Khamis, 16 November 2017

SILA KLIK IKLAN - DERMA UNTUK DAPUR JALANAN








KLiK

iKLAN




BANTU KAMI

UNTUK BELI

SEBUAH VAN

TANGAN 

KEDUA 




DERMA DAPUR 

JALANAN



iKLAN
jika anda lihat 
ada iklan
sila klik iklan itu
iklan dalam blog ini
tanpa pembaca klik
ianya menjadi iklan percuma

duit dari iklan 
dihadiahkan kepada
  dapur jalanan


--------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

March 3, 2017
Corruption still rampant in public’s eyes, says Transparency International
Tarrence Tan
ShareTweetPinMail
Akhbar-Satar-nazri

PETALING JAYA: Anyone can dispute the 2017 Global Corruption Barometer, but they cannot dismiss the fact that corruption still remains rampant in the eyes of the public.

Transparency International-Malaysia (TI-M) President Akhbar Satar said this, in response to a remark by Umno minister Nazri Abdul Aziz.

Nazri had, on Wednesday, dismissed the report as mere perception, adding that there was absolutely no truth to it.

“It does not matter whether anyone believes the report or not, the survey was conducted based on an empirical study in 16 countries across Asia Pacific.


“The report is a public opinion survey that offers views of the general public on corruption and its impact on their lives, including personal experiences with bribes,” Akhbar told FMT when contacted.

Akhbar warned that the report must be taken more seriously by the government, pointing out that “it is sufficient to undermine the trust of the people”.

“The onus is on the government to correct the public’s negative perception.

“What I am really worried about is that the reality on corruption might be worse than the perception.”

Earlier, Nazri had pointed out that the perception report would only demoralise the Malaysian Anti-Corruption Commission’s efforts in combating graft. He urged the public to pledge support towards authorities in combatting graft.

He also said that Saudi Arabia’s King Salman Abdulaziz Al Saud would not have visited the country if Prime Minister Najib Razak had been linked to “shady dealings” with regard to the RM2.6 billion donation that was deposited into his personal accounts.

Meanwhile, the executive director of the Centre to Combat Corruption and Cronyism (C4), Cynthia Gabriel, echoed similar sentiments as Akhbar, cautioning that public opinion on corruption shouldn’t be dismissed.

“C4 warns that the political leadership should not dismiss public opinion on the state of corruption in the country, lest they risk losing public confidence.”

Earlier this week, the 2017 Global Corruption Barometer report revealed that 60% of 1,009 respondents polled felt that the level of corruption in the country had increased in the past year.

Tanpa Nama berkata...

bro tt..negara kita kecoh kes matinya seorg kim, tetiba ada agen vx, tetiba parti umno melayu islam sunnah walrasuah ada mau "MoU" dgn parti komunis korea utara, tetiba zahid hamidi jd garang, tetiba corong2 cyber kecoh panik dgn senjata2 canggih milik korea dan senjata yg tak berapa ada dan tak berapa canggih dari tentera malaysia,dunia seolah2 akan meyaksikan malaysia akn berperang dgn korea utara, malaysia siap ke UN siap ke PBB, usul itu ini.dato bomoh siap arahkan puaka2 pertahan malaysia,mufti2 siap booking tiket bidadari.kalo gua kaum kapitalis kaya raya dan warga 1persen, gua takkan melabur wang bina hotel bina rumah urut bina kilang gula di malaysia..kalo perang tercetus nnt , gua tak rugi..disebalik garangnya zahid hamidi, disebalik agen vx, disebalik mayat kim, disebalik dna yg diimport dari luar, tetiba presiden monkey najib razak umumkan fdi malaysia naik dan menafikan serta memhumbankan segala nas dan hadis qudsi pembangkang bhw malaysia negara gagal..cuba lu pikir bro, dah nak perang dah, tetiba makin ramai dtg melabur..atau sebanarnya cerita zombi itu akan berakhir tak lama lagi dan zahid kekal dikerusi no 2..alfatihan buat arwah kim dan arwah altantuya..gua off topic sket bro..kod yb2, hentam najib perihal bincat dan wang 1mdb..gasak sampai terbarai..yg tersirat itu najib, yg tersurat utk nazri aziz..bukan surat dari balang..

Tanpa Nama berkata...

Klu tak korup bgmn menteri2,timb2 menteri, ketua cawangan dan semua yg ada kaitan dgn politik umno/bn boleh jd kaya raya. Nazri salah seorang drp nya.

DatoPidi berkata...

Kadang letih la layan lu punya iklan nak beli van tangan kedua nie.
Apa kata hang minta tolong abang Rafizi Ramli promotekan.
Hang tengok dia punya aura sekejap je dpt bantuan kewangan.

Nota-
Nak jadi orang berjaya, kena ikut cara orang berjaya buat keja.
Ini style lebai P@$ mintak2x mcm nie.
Berubah la bro.

Blue Hipoo cret berkata...

Bro...lu mintak derma untuk van tangan kedua atau kapalterbang boeing tangan kedua ni???

Tanpa Nama berkata...

GWA fikir2 sikit.....

dalam hidup...kadang kala ada yang MENANG, ada yang SERI, ada yang KALAH.....
tapi gelaran TAN SERI banyak pelik....
mana pergi MENANG dan KALAH?
apasal tarak gelaran TAN KALAH dan tarak TAN MENANG kah?

begitu jugak dengan gelaran 'DATUK SERI'
apasal tarak 'DATUK MENANG' dan 'DATUK KALAH'?




KETAWA sebelum ko diKETAWAkan!

HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR