Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 26 November 2012

MASA 14 HARI KEMERA AES WAJIB DI CABUT AKAN TAMAT ESOK - SEMUA BERSEDIA





ESOK HARI AKHIR
KERAJAAN SELANGOR TELAH MEMBERI 
14 HARI KEPADA  SYARIKAT KRONI
UNTUK MENCABUT KAMERA HARAM INI
JIKA GAGAL 
RAKYAT SELANGOR AKAN CABUT SENDIRI

17 peratus saman AES untuk firma pembekal
Komen
Kuala Lumpur: Hanya 17 peratus bayaran saman diperoleh daripada pesalah trafik yang dirakam Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) disalurkan kepada syarikat pembekal sistem berkenaan. »

KEPALA BANA  DI BUNGKUS PULAK


Bahasa

Penguatkuasaan undang-undang trafik tidak sepatutnya diswastakan, kata bekas KPN

November 23, 2012
KUALA LUMPUR, 23 Nov — Penguatkuasaan undang-undang tidak seharusnya diswastakan kerana ia hanya akan menimbulkan persepsi bahawa kerajaan hanya mahu membuat keuntungan ke atas rakyat, kata bekas Ketua Polis Negara (KPN), Tan Sri Musa Hassan, selepas Parlimen meluluskan sistem penguatkuasaan automatik tersebut untuk mendenda pengguna jalan raya yang memandu melebihi had laju.
Beliau mengulas tentang isu kontroversi Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) yang dibantah orang ramai dan ahli parlimen pembangkang kerana motif keuntungan dalam perjanjian konsesi kepada dua syarikat swasta yang dilantik untuk memasang dan menguruskan kamera berkelajuan tinggi itu dalam masa lima tahun.
“Bagi saya, penguatkuasaan tidak boleh diswastakan.
“Ia hanya akan menimbulkan persepsi bahawa kerajaan hanya mahu membuat keuntungan keatas rakyat,” kata Musa (gambar) apabila dihubungi oleh The Malaysian Insider.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SELAMAT DATANG TAN SERI.... kah kah kah..

kah kah kah... AH LAN WA SAH LAN TAN SERI... kah kah kah...

kah kah kah.... MOST WELLCOME TAN SERI.... kah kah kah...



8 ulasan:

didi kota belud berkata...

he ehe hjeh eheheheh heheheheheh......telah insag ke telah hisap......jangan mabok masa bercakap dah...heh heh hehe eheh eheh....aaku mabok...heheheh...lory biji lynas lalu depan rumah,,,sampai sekarang ni aku rasa mabok mabok...hehe hehe..KESAN RADIASI KOT...TAPI BEST JUGA ..MABOK FREE...EH..APASAL TELINGA AKU JATUH NI...BEST JUGA TAKDER TELINGA NI...EH..APASAL KERANDUT AKU KOYAK NI...PENAT MAK KEJAR BIJI PELIR MAK....HAHAHAHAHAHA..JANGAN MABOK MASA BERCAKAP TAU...MAK TAK SUKER......?????

T_T berkata...

campak dulu tan sri tu.

hari 112 dua jemput datang majlis pakai baju hitam.

most welcome tan sri...

Tanpa Nama berkata...

gua slalu jumpa mamat ni kat pasar pagi jalan othman, old town..

kalo lu nak lancapkan konek dia pagi2 pun boleh.. takder sapa pun escort dia pagi2 ni..

Mat Lendir Kg Lonek berkata...

Bro TT...
Kadang-kadang aku berasa tak adil jugak kita kalau hanya melaungkan bahawa AES tak bagus dan wajib dimansuhkan. Namun hakikatnya, ramai orang di luar sana yang tidak tahu kenapa AES perlu dimansuhkan.

Jadi, mulai sekarang bro TT kena berikan seberapa banyak alasan yang dapat menyokong sebab-sebab mengapa AES perlu dimansuhkan. Kalau boleh biarlah alasan itu tidak dapat dipatahkan oleh mana-mana pihak yang berkepentingan.

