.

Jumaat, 2 Jun 2017

SILA BUKA HATISiLA

BUKA

HATi


Bukan semua Islam pengganas, tidak semua kafir anti-Islam

Menghukum kesemua umat Islam sebagai pengganas adalah tidak tepat dan tidak adil, manakala menghukum semua bukan Islam sebagai 'musuh Islam' dan 'anti-Islam' juga tidak tepat dan tidak adil.
Sehubungan itu, Pengarah Komunikasi Amanah Khalid Samad menasihati rakyat negara ini agar mengambil iktibar daripada tragedi yang berlaku di Portland, Oregan, Amerika Syarikat apabila dua lelaki bukan Islam terbunuh dan seorang lagi cedera parah akibat diserang kerana mempertahankan kehormatan dua wanita muslim.
"Walaupun imej Islam, khususnya di Amerika, begitu terpalit dengan tindakan golongan 'pengganas Islam', tiga lelaki ini menyedari bahawa pengganas yang mengganas atas nama Islam, kononnya, tidak mewakili semua orang Islam. Dan dua wanita berkenaan, walaupun beragama Islam, tidak wajar diherdik dan dicaci sebegitu rupa.

BETUL

TEPAT

SAHEH


-----------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...Sila buka hati..adakah Petir RIBUT yg mnghempap ari tu memandang pd nama,jubah dan sarban?

Sila buka hati..sbg makhluk Allah yg LURUS, Petir RIBUT hanya melihat dgn pnglihatan Allah!

Sila buka hati..adakah Allah melihat olarmak2 jubah sarban kat sarang Semut ari tu sbg org yg betul2 Islam?

ATAU, Allah melihat jls bhw olarmak2 itu adalah spesis munafiq yg bnar2 jahat lg MURTAD?

DAN Allah melihat mrk juga sbg pendusta DURJANA bukan lg sbg pewaris nabi sebaliknya adalah sgt2 terang dan jls tlh mnjd MUSUH kpd nabi2 NYA!?Sila buka hati lg..apakah pula ERTI-definasi-MAKNA kpd MURTAD itu?

MAKNA-definasi-ERTI kpd MURTAD itu adalah tunggang terbalik!


Disisi Allah tiada pengampunan kpd spesis MURTAD=tunggang terbalik ini! Sbb nya..

--Allah tlh beri jln yg-LURUS, ttpi mrk memilih Uturn putarBELIT khianat bengkang bengkok!

--Allah tlh turunkan CAHAYA kbnaran, ttpi mrk mmilih fitnah mncuri ddlm GELAP sembunyi2!

--CAHAYA kbnaran yg terang itu mmudah lg melapangkan, ttpi mrk memilih penindasan serta kezaliman BOBROK yg menyiksakan!

--Pd zahir nama, jubah sorban dan ucapan2 bibir mrk seolah2 mrk "NAMPAKnya" berada diatas jln yg-LURUS bersama dgn CAHAYA kbnaran yg terang, ttpi semuanya terbukti mnjd tunggang terbalik diatas sikap serta perbuatan2 sumbang songsang menJAHANNAMkan yg sgt2 terang dan nyata!

TT, masih adakah lg NILAI spesis yg MURTAD(tunggang terbalik) ini disisi Allah wpun mrk tunggang tunggik mnjd Imam semayang serta mengucap gah dgn 2 kalimah syahadah!? renong le sndiri..

Sbb itu lah Petir RIBUT dtg menyerang dan MENERAJANG betul2 tepat kemuka mrk-khallas!