Isnin, 25 November 2013

PRU 14 JANGAN HARAP

KOMENTAR TUKAR TIUB
kalau pilihan raya boleh mengubah apa apa
pilihan raya telah lama diharamkan di malaysia

Bekas pengerusi SPR sertai Perkasa untuk pastikan Melayu terus berkuasa

OLEH MUZLIZA MUSTAFA
Bekas pengerusi SPR sertai Perkasa untuk pastikan Melayu terus berkuasaSetelah lama menyepi, bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman menyertai Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia..


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... DO I NEED TO SAY ANYTHING..SIR?... kah kah kah...

kah kah kah..I REST MY CASE MY LORD... kah kah kah


-------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah

terbukti ketuanan 'meroyan' sangat sebati dalam sanubari bekas pegawai tinggi kerajaan.

ini kes cari makan bro. untung sabut masyukkkkk

Raja berkata...

akhirnya join juga ke kelab perkosa. hehe. blog

Tanpa Nama berkata...

Gitulah standard org melayu dan piawaian rata2 warga asia .. mananyer reti nak perah otak sikik nak pikir bende2 baru, apatah lagi berpikiran dan mempunyai melawan atau mengunggah arus untuk jadi lebih canggih dan berbaloi. Budaya berpikir lebih2 dan takut boleh berkecai kepala masih menebal di kalangan masyarakat asia. Jika ada pun, berapa kerat sangat yg mampu mempunyai fikrah berani melawan kebobrokan? Kalo ada sangat pun, cuma sakit simpan dalam hati dan cuma mampu berdiam diri saja.

Budaya asia ialah budaya mcm pelir lepas pancut. Tiada fikrah mencipta kerana malas membaca. Kalo melayu, berfikir melawan islam sikik pun sudah masuk api neraka. Belum pun luahkan idea, sudah takut masuk neraka. Bila luahkan idea, akan datang warga asia lain menceritakan idea melawan agama tersebut akan masuk api neraka selama2nya..

Fikrah melawan bukan budaya warga asia kerana budayaereka ialah budaya meniru serta budaya malas membaca. Sbb itu, jika ada idea baru yg bernas datang, sudah tentu mereka akan terkejut beruk, menggelupor terkencing2 dan sukar menerimanya. Hanya boleh ketawa dan terus ketawa. Budaya dibodohkan pemerintah sudah sebati didalam jiwa. Disebabkan masalah budaya malas membaca, tidak boleh membaca, buta huruf masih tinggi dalam warga asia. Yg ada degree phd master pun, hanya takat kumpul sijil saja. Fikrah rajin membaca masih belumpun wujud dlm diri.

Jangankan ditegur perkara2 begini. Budaya fikrah ala Asia ialah budaya meniru. Bukan budaya membaca. Sebutlah bangsa asia apa sekalipun, rakyat Jepun baru 10% keluar dr kepompong malas membaca dan masih belum berupaya menjadikan diri keluar dr budaya meniru. Menganalisisnya pun untuk meniru dan sekadar penambahbaikan saja walau dibobrokkan canggih manggih. Belum mampu mencipta sesuatu yg baru lagi.

Budaya tiada rekod2 analisis lama yg dpt dibanggakan menyebabkan rakyat baru asia terpaksa berkiblatkan idea2 mat saleh dijadikan buruan bagi 1% rakyat asia yg mahu mengkaji. Sampai bila pun takkan maju. Sbb itulah para cerdik pandai kita sibuk membuat donut, cetak kain batik, susun tin dan membuat rekod entah kepala bana apa lagi pun, takkan mampu sesiapa hentikannya. Nanti akan ada pertandingan mengukur pelir siapa yg terpanjang dan terpendek pulak. Kepompong buah kelapa komeng ini akan boleh diwarisi dan disantuni turun temurun pulak.