.

Rabu, 11 Mei 2016

INI HUTANG KITA PUNYA






APA MAKNA

BERITA INI?
KOMENTAR
ini berita kelmarin
maknanya hari ini
1MDB gagal bayar hutang

maknanya bila 1MDB
gagal bayar hutang
maka hutang ini akan
diambil alih oleh kerajaan
kenapa jadi hutang kerajaan?
kerana ini janji
ketika membuat hutang

apa makna hutang kerajaan?

hutang kerajaan ialah hutang kita semua
ini menjadi hutang rakyat
maka kita semua
wajib membayar hutang
untuk jho low china tembam
enjoy de menjoy di hollywood
untuk riza aziz beli flet di new york

inilah sebab kenapa 
rakyat  mahu najib undur
najib menteri keewangan
najib penasehat 1MDB
najib tahu semua putar alam ini





1MDB berdepan ingkar kedua susulan kupon matang esok

1MDB berdepan dengan kemungkinan satu lagu kemungkiran bayaran setelah kupon pembayaran untuk bon AS$1.75 bilion matang Khamis ini.
Ia susulan kegagalan mereka untuk membayar AS$50.3 juta dalam bentuk faedah untuk bon lain, juga berjumlah AS$1.75 bilion, pada bulan lalu.
Kedua-dua bon itu dijamin oleh International Petroleum Investment Company (IPIC) yang berpangkalan di Abu Dhabi tetapi terlibat dalam pertikaian dengan 1MDB berhubung hutang berbillion-bilion dolar.

TETIBA

KITA SEMUA

ADA HUTANG


-----------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kepala Otak nya !!!!!!!!

Nih nak beli anak susu tak ada

Duit minyak motor tak ada

Nak bayar hutang lahanat pulak ?????

Siapa ajar macam ini ?????

Lahanat sudah di angkat jadi Tuhan ke ????

panglimo potaseh berkata...

Tetiba seluruh 30 jote rakyat Malaysia berhutang .. tu lom gi kira anak cucu yg bakal lahir. Cucu kita akan lahir untuk semata-mata bila mampos nanti akan terus dicampak ke nurake. Sebabnye dalam Islam hutang wajib dilangsaikan sebelum kita mampos. Kalau tak bayar, roh kita akan tergantong-gantong, macam kang kong di air, akar tak cecah bumi pucuk tak cakar langit .. eee ngeeree nye. Itu tak masuk bab gimane kita di siksa dalam api nurake .. apinye panas ntah berapa ferenhait ntah .. katanye panas gile.

Hutang yang perlu kita bayar, bulanan je biliyun-biliyun tau tak biliyun tu berapa .. dah tentu ramai tak tahu, sebab terlampau banyak .. disekolah diajar sampai liyun je.

Kalau kita pi Mekah pon dosa kita tak setel sebab hutang adalah perjanjian antara orang dengan orang .. melainkan pemberi hutang halalkan. Nampaknya cara terakhir untuk kita ke syurga adalah dibawah tangan Najib jugek. Najib beserta JAKIM perlu cuba pi jumpa pemberi hutang untuk dapatkan status halal atau dihalalkan je hutang tu .. kahkahkah mampos masuk neraka kite.

Tanpa Nama berkata...

Najib ni dari zaman datuk dia lagi dah bagi masaalah kat bumi malaysia ni
Sampai ke bapak sampai ke najib sampai keanak2 bini dia semua habis bagi masaalah kat rakyat malysia tak kira bangsa
Pundek punya najib, yg menteri2 bawah dia suma jilaaaaat tak pakai akal
Celaka secelaka celaka manusia dalam dunia ni najib and co lah
Cakap berapi tapi hampeh
Phtuiiiii