Jumaat, 4 Julai 2014

KEMPEN ANTI TENGKU DI MULAKAN


KAH KAH KAH
wahai adnan
kamu ada satu minit
untuk buktikan kamu
seorang tengkuSiapa Tengku Adnan Ini?

Adnan dilahirkan di negeri Melaka (asalnya dari Pahang) pada 20.12.1950 pada jam 6.10 pagi dengan surat pendaftaran lahirnya bernombor 100502. Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor. Pada 20.12.1962, ketika beliau berusia 12 tahun, Adnan mulai memiliki kad pengenalan bernombor 4079409 atas nama Adnan bin Mansor juga seperti yang terdapat dalam surat beranak. Sekali lagi beliau menukar kad pengenalan bagi memenuhi kehendak undang-undang pada 3.3.1969 ketika beliau berusia 18 tahun, namanya masih lagi kekal dengan nama Adnan bin Mansor.

Tetapi, pada 3.10.1972, Adnan telah mengubah namanya menjadi Tengku Adnan bin Tengku Mansor. Beliau juga telah mengubah nama bapanya dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin Tengku Haji Baba. Dengan akuan bersumpahnya, beliau membuat perakuan bahawa beliau berasal dari Keluarga DiRaja Melaka. Keluarga beliau menurut katanya berasal dari keluarga beraja.Keluarganya adalah keturunan ke 3 daripada golongan Kerabat DiRaja Melaka.

Pada hari yang sama (3.10.1972), Adnan mendapat kad pengenalan yang baru di mana di atas kad pengenalan baru itu tertara nama ‘Tengku Adnan bin Tengku Mansor’. Lebih kurang 2 tahun kemudian, 2.4.1974, bapanya juga mendapat kad pengenalan baru dengan nama baru Tengku Mohammed Mansor bin Tengku Haji Baba dengan identiti kad pengenalan baru bernombor 3983336

Begitulah dengan mudahnya Adnan menukar identitinya dari orang biasa berpindah ke identiti baru-seorang berketurunan kesultanan Melaka yang hilang telah takhta akibat kezaliman terhadap rakyat. Adnan Tengku celup. Bukan Tengku asal dan tulin. Sesiapa sahaja di Malasia ini boleh menukar identiti dengan mudah termasuk untuk mendapatkan kad pengenalan seperti yang diperolehi rakyat asing dengan satu syarat memberi undi kepada UMNO/BN.
KAH KAH KAH
kesian
ketuanan melayu
ditipu oleh eee
sekarang
ada tengku fraud

kah kah kah


------------

4 ulasan:

Awanama berkata...

Kalau keturunan Raja Melaka sepatutnya menggunakan gelar 'Raja' bukan Tengku!

Awanama berkata...

mamat ni masa jadi salesman kat Carpet International di Kg. Baru nama dia adnan mansor aja

dia jadi tengku selepas kahwin dgn seorang kerabat Pahang

Awanama berkata...

Mcm Rajagobal tu ke?

Awanama berkata...

OH , Adnan ni ialah cucu cicit dari keturunan Encik Param Eswara lah.

Kan datuk moyang dia orang Hindu.