Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 12 Oktober 2012

SEBUAH BADAN NGO DITUBUHKAN




PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
sebuah badan amal NGO  yang baru
telah ditubuhkan
badan NGO amal khariat kesehatan ini
sedang mengumpulkan  tenaga
seluruh negara  untuk membantu rosmah mansor
menurunkan berat badannya

badan NGO ini ditubuhkan
untuk menyambut seruan 
timbalan menteri kesehatan
datuk rosnah abdul rashid shirlin

berat badan rosmah mansor
telah beberapa kali menjadi
gangguan untuk pesawat udara
yang susah untuk landing kerana
berat badan rosmah yang menggangu
nisbah udara dan cuaca dan tariklan bumi

berat badan rosmah ini juga
telah memalukan negara 
kerana dua kali kerusi
yang disediakan untuk  rosmah duduk telah patah
satu kali di sambutan hari kanak-kanak di felda gedangsa
sekali lagi di doha

juga telah diberitakan baru baru ini di kenawit sabah
sebuah pintu bilik tandas  yang agak kecik terpaksa dipecahkan
untuk memberi laluan kepda rosmah mansor

sesiapa yang berminat
sila berhubung : 043 10-988-65-28


75 peratus rakyat Malaysia tidak bersenam - Rosnah Abdul Rashid

KUALA LUMPUR 5 Okt. - Sebanyak 75 peratus daripada 27 juta rakyat Malaysia didapati tidak atau kurang melakukan senaman, kata Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin.

Beliau berkata sebahagian rakyat negara ini tidak sedar mereka terdedah kepada penyakit pembunuh "dalam diam" seperti diabetes dan hipertensi disebabkan amalan gaya hidup kurang sihat.

"Di Malaysia, kira-kira 2.6 juta penduduk dewasa menghidap penyakit diabetes, 5.8 juta menghidap hipertensi dan 6.2 juta mempunyai kolestrol tinggi.

“Apa yang lebih merungsingkan ialah ramai dalam kalangan rakyat tidak sedar bahawa mereka mempunyai penyakit pembunuh dalam diam itu," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Hari Bersama Pelanggan Hospital Ampang di sini hari ini.



5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Betul betul....ramai xbersenam...tak mcm timbalan menteri ni...rajin bersenam...angkat berat sebab tu badan dia berketak ketak...gagah perkasa gitu...pirahhhhhhhh. ...."dari kuda baek badak, dari pada buta baek pekak" hahaha

Apek botol berkata...

Nak menasihat orang ...tengok badan sendiri lah dulu....dugong oooiiii!!

ayep sepa berkata...

hahahahahaha!!! rupa macam guni beras tak payan la nak nasihat... cuba buat 'push-ups' 15 kali... hahahahahahhaa!! POOOODAH!!

Tanpa Nama berkata...

apesal lah lantik dia kat MOH....Ini penulis teks mmg nak kenakan dia tuuu...gerenti org mahyuddin...kahkahkahkah

average joe berkata...

hello! korang bertiga yg terawal komen kat atas!
korang boleh selamba tuduh/fitnah timb menteri tu tau cakap suruh oranglain je bersenam sedangkan dia sendiri tak buat??? hello, korang tengok la balik betul2 gambar dia!

tengokkk... kan gambar tu tunjuk badan dia agak bulat walau tak sebulat kakros laki najib, namun badan dia dah tentu amat berat walaupun mungkin tak seberat sekor badak air. setuju?

haaa... kalau setuju, maknanya korang kena telan la balik tuduhan/fitnah korang tu!

sebab tuuu... badan dia yg berat gedempol tu, korang ingat siapa yg angkat badan tu tiaphari 24/7???

badan dia, dia sendiri la angkat ke sana ke mari, naik atas katil pun dia sendiri la yg angkat keseluruhan berat badan dia yg bulat tu!

punya la berat dia angkat beban tetiaphari, kalah berganda2 berat dumb bell yg ramai org pegi gym siap bayar yuran ahli lagi tu, nak angkat dumb bell yg tak seberapa keberatan dia banding berat badan yg timb menteri tu dok senyap2 angkat hari2...!

:( siannn dia, org lain exercise kat gym ada glamour, dia buat exercise sensorang je, tu pun kena tuduh tak exercise...

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 3 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 3)