatan yang berkaitan.

Beliau menjadi contoh memandu laju dan melanggar lampu merah sebagai antara kesalahan trafik yang biasa dilakukan, dan juga mencadangkan supaya mengenakan tindakan terhadap “meletakkan kenderaan secara tidak bertimbang rasa”.

MEMBUAT JALAN JAM SESAK


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI BUKTINYA KERAJAAN TAK ADA DUIT...kah kah kah..

kah kah kah...INI CARA KERAJAAN REMBAT DUIT RAKYAT.... kah kah kah..

kah kah kah.... KENAPA NAK JAGA SANGAT ADA LESEN KE TAK LESEN?... kah kah kah..

woit...APA TUJUAN SIANG MALAM BUAT ROAD BLOCK?.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU NAK JAGA KESEHATAN RAKYAT PASAL APA HOSPITAL DISWASTA?...kah kah kah..

jkah ka kah...KALAU NAK JAGA KESEHATAN RAKYAT ...KENAPA HOSPITAL KENA BAYAR?..kah kah kah..

woit...KALAU NAK JAGA KESEHATAN RAKYAT...HOSPITAL WAJIB PERCUMA...kah kah kah



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... HABIS MOTOR MAT REMPIT KENA PUNGUT... kah kah kah..

kah kah kah...BERIBU RIBU TERSANGKUT DI RUMAH PASONG...kah ka kah..

kah kah kah...MACAM KOMPUTER YANG TERSADAI ....kah kah kah

kah kah kah... LEPAS INI MOTOR YANG DI RAMPAS AKAN DIJUAL KEMBALI..kah kah kah..

kah kah kah...ADA AJEN YANG KOWTIM .... kah kah kah

kah kah kah.... INILAH NAMANYA KUMPULAN SINDIKIT HARAM YANG ADA LESEN... kah kah kah

kah kah kah...INI LAH DIA KETUANAN MELAYU.... kah kah kah



NOTA:
jangan bodohkan orang melayu
jangan bangangkan orang melayu
jangan tipu pru13


14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Rakyat kene bangkit , jgn biar dorang buli rakyat. Sampai bile asik nk dok diam je, asik nk mengalah je. Rabak mcm ni.

Tanpa Nama berkata...

Hmm check saman kena lagi speeding.. rasanya hari tu jalan clear memang besh bawak laju nampaknye kena sarankan kat Mekanik kereta buat satu alat penghalang kelajuan.. alat yang check tahap laju jalan then kawal kenderaan dari melepasi kelajuan.. tak pernah eksiden tapi asik kena saman je terlaju.. kalau banyak takpe la nih dalam tiga atau 5 km terlebih sikit haiya..

Saman bukan nak jaga keselamatan tapi memang nak buat duit.. lagi saman ekor.. Ntah hape2.. Semoga celaka la mereka yang makan duit2 macam ni..

Tanpa Nama berkata...

Gua kene saman pada bulan Mac 2012.. Gagal tunjukkan lesen memandu dengan kadar RM70..Gua hold dulu dari buat pembayaran...Bulan Mei 2012 sampai surat dari IPD,gua kena hadir IPD untuk dapatkan tarikh mahkamah.. Bila gua semak balik caj saman dah jadi RM300... Celaka betul...

Tanpa Nama berkata...

Semuanya tidak mustahil di bolehland. Semua kene buli di bolehland. Semua kene bodoh bodohkan di bolehland. Semua kene kencing di bolehland. Yg bodo2 boleh jd menteri di bolehland. Sebab apa? Sbb rakyat bg chan byk sgt kt gerombolan, semua xpe la, kene bersyukur, nt huru hara negara x aman. Kite ajar gerombolan jgn bg chan nt kene pijak,kene berak ngn gerombolan. Berani berfikir berani bertindak. Mampus la kalu semua bende kene mengalah.

Stupid University berkata...

Itulah dia Rakyat diutamakan! Kah! Kah! Kah! Bab saman! Kah! Kah! Kah! Kalau pak menteri dan kroni, saman sampai satu buku pun tak payah bayar! Kah! Kah! Kah! Sedarlah sikit wahai Melayu! Kah! Kah! Kah! Kalau semua tak nak bayar, mana kerajaan nak sumbat kita semua kalau lokap, penjara penuh? Kah! Kah! Kah! Mereka tak akan terdaya! Kah! Kah! Kah!