Harap ada kajian mendalam dan tindakan drp bro TT tentang isu ini supaya masyarakat sedar bahawa apa yang TT dan kita semua buat adalah untuk faedah masyarakat teramai.

Lagi satu, cuba fikirkan apa alasan yang hendak kita beri jika penyokong AES mengatakan:
i. tak nak kena saman, bawak kereta slow la
ii. kalau dah emak bapak kau mati kemalangan sebab kena langgar orang bawak laju macamana?
iii. tak nak kena saman pakailah AES Detector, apa nak bising pulak!

Tanpa Nama berkata...

Jawapang peyokong aes bawak slow ko ingat naik keta labi ke isu nya eas tu under swasta timbul isu untung speed trap kan ader tu la kerja polis bukan escort vip menyemak jer
2. Kalau dah kena langar sampai mapuh masuk court je apa susah kalau dok bawak laju pung boleh mapuh sebab lain jugak
3 aes detector menda mana ader 3G mahal xdok duit
4 aku setuju kalau aes boleh tangkap keta mamat singapore yg bawak laju tu

Pro_Pembaharuan berkata...

Jawab soalan Mat Lendir dulu agar tidak sewel selama-lamanya.

1. bagus jugak alasan ni. Tapi takrifan slow apa sebenarnya???

Adakah bawah 20km/j? Atau bawah 80km/j?

Dan kalau 80km/j digunapakai di highway, itu adalah kerja gila.

Kerana! bawak slow di highway dan tidak selari kelajuan, ini membolehkan kereta yang bawak 80km/j mengundang bahaya pada pengguna lain kerana memandu perlahan.

Jadi, alasan "kalo tak nak kene saman, bawak slow" adalah alasan bodoh kerana takrifan slow sendiri berubah-rubah mengikut jenis jalan.

Lainlah memandu mengikut jenis jalan. Ini sudah masuk soal lain pula!

2. Kalau makbapak kau mati kerana orang lain bawak laju, --->

kenapa mesti salahkan pihak lain "yang tidak langgar pun mak bapak kau?"

Bukan tu soalan giler ker sampai tak de kene mengena lansung dengan orang yang lawan AES???

Apa kene mengena AES dengan kemalangan? Dengan ada AES akan dapat selamatkan kemalangan?

Lori yang langgar pekerja highway tempohari dipandu tidak melebihi 60km/j pun!

Saya lebih suka dengan pendekatan memandu mengikut kelajuan yang sesuai. Cth: Highway mesti bawak melebihi 120km/j dan tidak melebihi 140km/j. Bawak 80km/j kene saman, dan bawak lebih 140km/j pun kene saman.

Cuba lihar aliran air sungai, kelajuan sama (tanpa rintangan) akan menyebabkan aliran air lancar. Dan sekiranya ada rintangan, ada bahagian air yang tidak selari dan boleh menyebabkan air bertakung ataupun banjir.

3. Lagi satu keje giler, "Anwar tak mau pakai seluar besar, dia dipaksa oleh Mahathir untuk pakai seluar besar juga. Jadi Anwar kena pakai tali pinggang".

Buta-buta je beli tali pinggang sebab dia tidak perlukan seluar besarpun pada awalnya.

Nak tulis kelebihan anti AES, malaslah nak tulis lagi. Ini pun dah panjang!

Tanpa Nama berkata...

Statement no. 3 memang kelas!!! Tapi macamana nak dapat??? Musykil lah

~mat kampau pencen~

Tanpa Nama berkata...

eh apa kes bekas KPN nie timbul? nak melawan arus perdana? oooo..pandai melawan arus dh sekarang..bijak2! kaki bebelit mcm keling!! dulu lu KPN bukan main!! tahu kes tu tak betul/ada unsur khianat.. lu betulkan je!! sekarang dah sedar??? letak jawatan baru tersedar?? berapa ramai org benci lu dulu!! kerana lu ah POLIS m'sia moral hancur!!