.

Sabtu, 15 Oktober 2016

TANGKAP KERANA MENIPU



TANGKAP

DAN ROTAN

Pemegang PhD palsu mungkin dihukum

 | October 15, 2016
Menteri pengajian tinggi berkata garis panduan mengenai isu itu akan siap dalam tempoh 2 bulan










PETALING JAYA: Kementerian Pengajian Tinggi mencadangkan garis panduan untuk mencegah penyalahgunaan gelaran akademik seperti “Dr”.
Ini susulan pertikaian mengenai kelayakan doktor falsafah dipegang penceramah motivasi Azizan osman.
Akhbar New Straits Times melaporkan Menteri Pendidikan Tinggi Lebai Idris Jusoh berkata kementeriannya akan mengemukakan garis panduan berhubung isu itu.
“Kami sedang berbincang dengan beberapa universiti mengenai perkara itu, dan akan mengeluarkan garis panduan dalam tempoh 2 bulan,” katanya pada majlis penyampaian surat pelantikan ahli Majlis Profesor Kebangsaan, semalam.
“Paling utama kita perlu mentafsirkan dengan jelas apa yang dimaksudkan dengan penyalahgunaan gelaran PhD, dan sama ada tindakan itu boleh dianggap sebagai satu jenayah,” katanya.
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
RAMAI LAGI 

PhD palsu cuma RM10,500 - Isu Semasa - Semasa - Forum - CARI Infonet

mforum.cari.com.my › Forum › Semasa › Isu Semasa
Translate this page
Apr 23, 2015 - 25 posts
AS mengeluarkan 50,000 ijazah PhD seluruh dunia, bernilai RM3.6 ... die ngaku die kaya ..klo die ngaku die kaya pas tu tipu org bru jdk salah.

Bakal menteri miliki Ph.D palsu - Luar Negara - Utusan Online

www.utusan.com.my/.../bakal-menteri-miliki-ph-d...
Translate this page
Utusan Malaysia
Mar 24, 2016 - Bakal menteri miliki Ph.D palsu ... kepada maklumat dikeluarkan Kabinet yang menyatakan Kyaw Win memiliki Ph.D daripada Universiti Brooklyn Park. ... Pensyarah UiTM ditemukan mati dalam bilik fakulti ... Filem & Drama

Perbincangan:Abu Hassan Hasbullah - Wikipedia Bahasa Melayu ...

https://ms.wikipedia.org/wiki/Perbincangan:Abu_Hassan_Hasbullah
Translate this page
Itulah nasib Abu Hassan Hasbullah bila beliau didapati bersalah oleh Mahkamah ... Mahkamah sahkanAbu Hassan plagiat utk dapat phd Zukeri1972 (bincang) ...

Mahkamah Sahkan Tesis Prof Abu Hassan Adalah Plagiat - Babab.Net

babab.net/.../mahkamah-sahkan-tesis-prof-abu-hassan-adalah-plagi...
Translate this page
KUALA LUMPUR Mahkamah mengesahkan tesis Profesor Abu Hassan ... yang menjadi kontroversi sebelum ini adalah merupakan hasil plagiat Sebelum ini .


Mahkamah Sahkan Tesis Prof Abu Hassan Adalah Plagiat | Suara TV

www.suara.tv/.../mahkamah-sahkan-tesis-prof-abu-hassan-adalah-p...
Translate this page
Jan 24, 2016 - KUALA LUMPUR – Mahkamah mengesahkan tesis Profesor Abu Hassan Hasbullah yang menjadi kontroversi sebelum ini adalah merupakan ...


--------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

penerima derma palsu juga perlu ditangkap dan ditibai secukup rasa

Tanpa Nama berkata...

Melayu Melayu saja

Buat malu bangsa

Melayu nih memang TOLOL SANGAT ke ?????

Dah kena ROTAN apa lagi tinggal dalam KONTOL

NOL !!!!!!!

Apa lagi tinggal dalam UMNO lima puluh tahun akan datang ?????

Tinggal MUNGKEE dan PAK LEBAI tunggu pau pau pau

DBKL pun kosong lah nanti

panglimo potaseh berkata...

Tipu PhD sama ada yg bagi dan terima adalah makruh .. yg haram, bila curik telor itik .. curik telor itik adalah jenayah.

Tanpa Nama berkata...

Jgn lupa siasat juga menteri2 UMNO yg ada PhD.. tapi bodo piang mcm Shahidan Kasim dpt dari UUM atas bantuan org dalam UUM.

Takkan hang xtau Uni Sintok ni mmg lubuk jual sijil. Dlm uni ni, ramai yg halp past six graduan bekerja dgn uni sintok ni.

PhD nibukan susah sgt nak lulus. Yg jadi susah sbb bebudak bangang yg but PhD, dah la bodo, mmg la susah nak capai std PhD. Kalo cerdik dan berkualiti, PhD ni xdak la susah mana pun.

Lu bleh gi test sekor2 english bebudak sdg buat PhD sintok. Camana la nak baca journal mat saleh, pas tu nak senang luluih PhD??

Tanpa Nama berkata...

apa nak hairan...malaysia boleh...ada phD master degree pon macam lembu cucuk hidung...mana ada kualiti...mana ada ilmiah...kalau ada dah lama dah penjara derma billion tu kah kah kah... semakin tinggi pelajaran semakin tinggi daya penipuan...semakin tinggi songlap...semakin tinggi drama harian...tapi nampak semakin ramai golongan 3 pointer...rasuah memakan diri...ada doktor tak ada kualiti...ada hakim tak ada kualiti...ada polis kualiti dedak...ada peguam kualiti lembu...ada jurutera.. kualiti roboh...bak kata pepatah... kah kah kah...ada pagar ada padi...pagar makan padi...bukan burung...bukan pemangsa merosak...yang tugas jaga keamanan merosak kucar kacir keamanan....mi lord kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Sama jugaklah yang ada title Dr dalam kesihatan ni. Kau gunakan title tu dalam bidang kau jelah. Ini tidak nak jual insurans, nak bagi motivasi, nak jual produk, nak jual hartanah, nak jual buku kau gunakan title tu. Sama saja dengan kes azizang.