.

Sabtu, 9 April 2016

RASUAH DAN JUAL AGAMA




RASUAH
Rasuah rasuah rasuah! Ranking malaysia sebagai negara rasuah pun dah makin meningkat. Siapa yang gagal? Tak perlu salahkan najib seorang. Pembangkang juga gagal, sebab tak berani asak PM. Tok lebai ulamak pun gagal sebab tarbiah tak berkesan. Tok lebai bangga pakai jubah tapi berjalan, makan minum dan hirup oksigen di negara pengamal rasuah, masih nak mendabik dada sebagai ahli syurga? 

Tapi yg paling gagal adalah rakyat malaysia, sebab takut lawan pemimpin rasuah. Masih berbangga dgn tanahair? Berbahagialah rakyat thailand, indonesia dan filipin sebab berjaya halau pemimpin korup. Durian spring konon! Slow mcm sial, negaraku dah tiada anak anak muda? Atau anak anak muda dah ikut pemimpin tua yg rakus? Semoga datang bantuan dan hidayah dari langit untuk memberi kekuatan pada rakyat malaysia. Amin. on KES MARA DI AUSTRALIA BILA NAK SIASAT?
Anonymous
on 3/26/16

JUAL AGAMA
tabung haji buat untung, keluarga saud pun buat untung. mcm mana tak mahal. urusan ibadat pun nak diurusniagakan. Saudi Arabia to move from oil, earn more from Hajj As part of a diversification strategy, Saudi Arabia is to broaden pilgrimage services to reduce its dependence on falling oil revenue, reported the Saudi Gazette newspaper. The pilgrimage industry is the country’s second most important after oil and gas.

 Nearly two million foreign pilgrims visit the holy city of Mecca annually during Hajj. The figure is expected to reach 2.7 million by 2020. National Tourism Committee member Abdul Ghani Al-Ansari emphasized the need to restructure the sector to make it a MAJOR CONTRIBUTOR to the national economy. According to economists, religious pilgrimages such as Hajj and Umrah have significant growth potential and the ability to create more job opportunities for young Saudis. The tourism sector contributes $22.6 billion (85 billion Saudi riyals) to Saudi Arabia’s GDP with Hajj on RASUAH UMRAH
Anonymous
on 3/26/16







-------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mara-majlis amanah rakyat -takda pun perkataan melayu..lihat melayu mara buat medan mara..tempatnya jin bertendang..mara sudah 50thn, baru muncul low yat 2 mara di bgn mara..asalnya dlm bangunan tu byk syarikat2 2ringgit ali baba mkn atas angin..mkn komisen..paling hebat lg bukan makan atas angin, malah main golf sambil beramal makan angin..wajib ditemani istri ketua bidadari bagi mengelakan fitnah..nanti allah murka..org2 miskin mesti dibodohkan..sb miskin itu lemah..tak berpelajaran..tolong jgn samakan dgn lce..lce tu pun dikira berpelajaran..lebih tinggi dari darjah 6 seperti tamil sami vellu...mujur nabi takda degree, takde sijil takda lce, kalo tak nabi pasti kaya raya dan barakoh maksum syurgawi..kohkohkoh...