Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 27 Ogos 2012

SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULIS SEMUA




MAT INDERA PEJUANG BANGSA



KOMENTAR TUKAR TIUB
semalam 55 tahun sejarah
negara bangsa telah diseleweng
selama 55 tahun sejarah perjuangan
melawan british telah dikaleh

gulungan kiri
telah bangun melawan penjajah british

selama kini warga diberitahu
bahawa british telah undur
kerana perundingan


ini bohong

rakyat tanah melayu
telah bangun angkat senjata
melawan british

ramai warga telah bermandi darah
menentang british
penjajah british undur kerana
perjuangan senjata

fakta sejarah ini cuba dipadamkan
oleh united malays natgional organisation
wal hal gerombolan ini hanya wujud
sebagai anak didik british pada tahun 1946

parti kebangsaan melayu muda
parti komunis malaya
angkatan pemuda insaf - API
angkatan wanita sedar - AWAS
telah lama bangun berjuang
sejarah perjuangan mereka
telah cuba dipadamkan
kini anak anak muda melalui internet
telah mula sedar bahawa gerombolan
united malays national organisation
ada gerombolan yang bersubahat dengan british

gerombolan 1946 ini pun telah lama pupus
yang wujud hari ini adalah
gerombolan baru yang wujud pada tahun 1988


BUKTI:
sila tanya gerombolan
siapakah pemimpin gerombolan
yang telah dibunuh atay dipenjara
oleh penjajah?


sila tanya gerombolan
siapa yang mula melaungkan slogan: MERDEKA!

sila tanya gerombolan
dari mana diciplak lagu negara-ku?

sila tanya gerombiolan
dari mana diciplak jalur temberang?


SANG SAKA TANAH MELAYU


BUKTI:
lihat hari ini
langsung tidak ada
kereta yang mengkibarkan
jalur temberang
ini kerana orang ramai telah
mengasosiasikan jalur temberang ini
sebagai hak milik united malays national organisation

orang ramai tidak mahu dilihat
dengan jalur temberang ini


JALUR TEMBERANG HASIL CIPLAK



BIAR JUJUR TULIS SDEMULA SEJARAH KEMERDEKAAN
- meloya

SHAH ALAM 9 Sept. - Anak kepada Allahyarham Dato’ Onn Jaafar, Lt. Jen. (B) Datuk Ja‘afar Onn,72, bersetuju sekiranya sejarah kemerdekaan negara ini ditulis semula tetapi dalam masa yang sama mahu ia dilakukan secara jujur tanpa menyembunyi fakta-fakta sebenar.

Beliau berkata, langkah tersebut perlu dipastikan tidak membabitkan kepentingan politik atau berasa bimbang sekiranya ia menyinggung perasaan mana-mana pihak.

‘‘Jangan main politik, sekarang ini kita tidak boleh bercakap banyak perkara kerana takut menyinggung perasaan pihak tertentu. Sepatutnya kita mesti memberitahu apa yang benar, sejarah dan kepentingan politik perlu diletakkan berasingan,” katanya..

MALAM 30 OGOS DATARN MERDEKA



7 ulasan:

Dianar Diraham berkata...

ini pengaruh bendera British East India Company la. bukan US ya.

Tanpa Nama berkata...

hello bro
memang patut d tulis semual siapakah yg betol2 pejuang kemerdekaan terutamanya org2 yg dikatakan kiri itu pejuang negara...

Tanpa Nama berkata...

dato onn akhirnya dibuang dari umno,hilang harta benda dan akhirnya rumah dato onn dilelong.

dato onn diberi pengkebumian negara krn setelah bantahan keras(baca:turun kejalan raya) dari org ramai

begitu juga penganiayaan cara halus pada org yg bersemangat dlm umno,ikhlas(baca:naif)

tunku sendiri,juga anwar

umno mmg bukan parti,dan tidak pernah menjadi parti.ia hanyalah sebuah persatuan org2 kaya yang tamak.sesiapa sahaja yg tidk tamak akan disingkirkan

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

bro ko salah la,bendera malaysia ni ciplakan dari bendera East Indian British Company Falg tahun 1776,kan waktu tu kita dijajah british bro,bukan amarika yang jajah,maybe orang melayu yang buat jalur temberang tu dia dapat inspirasi dari bendere itu dan mengubahnya kepada bulan dan bintang dengan tambahan warna kuning je sebagai warna lambang raja2 tanah melayu ni buktinya,bendera amerika pun sebenarnya inspirasi dari bendera british itu juga http://majorityrights.com/weblog/comments/flags_of_the_united_states_and_british_east_india_company/ kiranya bendera british pertama,lepastu amerika masa malaysia nak merdeka mereka amik bendera tu ubah sikit je...xde motif nusantara langsung,itu melambangkan imperialisme ke atas nusantara merah putih lambang nusantara,di asia ni berapa negara yang kalenrya merah putih? rasenya ade 7 negara,diletakkan pada flag british kan jadi 14 jalur melintang

Tanpa Nama berkata...

Betul mmg dari bendera Sharikat Hindia Timur British, bendera Amerika pun sejarahnya dari bendera Sharikat Hindia Timur. Jadi tak salah kata diciplak dari bendera Amerika

Tanpa Nama berkata...

sang saka tu = bendera UMNO la bang TT.. kat UMNO bleh pulak taruk sang saka.. bendera mesia, kene ciplak la.. lain kali amik la holiday.. pinjam sama itu dadu.. ingat.. jangan tikam nombor 2, 3x saja tikam.. kendian boleh blah..

Tanpa Nama berkata...

Eden sotuju!!