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

saman ni macam gampang sikit,kalau dah kena 200 bayar tetap 200,ni siap ade tunggakan dari 200 jadik 700 dah macam along,lagi dasat dari ptptn sebab x bayar seminggu dia kasi up lagi itu harga,lepas t kluar waran,kasi up lagi sial x sial la pasal aku dulu pun pernah kena saman

Tanpa Nama berkata...

bukan masalah melayu bodo, bukan melayu pun ramai bodo, sekang nieehh, kita address macibai bodo untuk semua bangsa sekali melayu, cina, benggali dan india jadilah macibai....banyak macibai ni suppport BN sebab projek dengan duit...macibai PR pun jangan jadi pundeek lepas menang pru13, nanti macibai akan tibai keliling tak kira sapa, macibai adalah rakyat, rakyat yang berkuasa...hidup macibai...oleh http://www.facebook.com/zaini.isa

gengjahat berkata...

betul la bro...last week aku dpt surat saman speed trap...sejak bila plak speed trap ni dah ade balik...dua saman plak tu aku dapat...satu saman tu 120km/j je dari 110km/j...cam gampang lebih 10km pun nak saman...kene kat km444 area rawang...aku cari gak kamera dia tak jumpe....tang celah mana tah dia sorok kan...bukan ke dah umumkan speed trap tak de....ke aku yg salah...

Tanpa Nama berkata...

Nak nampakkan sangat kekontangan duit kerajaan tu. Janji juta2 sana, janji juta2 sini, janji siapa?? Janji kita.. janji apa?? janji setan semalaysia.. kutip duit nak tepati janji.. kini masa balas bodi..
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Speed trap ada balik lepas depa luluskan akta leh bawak masuk gambar tangkap.. Dulu gamabr dari jauh ni takleh bawak masuk mahkamah..

Sekarang saman pon diswastakan.. bagi komisen.. Memang bisnes masyuk.. Dewan bandaraya pon boleh menyaman.. adeh.. semua badan kerajaan boleh keluarkan saman..

HABIS rakyat kena saman.. salah sikit je saman.. :] mana taknye utang dah banyak berbillion.. hasil kena rembat.. esok2 tulis blog pon kena saman haha akta internet akan lulus..

selamat saman menyaman.. adeh..

Tanpa Nama berkata...

duit yang LHDN kutip berbilion dah habis.terpaksalah guna polis pulak cari duit.kawan aku kerja kat LHDN penat kejar orang yang tak bayar cukai pendapatan lebih lebih towkey besar termasuklah puak umno.

Tanpa Nama berkata...

TT..nanti orang yang kena nombor 4D pulak akan di cukai...Gomen/BN/UMNO nak kemut keliling...kos nak menang PRU13 makin tinggi..kalau PR menang pun, perbendaharaan tak de duit..tinggal utang aje berbillion!! Padan muka Melayu..

Orang Miskin Mersing

Tanpa Nama berkata...

tu la ko orang, pandu kereta laju-laju sehingga 120km sejam. kalau ko orang duduk kat sabah, ko orang tentu tak kan dapat memandu selaju itu dan ko orang tentu tak kena saman. tapi kalau ko orang pandu laju juga, bukan lagi kena saman, silap-silap kena cabut nyawa terus, sebab jalan raya kat sini teruk. tu la spesilnya menjadi negeri fix-deposit BN.

mat despatch berkata...

saman parking yang paling celaka. aku ni kerja despatch. hantar surat. satu bangunan upah 5 ringgit. takkan aku nak naik bangunan kena cari parking lepas tu bayar caj parking 2 ringgit? dah la tempat parking bangunan tu jauh. kalau bayar parking dah tinggal 3 ringgit duit aku. minyak motor macam mana? baru ni aku pergi hantar surat dekat KL sentral. nampak motor banyak aku parking. sekali kena kunci tayar. nak bukak kunci kena bayar 40 ringgit. babi la. sehari gaji tuu...