.

Sabtu, 11 Mac 2017

PELIK TETAPI BENAR








PELIK & BENAR

alien colek sang pastor
berminggu senyap sunyi
pdrm kata tak ada minta
wang tebusan

tetiba 
salepas klip keluar
tetiba salepas 
majlis kristian sedunia
buat kenyataan
alien mula minta duit
tak banyak pulak
hanya 30 ribu 
belanja operasi culik pun
tak cover
alien ini memang pelik
makhlok asing
yang amat pelik




----------------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bebudak GEPAU lah tuh kot

Dapat kelaim Overtime saja lah

Biasa lah

Kan nak cuti sekolah nih

Tanpa Nama berkata...

alien mula minta duit, tak banyak pulak, hanya 30 ribu, belanja operasi culik pun tak cover
Kau memang pelik dengan fenomena ni tt, sebab kau tak paham sains andromeda. Kalau kau paham, barulah kau tau yang alien jenis suka operasi culik ni kampung diaorang kat galaksi andromeda, kira kampung sebelah je dari galaksi milky way iaitu cuma sejauh 2.6 bilion, eh silap, 2.5 milion tahun cahaya je jaraknya. Dengan kapal induk andromeda yang gedempol, eh silap, gedabak saiz dia tu, berserta keupayaan space warp dia yang membolehkan kelajuan berapa juta parsec entah, sebab aku pun bukannya pernah tengok pun, maka para alien tu boleh datang dan pergi dalam masa yang sekejap je, jadi belanja diaorang taklah semahal yang kita jangka. Lagi satu, alien spesis ni terkenal di pelusuk cakrawala sebagai alien yang paling rendah diri dan tidak tamak, contohnya kalau bos perdana diaorang nak 2.6 bilion, maka mereka akan cuma mintak donation sebanyak 2 ringgit 60 sen je, kalau penasihat diaorang nak 90 juta, maka mereka akan cuma mintak donation 90 sen je. Jadi, ini diaorang mintak 30 ribu, maknanya bos alien ni sebnornya nak 30 trilion!