Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 5 Oktober 2008

SAEKOR LAGI KANG KONG – U. malayau

Terbaru adalah tuntutan supaya Dasar Ekonomi Baru (DEB) dikaji semula dan konsep kesamarataan diberikan kepada semua kaum. Ketika mengulas perkara ini, Penganalisis politik, Prof. Datuk Dr. Zainal Kling menganggap apa yang berlaku tidak boleh dibiarkan. Justeru beliau merumuskan apa yang cuba dilakukan oleh kelompok berkenaan adalah bertujuan bagi menjayakan politik berasaskan kepada kelas.

Tetapi orang Melayu tidak rasis. Kalau Melayu rasis, mereka tidak memberi hak kepada orang lain berpolitik seperti mana Ku Klux Klan di Amerika atau Red Army di Jepun. Itu adalah rasis. Jadi kepada kelompok ini orang Melayu dianggap seperti golongan Ku Klux Klan atau Red Army.


kah kah kah…. ini sebahagian dari temubual dengan saekor kang kong yang menggelarkan dirinya penganalisis politik…. kah kah kah…. hairan bin takjub… takjub bin ajaib… pelik binti bingong …. macam mana red army dari jepun di anggap rasis… red army ini bukan kumpulan rasis mereka internationalis… mereka berjuang bersama fedayeen palestin di libanon. mereka pernah menyerang isreal…. kah kah kah…. tak caya tanya pak saudara saya lebai google…. kah kah kah… cam mana kang kong ni dapat jadi cik gu di sekolah gua pun pelik…. kah kah kah…. kalau di oxford dah lama kang kong ni jadi jaga… tak caya tanya kj…..kah kah kah



3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Namanya Zainal KLING....biasa lah, cakap seperti KLING (Pun intended) kah kah kah...lucu ya!

Jon berkata...

Memang dia tu bodoh

suarasaktii berkata...

Saya pun ada terbaca temu bual tu kat mingguan meloya.Memang bodoh sangat zainal keling tu,cakap tah apa2,kata politik berasaskan kelas harus ditentang kerana akan menyamaratakan semua kaum.ngok punya kangkong,klu kita amalkan politik berasaskan kelas, yang susah kita tolong,yang perlu kita bantu..dengan situasi hari ni, org melayu paling banyak ketinggalan, jadi klu politik berasaskan kelas diamalkan org melayu tu juga yg untung...

http://suarasaktii.wordpress.com/