Selasa, 15 Julai 2014

ITAM GELAP PEKAT





TENGOK BETUL GELAP MACAM KELING
 Peguam Umno Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah hadir di mahkamah untuk merayu bagi keputusan kesalahan melanggar peranan publisiti mengikut Akta Profesion Perundangan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 14 Julai, 2014.


Mahkamah malukan Shafee Abdullah apabila diarah tanggal jubah


Peguam Umno Muhammad Shafee Abdullah dimalukan di Mahkamah Rayuan Putrajaya hari ini apabila diarah menanggalkan jubah peguamnya ketika sesi mahkamah bersidang.
Shafee hadir atas kapasiti peribadi untuk merayu terhadap keputusan Mahkamah Tinggi awal tahun ini yang membawa denda RM5,000 kerana melanggar peranan publisiti mengikut Akta Profesion Perundangan.

KAH KAH KAH

woit
boleh ke muka eee malu
itam gelap 
nak malu macam mana
dengar kesah 
kesah labun
ayah malaon ini 
keling  gelap itam
masuk islam kerana
nak bagi anak masuk rmc

nasib baik 
tak masuk mckk
tapi mengaku kenal
anwar masa tingkatan enam
nampak kekelingannya

KAH KAH KAH




---------

7 ulasan:

Awanama berkata...

mengapa hendak memburuk buruk kan orang, adakah kamu perfect, mungkin dia lupa yang dia datang untuk membuat rayuan bukan untuk menjalankan kes, tak perlu memburukkkan orang lain semata mata kamu ada self interest yang lain, berkata lah yang baik baik kerana allah suka pada perkara yang baik...adakah dengan berbuat begini kamu berasa bangga, dan kamu rasa kamu dapat merendahkan peguam ini...fikrlah sebelum kamu sendiri akan di burukkan allah..sebagai balasan.

Amuraria berkata...

barua sekandang sikutti ! ABU !

Awanama berkata...

ayoyooo papa!!ayooyoo amaa!!yhareeqqq....aphaa eeleq,kasie..eeleq,..thanik also ealeq..

kampong lad berkata...

alamak,dia kata kenai anwar semasa tingkatan 6, ada dia kata satu kolej?

Awanama berkata...

TT, bangsa inikah yg d sebut sebagai 'keling Mandaliar' dalam buku Sejarah Melayu?

Awanama berkata...

Bulan posa ni..aku malas nak komen. Tapi bila aku baca komen TN 7.06 ni, hati aku mendidih.. komen mcm kepala butuh jer.. Allah kepala hotak kau!!!!!

Awanama berkata...

Jumpa keling ni, atau mamak ni ketuk kedua-duanya dulu sebelum ketuk TT,kah..kah..kah..