.

Sabtu, 20 Mei 2017

INI DASAR VISA TEPAT




SOKONG

DASAR TEPAT

WALAU PUN

TAK ADA 

AYAT & NAS

Arab Saudi larang umrah DIY

Rakyat Malaysia diingatkan tidak melaksanakan ibadah umrah secara persendirian atau “Do it Yourself” (DIY) kerana ia salah di bawah undang-undang Arab Saudi.
Timbalan Menteri Pelacongan dan Kebudayaan Tuan Hajjah Mas Ermieyati Samsudin berkata kerajaan Arab Saudi mewajibkan semua jemaah berdaftar dan diurus oleh syarikat pengendali umrah sah yang dikenali sebagai muassasah.
“Pelancong yang dikategorikan sebagai Free Independent Traveler (FIT) (pengembara bebas) ini tidak terpakai bagi tujuan umrah.
LIHAT CARA

SAUDI JAGA

NEGARA 

WALAU PUN

NAK BUAT 

IBADAH HAJI

KALAU TAK

KAWAL 

GAGAK PAKI

CINA BURMIS

MELOROH


MASUK 

MACAM

DI MALAYSIA





------------

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Orang ARAB memang ada OTAK SIKIT

Tuh sebab last last ada NABI dari BANGSA ARAB

Bukan bebende baru lah

Bahalol tak akan habis di dunia ini wokay

Nasib baik ada BANGLA jaga janda janda Melayu

Tanpa Nama berkata...

Tak mudah, banyak kisah ada muassasah projek salah kaki belasah, fulus disesah, orangtua pesawah, jual getah, jual tanah, semua susah!

zaharuddin Ahmad berkata...

Sama erti nya dengan....
"BERDOSA"..sekiranya tidak bayar zakat melalui pusat zakat atau kerajaan ......
Tapi ..tidak pula menjadi kesalahan ..mengunakan duit zakat untuk kegunaan menteri/golf/lembaga pengarah ....manakala duit tabung haji pula digunakan untuk menutup/mengaibkan kesalahan 1MDB/pemerintah dan kerajaan...
sampai nak pergi haji.. (DIY)..tidak dibenarkan/di politikan dan di katakan salah di segi undang undang. ...
(Sama ertinya ..islam dimalaysia..harus melalui UMNO......


.

Tanpa Nama berkata...

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Dah macam ha ha haha dah TT ni sesekejap ngata Arab, Sekejap2 Sokong puji arab ha ha ha haha kaH kaH kaH kaH

Tanpa Nama berkata...

suda kena KENCHING?

Tanpa Nama berkata...

bro..berita visa saudi ini juga adalah berita baik kpd agen2 umrah..kalo semua org buat umrah, buat haji tanpa melalui agen2 ni, maka agen2 tak bole cari makan..agen2 umrah dan haji ini ada wasta dan cabel dgn org2 di saudi sana..biasanya agen akan sewa seat kapal terbang, sewa bilik2 di hotel2 di haram dan tokey2 hotel dan seat2 kapal terbang itu adalah org2 saudi..kalo lu tahu hukum hakam, lu tau semua rukun2 umrah haji, apa salahnya kalo lu buat sendiri..kos lebih murah sb agen2 makan komisyen terutama agen2 lembaga tabung haji..sekarang ini pun dah ramai warga asing yg taknak balik kenegara masing2 dgn sengaja..sb nak cari keje di saudi..di malaysia lebih parah, semua penyamun2, perogol2 dari india bole diselamatkan atas nama ISLAM..tak caya lu tanya dr asri..