.

Jumaat, 7 April 2017

TIPU DALAM PILIHANRAYA F.BOOK

Perang adalah tipu daya. Dalam medan demokrasi, Pilihanraya adalah perang.

Tipu daya dalam perang, boleh menggunakan berbagai cara. Agama yang bergerak secara sentimen, sudah pasti akan digunakan untuk pastikan tipu daya "perang" dapat diteruskan. Ia bukan sekadar berlaku di Malaysia, malahan Trump di Amerika juga menggunakan agama sebagai tipu daya perang untuk menarik pengaruh dan undi.

RUU 355 berjaya ditangguhkan oleh kerajaan BN untuk menjadi terus menjadi isu berpanjangan sehingga PRU. Jelas, RUU 355 adalah tipu daya dalam perang demokrasi di Malaysia.

UMNO berjaya peralatkan agama menggunakan mekanisme RUU 355 untuk tutup kelemahan 1MDB, penyelewengan dan pembaziran negara.

Tidak boleh dinafikan, tipu daya sebegini pun ada yang mempercayainya. Ini kerana, ayah pin yang kita tengok muka dia pun kita tau ajaran itu tidak wajar diikut. Namun, ajarannya tetap ada pengikut. Bedanya, dia tak guna tipu daya, sedang RUU 355 adalah tipu daya agama yang digunakan oleh BN.

Wanji Wanhussin Wanji Bukan memekik, tp menjerit. 
Mungkin sebab nak memastikan agama tidak diperalatkan, kerana peralatkan agama demi menutup kejahatan adalah dosa besar.
LikeReply137 hrs
Azmi Razali Islam apa mcm ni! Katanya...
LikeReply3 hrs
Efbiai Razi Yg aku tengok khadam trlah diperalatkan.
LikeReply13 hrs

Ana Abdun Ana Miskin hehehehe...xbleh tido ke ust mee kari...kepanasan latewww!!!
LikeReply16 hrs
Wanji Wanhussin Wanji Baru bangun tidur.
LikeReply16 hrs
Ambe's Ambe Terimakasih boh kerana tulisan yang rasional kali ni. Semoga istiqamah dengan kewarasan.

----------------

1 ulasan:

Nazrio Dond DoLLa berkata...

RUU ini d tangguh-kang Kerana untuK menyeLamat-kang berbagai2 isu daLamang keraja-anG isu daLamang umnQ, isu daLamang pas yg teLah bersemayang Atas tahta kerajaanG begitu Lama beruLang2 tiada sempadang Lagi hubungang pas Dan umnQ perkahwinang Dan persetubuhang harang antara pas-umnQ tiada Jabatang agama Dan kepoLisiang yg berani haLang.. .negara ini macang sudaH hiLang iLang imang. ..semua urusang berpandukang patuk2 syariah compliance compLiang isLang reka-ang onLy.. No from imang, i very worry in time akang Datang no pas no isLang and MakanG makanang isLanG.. .puii tiang Tuang Tuang TT kah kah kah