Isnin, 13 Januari 2014

NASI PANGGUNG DAPUR JALANAN







AHAD NASI PANGGUNG 
Sebelum matahari melabuh tirai di Jalan Pangggung,
Berpusu-pusu warga kota menjamu selera,
Ada nyanyian, ada sambutan
birthday sendiri, maulut nabi

PETANG KELMARIN
Menu dan para penyumbang hari ini:
Tim dapur jalanan - Mee Tomyam
Tim MSU & Ohana - Kari Ayam // baju2 bundle
Tim Syed Syahir - Roti canai // air mineral 
Qish Awek Bangi - MeatBall // Donut
Famili dari Pajam - Bubur Nasi // Ais krim Malaysia
Tim UIA - Sandwich / Kek Buah
Ridhwan Kepong - Buah Limau Mandarin

MINAH CUN

Yang menyumbang tenaga, yang buat-buat sibuk dan yang memang sibuk :- 
Ikhwan the master of the tomyam
Shakirah, Kak Fina & the Pajam family (the birthday party planner)
Shu, Zu, Nadia & famili
Fauzi dan kawan2 dari UIA
Hazman, Farhan, & awek2 & mamat-mamat dari MSU Ohana
Zharif dan awek cun dari UM & UPSI
Geng Kotak & kroni (Hijrah masih gagal dikesan pada minggu ini, ada awek cari beliau)
Pyan Habib the towkey air
Hussin & Fiz dari Berjaya, kak Rosalinda dan friends,
Rcong & Aniza teater bukan teater
dan semua kawan2 yang hadir menjayakan hari ini!

SAMBUT HARI JADI

Terima Kasih! Thank you! Gracias! Danke! баярлалаа!
Jumpa minggu hadapan
Sila bawa bersama bahan-bahan hiburan 
Bersama-sama meranchakkan scene Jalan Panggung!

- Sila cari dan like Facebook page DapurJalanan KualaLumpur dan follow twitter: dapurjalananKL 

- Untuk yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun dapur jalanan
   1479-0000917-05-1 spkl collective

- untuk yang ingin sama-sama potong bawang, potong ayam atau menghidang dan bancuh air boleh tekan number dibawah
  Pakwan = 013-431-53-56  
 Hadikhalid = 012-664-88-73

DATANG BANTU
Dapur Jalanan Kuala Lumpur
 *Makanan Adalah Hak Anak Semua Bangsa*
12 Januari 2014 @ 10 RabiulAwwal 1435



------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hallo TT.. tgk ramai cenggini, nak derma RM50 pun rasa mcm ralat jer tak cukup.. ramainyer susah dpt makanan.. inikan pula RM10.. sedey2..

Camana dgn area2 lain? PJ dll?

Tanpa Nama berkata...

Xder ker Dapur Jalanan kat JB, Alor Setar, Ipoh, Kota Baru, Kangar dan kota2 besar yg lain... gua raser mmg meriah ada mender cenggini.. siap boleh derma baju yg dah x pakai lagi.. kalo kutip 5-6 buah rumah pun, boleh dpt selori baju sluar dah..

Haxiqi Montona berkata...

pakwan kata food not bomb