Jumaat, 7 Februari 2014

JUS JAMBAN MASUK MALAYSIA



KOMENTAR TUKAR TIUB
inilah hasil globalisasi
inilah ciri dan pola sistem ekonomi kapitalisma
akhir anak negara dunia ketiga jadi hamba
kepada kuam kapitalis antara bangsa

malaysia menjadi tempat
lambakan pasaran
malaysia menjadi pasaran cari untung

apa akan jadi kepada peniaga tempatan?

giant tesco telah membunuh peniaga tempatan
kini kedai dodo tempat pula diserang

akhirnya kita dijajah 
dengan cara baru
kini modal menjajah kita
lebih perit dari penjajah british
kerana menjajah cara baru menggunakn barua tempatan
yang bawa masuk kaum kapitalis zionis ini
ialah barua tempatan
yang akan mengunkan ayat ayat
untuk menghalal kan
pemodal zionis

pekara ini ngo melayu islam tak nampak
pekara ini pekida tak nampak
pekara ini majlis fatwa tak nampak
pekara ini isma tak nampak

yang mereka heboh klip video teresa kok


PNS ingin bawa tujuh jenama AS ke Malaysia

KUALA LUMPUR 6 Feb. - Perbadanan Nasional Bhd. (PNS) mengenal pasti tujuh jenama francais dari Amerika Syarikat (AS) yang berminat mengembangkan prospek perniagaan ke negara ini.

Lima daripadanya adalah produk makanan iaitu Let's Yo! dan Forever Yogurt (makanan yogurt), Dippin' Dots (ais krim), Chester (ayam goreng) dan Jamba Juice (minuman jus), manakala dua lagi ialah kedai gunting rambut kanak-kanak, Snip-its dan Oxxo (kedai dobi yang beroperasi 24 jam).

Pengarah Urusan PNS, Syed Kamarulzaman Syed Zainol Khodki Shahabudin berkata, kesemua jenama tersebut mempunyai potensi perniagaan yang sewajarnya direbut golongan usahawan bumiputera di negara ini.

Bagaimanapun katanya, hasrat itu terhalang apabila PNS mendapati tiada usahawan yang menepati kriteria dikehendaki bagi menjalankan perniagaan francais berkenaan.

"Sebenarnya, modal bukan satu masalah kerana PNS menyediakan bantuan sehingga 70 peratus daripada keseluruhan pembukaan cawangan, sebaliknya usahawan-usahawan ini harus melengkapkan diri mereka dengan ilmu terutama dalam menguruskan perniagaan francais.

"Malah, PNS turut menyediakan latihan berkaitan jika ada usahawan yang berminat, kami sedia membantu," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Kesemua jenama tersebut dikenal pasti ketika PNS menyertai Ekspo Francais

KAH KAH KAH
KAH KAH 
KAH

JAMBAN JUS

MASUK MALAYSIA



------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Khodki Shahabudin! Koling ko apo? Caro dio berbolit lidah nak bagi Melayu lupo cam mamak punyo caro la...."sayang tak ado Melayu ug layak walaupun 70% modal free"....rupo2 ehhh semuo sedaro maro dio yg dapek...

Nazrio Dond DoLLa berkata...

INi EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE Ni TT : Pengarah Urusan PNS, Syed Kamarulzaman Syed Zainol Khodki Shahabudin ...WASSALAMeepa

Tanpa Nama berkata...

Meniaga burit xder francais ker? Gua paling suka meniaga babi.. sbb babi cepat beranak.. merunyut sekali beranak.. tempoh matang cepat.. pasarannya luas.. orang2 melayu adalah pemakan babi tegar termasuk para ustat dan mufti.. sbb itu org2 melayu mutakhir ini, idea dan cakap mmg x ubah mcm babi.. semua2 produk hasil dari babi2..

Insyaallah, perniagaan babi mmg begitu lumayan.. semoga Allah merahmati perniagaan gua..

Tanpa Nama berkata...

Wolf of Wall Street tak nak bawak masuk ke...????? Tu kan jenama US...

Tanpa Nama berkata...

Melayu dan bebidak EEEE yang bahalol bawa Shit masok malaysia , tuan hajji....

Apa nak buat bila meeting sama sama geng kentut dan cium bau kentut masing masing. Tak kan tak tahu , bebudak ini semua suka meeting tu otak benggap tak macam bebudak PUSSY RIOT tu.

Anak anak Melayu kampong ada kaya raya ke kalau jual kangkong halal saja.....

I tak tahu lah....

DIDI KOTA BELUD berkata...

Kedai gunting tu yang tak tahan tur.....india punya gangster makeup kedai gunting untuk hidup...dio punya mau ikut kena francise......kalau buka mamak kedai gunting dia tahu india hindu mesti jeling...dia nak mengantarabangsa kan lah pulak....siapa berani kacau konon...lepad tu operasi sebiji mcm kedai gunting india hindu...mamak ni...apa bidang dia taknak makan.....itu sebab....kalau sebelah kedai kita tu mamak...janganlah berbaik atau bergaduh dengan dio....bukan apa....NANTI DIA AMBIL KEDAI KO......hahahahahahah