Selasa, 15 Oktober 2013

HARI RAYA MENCARI ITIK




ITIK PANGGANG
MENCARI ITIK PANGGANG
awal pagi dah bersedia nak cari itik panggang
dah dikenali sebuah kedai di jinjang
gwa selalu makan di jinjang

NAPA JINJANG
mula kenal dengan tempat makan di jinjang
bila datang  tunjuk setiakawan
pada geng dataran padang merbok 
yang dipasong di jinjang

selalu makan malam di kawasan jinjang
banyak kedai makan
relak dan cool
satu blok depan penjara adam adli
tapi tak pernah makan tengah hari

lalu hari ini nak cuba
itik panggang hanya ada 
ditengah hari
kedai itik pangang telah dikenali pasti

ciis
sampai sampai satu kedai dah tutup
jam baru 12:30
ngelencong ke sebuah lagi kedai itik
nasib tak baik
last kopek orang sedang bungkus

KECEWA LALU KE KEPONG
tapi  kepong dah moden
tak macam 10 tahun dulu
cari punya cari jumpa food court
tanya punya tanya tak ada itik panggang
kecewa lagi

MENGARAH KE SS2
ada sebuah kedai
gwa tak mahu beri nama
nanti lagi gwa susah
kedai ini hanya jual itik panggang
hanya satu menu

sampai jam  1 lebih
ciiis ramai beratur
gwa beratur
ada minah cun  yang beratur sama
beri tahu
semua sudah habis terjual
ciiiiis  
kecewa lagi

raya tahunm ini
tak dapat makan itik panggang
NOTA
siapa tahu dimana ada jual itik
disekitar kuala lumpur
di chow kit ada 2 buah
orang acheh yang jual
okay ke tak ada yang spesial

sapa tahu  yang laian
sila umumkan
kita berkongsi


DARI FACE BOOK

Menu raya orang demam seperti aku: sham masak gulai lomak lado api itik salai
GULAI LOMAK LADO API
  ITIK SALAI
--------

7 ulasan:

Awanama berkata...

Aduh...apalah nasib hang ni...ketupat byk lah hari ni....

Awanama berkata...

Jang!
Khutbah Rayo Haji..... Bang Mat Sabu cakap rakyat Msia nie terutamo Melayu anggap rasuah nie cam lagu....bilo lagu baru keluar..suko dengar sampai lalok sok dh muak kono lagu lain pulak ...lalok laie...terimo kasih bang Mat!

raja abd aziz berkata...

...cuba,pandu,try kat restoran haji sharin low dijalan ampang atau lainlain cawangannya.Yang pasti restorannya diIpoh memang ade....

Amuraria berkata...

mat sabu all the way ;) tolak UG & ABU!

DDKB berkata...

Itik gantung cicah air lada ngan halia tumbuk daun bawang....wewiiiittt....hilang kuping telinga....rozmah mansur main puki kat depan pun takan nampak punya.....bayangkan dia punya stimmmm tu....hehehehe

Awanama berkata...

Sekali tgk biasa je...tgk lama lama terliur plak...siput sedut pon ok....

Awanama berkata...

Tambah sambal petai..pergh