Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 13 November 2008

EXCO SELANGOR MINYA KELUARGA ZAKARIA KOSONGKAN HALAMN DALAM MASA SEBULAN - melayau

SHAH ALAM 12 Nov. Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri hari ini meminta keluarga bekas Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelabuhan Klang Datuk Zakaria Md Deros mengosongkan tanah seluas 2,269 meter persegi yang melibatkan halaman banglo di Pandamaran, Klang dalam tempoh sebulan.

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata Majlis Perbandaran Klang (MPK) telah diarahkan untuk memberitahu keluarga Allahyarham supaya mengosongkan tanah itu, halaman kediaman mereka yang kini dipagar, dalam tempoh yang ditetapkan dan kompaun akan dikeluarkan kerana kesalahan menceroboh tanah kerajaan.

Jika gagal berbuat demikian, kerajaan negeri akan membawa kes ini ke mahkamah kerana didakwa menceroboh tanah kerajaan, katanya kepada pemberita di sini selepas mesyuarat EXCO yang tamat pada pukul 7 malam.

Katanya tapak banglo itu seluas 4,049 meter persegi sendiri tidak termasuk dalam arahan pengosongan tersebut tetapi denda RM19,373 telah dikenakan MPK terhadap Zakaria kerana pembinaan premis itu pada awal 2006 dilakukan tanpa kelulusan pelan bangunan pihak berkuasa tempatan.

Mengikut rekod, Jawatankuasa Tanah Daerah pada 14 Dis tahun lepas telah menolak permohonan pemilikan tanah halaman itu dan membuat keputusan jika ada sebarang rayuan ia hendaklah dikemukakan kepada EXCO kerajaan negeri.

kah kah kah…. abang zak… oooo abang zak…. kah kah kah… kan jawatankuasa tanah daerah dah kata tak boleh…. kah kah kah….

ini tahun lalu….. zaman sapa hah?.... kah kah kah…. zaman munkee botox…. kah kah kah…. jangan nak tuduh pakatan rakyat pulak… kah kah kah…

yb pun ceroboh tanah kerajaaaan… kah kah kah….


munkee botox cam mana?.... apa jadi dengan ratus-ratus ekar tanah yang di samun dulu… kah kah kah

buka fail… jangan tak buka….korek… jangan tak korek…. kah kah kah….




5 ulasan:

Tok Moh berkata...

Brader Zak sekarang ni dah dapat tanah baru panjang 7" dalam 3".

Tengah lepak kat syurga..sambil main golf..

Rumah tu elok kerajaan negeri ambil buat rumah kebajikan atau rumah anak yatim je.. suruh mungkee botox jadi jaga pintu masuk dan tukang sapu...

kucingsiam berkata...

meow~

terima kasih BN. In Malaysia, everything is possible, yes, orang Amerika ada American Dream, di sini kita ada Malaysian Dream. Masuk BN janji kaya dan kebal.

The Malaysian Dream: Kisah seorang bekas penjaga pintu pagar KTM
yang mengumpul harta jutaan. Bukan saja kaya raya malah boleh berbuat sesuka hati tanpa mengikut lunas undang-undang hanya kerana dia seorang ahli United Malays National Organization. Malaysia Boleh!

Tok Uban berkata...

Inilah sikap orang umno....seorang ketua bahagian pernah kata...kita(UMNO) jangan langar undang-undang, tapi lompat atas undang-undang tu...faham-faham ajelah makna tu...

Hayati berkata...

mano mungkee botox nak korek fail tu bai...dio dah bakar dah dulu...pandai ceneke dio nie bai...lopeh nie tah apo lak yg nak di samun....

nan berkata...

i tak guna botox..i makan tempe..bik mama terpedaya dgn kata2 mat toyo..bik mama makan tempe 2 lori..skrg bik mama dah macam lori...

bik mama dah kena jarjis dgn mat tempe..