.

Rabu, 12 Jun 2013

UTUSAN SUDAH MULA TIBAI NAJIB



ANAK MUDA
BERSEDIA!

 KOMENTAR TUKAR TIUB
apa makna berita ini
baca betul betul untuk faham

nazir ialah adik kepada najib
dengan menibai nazir
ianya juga menibai najib

tidak cukup lagi
baca betul betul
tidak ada siapa dibelakang ngo ini
besar kemungkinan nama ngo ini
sengaja diwujudkan
untuk tibai najib

adik lupa daratan
abang pun pula daratan

tidak cukup denagn ini
berita ini jelas membuktikan bahawa
utuusan melaysia telah mewngambil garis
untuk tidak menyokong najib

siapa yang akan disokong?
kita tunggu dan lihat


CEO CIMB dipersoal sokong Azran
KUALA LUMPUR 11 Jun - Gabungan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Islam mempersoal tindakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) CIMB Bank Bhd., Nazir  Razak yang memuji sikap CEO AirAsia X, Azran Osman-Rani melabel akhbar Utusan Malaysia sebagai rasis.

Pertubuhan itu dalam kenyataan di sini hari ini menjelaskan, mereka kesal dengan tindakan Nazir itu dan menyifatkan beliau terperangkap dalam kerangka minda membelakangkan sensitiviti kaum Melayu.

Sehubungan itu, pertubuhan berkenaan secara sinis meminta Nazir bertukar-tukar jawatan atas dasar suka sama suka dengan Azran demi menguatkan lagi sikap anti-Melayu mereka.

“Nazir dan Azran adalah dua contoh terbaik anak Melayu yang menepati maksud peribahasa ‘Seperti Kacang Lupakan Kulit’.
Dalam pada itu, Gabungan NGO Islam juga menggesa Nazir serta Azran supaya segera sedar asal-usul mereka dan jangan sekali-kali bersikap angkuh dengan wang, kekayaan termasuklah pangkat yang dimiliki.

“Apa yang anda berdua miliki adalah hasil perit-jerih nenek moyang bangsa Melayu menyabung nyawa, jiwa dan raga mempertahankan tanah tumpah darah yang bertuah ini.

“Adakah benar seperti yang pernah diluahkan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa anak Melayu seperti anda adalah ‘Melayu mudah lupa’?" jelas kenyataan itu.




--------

1 ulasan:

DIDI KOTA BELUD berkata...

Heheh..kalau aku...dua ni lalu je depan aku...TELUR TEMBELANG lah makannya........pakimak betul....ini utusan siallasia le punya pasal ni...tak pasal pasal barak obama marah sebab taik palat rosmah macam keju devill....pui....