PAGI INI
PAGI INI
SABTU 22 OGOS 2026
MAT BURUT MAKIN TERSEPIT
AMERIKA
Pungutan suara di Amerika menunjukkan Pilihan Raya Tengah Tahun bulan 11 ini akan memukul Mat Teram.
Rata-rata pengundi kini melihat bala petaka yang di bawa oleh Teram.
Minyak MAHAL – bahan makanan mahal – kos hidup mahal – kerja berkurang.
Jika Kongres dan Dewan Senate dimiliki oleh DEMOKRAT maka ada kemungkinan Mat Teram akan di PECAT kah kah kah.
IRAN TERUS MEMBERI AMARAN
Amerika di saran berundur dari Telok Parsi. Negara Arab yang bantu Zionis Amerika akan di bedil sama.
Saudi, UAE, Kuwait, Bahrain dan Jordan di beri ingatan – don play play.
IRAQ
Negara ini sedang menuntut soldadu Amerika BALIK KAMPONG – semua pangkalan tutup dan bungkus. Amin
MAT BURUT RAYU MAT SEMBURIT
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
Berita tersebar Mat Burut merayu agar Mat Semburit pulang semula masuk PKR kah kah kah.
Jika SEMBURIT masuk ke PKR maka MAT CERET BERET tinggal seorang kah kah kah.
BERITA KELUARGA
Berita mula tersebar NURUL sedang GADUH dengan laki. KENAPA?
Kerana LAKI NAK KONTREK UNTUK KAWAN tapi Nurul tak layan. BAGUS JUGA sikap Nurul ini.
ADAKAH NURUL AKAN MENJANDA SEKALI LAGI kah kah kah.
BERITA TERSEBAR Nurul nak sambung belajar buat PHD hal ISLAM – kah kah kah – BUKAN di Mesir, bukan di Saudi tapi DI SINTOK kah kah kah Amin.
HOKKIEN
Pagi ini segar kering cerah. Matahari dah bersinar. Cahaya lembut TAPI KL & KL Sentral MASIH BERJEREBU.
Hanya saekor Mak Itam tunggu gua – yang lain entah di mana. Siti dan Mak Tetek Lanjut tak kelihatan.
Berjalan dengan Tak Tak ke Wakaf Tiga tertiba dari atas bukit GENG PUTIH datang. Mereka marah pada Tak Tak yang melintas wilayah mereka. Tapi ada saekor Jantan Putih nak BERGURAU dengan Tak Tak - dai tidak menyalak api Tak Tak tidak ambil pot.
Gua panggil GENG PUTIH kerana ramai berbulu putih.
Berjalan pulang ramai mengekor dan menunggu di Lorong Masuk – lalu gua beri nasi – Wow - semua gumbira makan.
Ha ha ha – Di Hutan Belukar tepi Pintu Masuk PISANG berbuah kembali - kali ini ada dua tandan – Ini REZEKI TUPAI bila masak.
Jap lagi gua nak ke Chow Kit – rutin mingguan. Gua rasa hari akan panas. Malam sejuk berangin seperti malam kemarin Amin.
BRO
SENYUM
SENYUM SAMBUT
PAGI SABTU
BRO
Alam bukan saja jadi ubat bila lu risau dan sedih. Alam juga beri lu kesejukan sepanjang masa.
BRO
Lu hidup bernafas saja tidak cukup. Lu wajib jatuh cinta pada hutan, pada mata hari dan pada bunga.
BRO
Lu jangan hanya menikmati keindahan alam. Lu wajib juga jaga alam kita ini. Amin.
BRO
LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI
SELAMAT BERCUTI





Tiada ulasan:
Catat Ulasan