.

Sabtu, 25 Februari 2017

SAH - HUSAM AKAN DISAMAN






FACE BOOK

Masih tak malu lagi penipuan di tutup dgn pembohongan.!!
AUTA HARAKAH PAS SETAHAP UTUSAN UMNO??!
BAFIA act akan sekat kemasukan wang ke akaun... Belajar ngaji mana.?
Sejak bila BAFIA iaitu Bank and Financial Act atau Akta Bank dan Institusi-institusi Kewangan boleh menyekat wang ke akaun?
Apa yang HARAKAH & PAS merepek ni?
Dah mengeletar lutut ke naik darah gemuruh barangkali.
Sepatutnya Datuk Husam lah yang menyatakan beliau terikat dengan BAFIA act (BUKANNYA WANG RM90 JUTA ITU) yang menghalang sebarang dokumen akaun mana2 pihak didedahkan kepada umum. Datuk Husam Musa telah belajar dari kes Rafizi vs NFC Syahrizat dan lembunya dulu, kerana jika sabit kesalahan boleh didenda 3 tahun menginap free di Sungai Buluh,
Sebab itu Datuk Husam Musa bersedia disaman, kerana bila masuk ke mahkamah, beliau ada hak untuk mendapat kebenaran hakim untuk mendedahkan apa2 dokumen berkaitan sepertimana dibenarkan dibawah seksyen 99 BAFIA.
Dan sebenarnya...
Sejak 2013 BAFIA sudah dimansuhkan, dan segala peruntukan BAFIA dimasukkan ke dalam Akta Perkhidmatan Kewangan 2013 (FSA13)
Inilah masalah bila terlalu banyak berbohong & jual temberang sampaikan tuan sendiri tak pasti apa yang dibohongi itu.


























---------------------

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

PAS tuh kerua nya Ulamak Agama ke ????

Kenapa tak ada sifat Ulamak tapi hanya Alamak Tipu ajja

Capek kira juta juta KARUNG ke ?????

Kasihan banget

Pomen Smart berkata...

Sejak arwah meninggalkan kita. Dua tahun rasanya. Makna nya dah 2 tahun tak beli Harakah. 1 tahun ada 52minggu. 1 minggu Harakah keluar 2 kali. 52*2*2tahun sama dgn 208 naskah. Kali lagi $2. Sama 416. Banyak Dah jimat tu. Keluar $4 setiap minggu utk dikhianati. Baik bayar $2.20 setiap rabu untuk support pejuang yg sentiasa consistent. Maaf la Kalau salah kira. Harakah yg dikata sentiasa betul pun ada yg tak betul. Lagi la saye ni yg makan nasi dgn tgn yg selalu berminyak.

Tanpa Nama berkata...

Ahli2 pas yg cerdik pandai dah dihalau keluar dari parti, yg tinggal cuma budak2 dungu yg hafal quran dan hadis sekerat sekerat jer. Tu pun pulun hafal quran dan hadis sebab nak buat modal utk goreng makcik dan pakcik kampung supaya nampak ala ala ustaz.

Tanpa Nama berkata...

Pas nak kelentong penyokong dia tapi berapa org walaun yg baca harakah kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

Walaun tak baco harakah. Dah mulo baco utusan. Ketua muslimat dah pakai vest utusan. Pas dah sekapal dgn umnok. Apo nk dikato. Kikikiki