Jumaat, 27 Januari 2017

BAWA CHINA DAN PERANG MASUK

KERANA

HUTANG 1MDB

NAJIB GADAI

TANAH MELAYU

PADA CHINA


Malaysia kini di ambang perang?

SIK- Implikasi daripada pelaburan di antara Malaysia dan China didakwa bakal mengheret negara ini dalam konflik peperangan yang sama seperti di Timur Tengah.

Timbalan Presiden Bersatu, Mukhriz Mahathir berkata, China menggunakan pelaburan sebagai satu bentuk penjajahan alaf baru.

"Negara seperti Sri Lanka, Pakistan dan Afrika yang terhimpit dengan konflik perang, keadaannya sebelum itu sama dengan Malaysia ketika ini. China membina pelabuhan ataupun lapangan kapal terbang dengan kos besar hingga tanggungan hutang itu tidak terbayar oleh sesebuah negara.

"Akhirnya diambil alih dan kemudian dituntut macam-macam. Pelabuhan yang sepatutnya untuk perdagangan tiba-tiba kapal tentera yang melabuh," katanya kepada Sinar Harian selepas tamat program Dialog 'Nasib Peneroka' di Felda Teloi Timur, semalam.

Tambahnya, China juga didakwa menjadikan pelaburan di negara ini untuk menguasai Selat Melaka.

"Selat Melaka sangat penting, niat negara China sebenarnya adalah untuk mengawal dan kuasainya dan Malaysia hanya menjadi kuda tunggangan," katanya.

Menurutnya, tindakan Najib menyelesaikan masalah peribadi dengan membawa masuk pelaburan dari China mendedahkan negara kepada perebutan kuasa -kuasa besar.

"Dasar kerajaan Malaysia daripada dahulu adalah berkecuali, kita adalah anggota aktif dalam Gerakan Negara-Negara Berkecuali dan tidak memihak kepada Barat, China atau Rusia.
"Sebelum ini Malaysia berada di tengah-tengah yang boleh berurusan dengan semua pihak, tetapi sekarang ini kita terang-terang cenderung kepada China dan itu mengundang bahaya,"katanya.

Mukhriz berkata, Libya antara contoh mangsa perang disebabab perebutan kuasa besar.

"Contohnya Libya yang banyak menerima pelaburan dari China dalam loji minyak contohnya, akhirnya terjebak dalam kancah peperangan.

"Perkara pertama Amerika lakukan apabila masuk ke Libya adalah bom semua loji-loji minyak dibina China, lebih daripada 40, 000 pekerja China dihantar pulang. Bayangkan jika perkara sama berlaku di Malaysia dan situasi itu bagi saya tidak mustahil berlaku," katanya.

Mukhriz berkata, BN sebenarnya dalang kepada perpecahan yang menggugat kedaulatan negara
"Sambil-sambil Umno menuduh kita kononnya  ingin menyerahkan kuasa kerajaan kepada DAP tetapi dalam sama merekalah yang membuka pintu seluas-luasnya kepada negara asing.

"Dalam masa sama jangan ada orang salah paham dengan segaja lontarkan fitnah dan timbulkan rasa marah kerana kita kononnya anti negara China, bukan begitu tetapi ia berkaitan Najib yang gadaikan negara," katanya.
TANAH MELAYU

AKAN JADI

TANAH JAJAHAN

NEGERI CHINA

BANI MELAYU

MEREMPAT

JADI MACAM

RED INDIAN 

TAK CAYA 

TUNGGU LIHAT


--------------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Malangnya org melayu umno jantan dan betina sokong apa saja yg dibuat pemimpin mrk. Bergembiralah kamu bani umno hingga negara jd huru hara dan anak cucu kamu jd abdi di negeri sendiri

Tanpa Nama berkata...

apa nak buat

Melayu gila DEDAK sampai mabuk

kontol kena kasi pun tak sedar

tuh lah bahalol nya Melayu

China tuk bangsa rajin , tak salah

Tanpa Nama berkata...

apa lagi cina mau kah kah kah...bukan apa cina mau tapi apa melayu mau? bila poket melayu mau kenyang? bila poket melayu akan berat? kah kah kah selagi boleh jual semua akan dijual beli, maruah lama dah jual dgn cina, tanah jual, air jual, pasir jual, balak jual semua jual....ooops spender kak ros jangan jual.lagi....nanti pakai jala ikan kat sungai kah lah laj