Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 25 Oktober 2008

BPR TELITI LAPORAN BELI EUROKOPTER – b.hairan

KUALA LUMPUR: Badan Pencegah Rasuah (BPR), akan meneliti laporan berhubung dakwaan berlaku penyelewengan dalam proses pembelian helikopter Eurocopter EC-725 bernilai RM2.3 bilion bagi menggantikan pesawat Nuri untuk kegunaan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Pengarah Siasatan BPR, Datuk Shukri Abdull, berkata mengikut prosedur, laporan yang diterima berhubung perkara itu semalam di Ibu Pejabat BPR di Putrajaya akan dikaji bagi menentukan kesahihannya.

"Semua maklumat dan dokumen yang dikemukakan pengadu akan diteliti secara terperinci sebelum BPR memutuskan sama ada akan membuka kertas siasatan berhubung perkara itu," katanya ketika dihubungi di sini, semalam
.

kah kah kah…… hahahhahah….. semua orang tahu…. tak payah siasat kerana orang ramai dah tahu apa yang akan berlaku… kah kah kah

bpr akan akan mengeluarkan kenyataan : BPR SATELAH MENELITI DAN MENYIASAT MENDAPATI TIDAK ADA SALAH LAKU…. HANYA BEBERAPA URUSAN TEKNIKAL YANG DIDAPATI TIDAK MENGIKUT PERATURAN CONTONNYA KETIKA MENSYUARAT PERJANJIAN INI DIBUAT MILO ICE DAN CHEESE CAKE TELAH DIHIDANGKAN. INI MELANGGAR GENERAL ORDER NO 7 YANG HANYA MELULUSKAN TEH TARIK DAN KUEH TEMPATAN….kah kah kah



13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkah,
BPR sendiri jadi tunggangan gomen apa mau cerita.bpr hanya tangkap polis,kastam,imigresen,jpj,pbt,jkr,pejabat tanah dan dato sabree master of karate kahkahkahkahkah.

oittt mat said oitt shukri baling oittt mana p oittt kasim oitt kahkahkahkah.podahhhhh....

yoshz berkata...

karipap mesti ada la, karipap!
kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

100% BPR tak akan temukan sebarang penyelewengan atau tak cukup bukti yang KUKUH!Kalau kena orang atasan yang tidak mencabar PM , maka tak cukup bukti yang KUKUH akan diguna pakai.Buatlah , buatlah taktahu,ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut tutup, buatlah tak tahu. BPR kita 'first class'punya department.Apo nak dekato. hai bilo PR nak ambil alih kuasa pentadbiran?

Tanpa Nama berkata...

saya tak yakin la sama ini BPR. Dia orang ni akan kena kelentong dengan General Tentera Udara yang selalu melawat ke luar negara macam Datuk Bandar kita.
General ni lagi syok sebab ada kontrektor ikut punya. Brother lu tak caya gua, sekarang bolih chek General Tentera Udara ada di mana, kat Kunming China la brother meeting dengan penyangak AIROD, main golf, dari pagi sampai petang semua kontrektor tanggung, package la brother, pasal meeting kat luar, hahahahahahah kalah perang la kita brother.
Tapi kalau dia ada dalam negara pun tak guna sebab nak tanya pasal eurcopter dia blurrrr, tak tau atau belakun je buat buat tak tahu tapi semua tahu, sebab dari awal dah tahu nak beli couger, sebab suroh projek team tiru brochure couger hahahahahahahah KSU kementerian kata TUDM pakar. kahkahkah kalah perang la kita brother.

Tanpa Nama berkata...

Sdra,

BPR tu apa ?

Bumi Putera Rockers
atau
Badan Pelindung Rasuah ?

adnan M

cucupakkasim berkata...

semua orang kampong dah tahu..ho.. ho..ho.. semua orang dah tahu..
aikkk...aku ingat G.O no 7,teh 'o' cicah dengan roti benggali..??
kah..kah..kah..

Khun Pana aka johanssm berkata...

BPR apa ni?
Kalau ada laporan bermakna ada orang buat complain. Kalau ada complain makna mesti siasat.
Nak teliti siapa yang complain dan apa dia complain baru nak bukak file?

Dalam kes kes di Perak, BPR tak bukak file pun...terus tangkap orang!
BPR nak challenge Si Shit AlBlur ke , dengan statement yang bertabur dan blur blur.Tak masuk akal .

Buat lah dengan telur sikit.
Tak kira ada complain atau tidak , mesti pergi siasat.

Tanpa Nama berkata...

Bang,

Duit EPF RM5 biliun tu yang paling kita bimbang.Comments please?

Tiub Lori

BALA SINDROM berkata...

Bang, nak tumpang tanya, ADA NAMPAK BALASUNDRAM TAK? Dengar khabar di jadi mekanik kapal selam kat dalam laut, sebab tu tak nampak dia dah lama...

RIDZUAN PENANG berkata...

bpr tak akan teliti laporan yg dibuat oleh pemuda PR. Kerana ini semua fitnah... hahahahahaaa
kenapa la,org suka buat fitnah pada pak najib ni.. dia ni bakal PM negara ni...kahkahkah... biaq la brapa billion pun dia nak beli menatang tu... komisen bukan nya bnyk,cuma lebih kurang 1 billion ja.. kahkahkah.. padan muka kita semua..terutama yg sokong UMNO sial

jebatderhaka berkata...

ape

jebatderhaka berkata...

(syair ini ku tujukan khas buat angota BPR malaysia)

apa mau crita lagi kawan...???
mau teliti apa lagi kawan...???
bukti apa kawan??? nie kes bukti suma depan mata kawan...jangan kawan...itu tangan jangan masuk poket kawan...
ohhh... ingat mau masuk duit dlm poket rupanye kawan kuarkan sapu tangan ye kawan...apa bikin kawan??? lap air ludah rakyat ker muke kwn berpeluh mau tanya sama itu org kawan????
jgn bimbang kawan kami blakang lu orang kawan....itu org celaka punya org kawan...tarak guna...susah2 bulan terang kita simpan ini anak haram kawan....jangan lu org berat sebelah kawan...jangan kawan kasi lu org punya anakbini makan duit haram kawan....ini ayat akhir kasi simpan kawan...KAWAN KAWAN TAK MAU LAWAN........

HARRY LALAT
JLN PADANG TEMBAK
TELUK INTAN, PERAK
HIDUP HINDRAF

Tanpa Nama berkata...

bapak aku usahawan kuih lengkong,,,meh lar order,,dengan aku no 1800 888 388,,dasat siap ada customer services,bile kall jangan luper sebut nama aku ,,lebai man,,,haha kalau tak aku tarak dapt komisen,,hah amacam mau tak ,,, free dilevery,,,kata mau tulun melayu,,lagi banyak korup lagi bagus,lagi banyak kedai kopi,,haha,,,lagi laku kuih lengkong aku hahahaha

special menu-
-lengkong monggol coklat
-lengkong kangkung


hahahahahah buduh

rz