Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 13 November 2008

UMNO MESTI SINGKIRKAN CALON RASUAH :MADEY - melayau

PUTRAJAYA: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Umno mesti mengambil tindakan drastik untuk menyingkirkan mana-mana calon yang terbabit dalam politik wang dalam pemilihan parti.

Beliau berkata terdapat kemungkinan besar pencalonan bagi jawatan Timbalan Presiden Umno turut membabitkan politik wang.

Dr Mahathir berkata demikian kepada pemberita selepas menyampaikan ucaptama pada Siri Wacana Perdana bertajuk ’Bangsa Malaysia’ di sini hari ini.

kah kah kah…. madey cakap hal rasuah?..... kah kah kah…. madey cakap hal rasuah????…. kah kah kah….kah kah kah …

madey cakap hal rasuah samalah macam najib cakap tentang hadis nabi….. kah kah kah….

madey cakap hal rasuah samalah macam khir toyo cakap dia tak pernah rasuah…kah kah kah

madey cakap hal rasuah samalah macam najib tak kenal altantuya…. kah kah kah

madey cakap hal rasuah samalah macam bangkai monolak buaya…. kah kah kah….SALAH… kah kah kah…. buaya menolak bangkai…. kah kah kah…

kalau tak ade rasuah…. kah kah kah…. macam mana ahli united malays national organisation nak idup…. kah kah kah….miss soru… matilaaa beeeb… kah kah kah




20 ulasan:

jabsp berkata...

Isham-jangan lecehkan Mahadir dengan tuduhan yang tak ada bukti.Dia kan bekas Pengerusi OIC,NAM.Kalau dia bukan orang baik baik tentu dunia tak hormati dia.Cuba check,mana bukti dia pernah bagi rasuah RM20.00 atau 30.00 macam mat motor bagi pada datuk datuk tepi jalan.Yang dilihat dalam SJ Corect corect tu bukan rasuah,tapi hadiah.Hadiah bukan bukan rasuah.Macam yang geng umno sedang tabur waktu mesyuarat umno sekarang.Dalam dunia ni,hanya mahadir saja yang tak pernah bagi rasuah.itu kita kena paham.

Tok Moh berkata...

kah...kah..kah..
orang tua ni dah buat tabiat nak mampos kot ' Bro '. Dah nyanyuk...
ha..ha.. Nak mampos la tu tak lama lagi... Mamak Kutty ni memang mudah lupa..kah..kah..

Perjuangan belum selesai...kah..
kahh..kah.. Madey..madey..tuhan bagi peluang suruh tobat dok lepak kat masjid tak mau... nak join juga mamat-mamat gerombolan
United Malay Nation Organisation...

Woi..balik Kerala la..pi mampos kat sana.. mamak mengaku melayu..!
kah..kah.. Ketuanan Mamak Melayu..!
Hidup Mamak! Hidup Melayu!...

Kesian orang melayu dulu dapat berketuakan Mamak Kerala, lepas tu Dapat pulak berketuakan
Mat Ngantuk..dan lepas ni dapat pulak ketua Mat Monggol kaki
entot-entot..

Hidup Ketuanan Melayu!

Ali Yusob Md Zain @ Varimax berkata...

kah kah kah.. kah kah kah... BPR kena kerja keras ni.

http://varimax.blogspot.com/

pak yatim berkata...

madey cakap hal rasuah samalah macam tukar tiub puji bik mama..kuikuikui..

Tok Uban berkata...

Sepatutnya, pemberi dan penerima rasuah disingkir dari umno...lepas tu kita tengok...berapa ekor ahli umno yang tinggal....zero...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Satu anjuran lelucon daripada Madey, bagaikan nak berpura-pura pemimpin UMNO tak membuat transaksi rasuah. Kan amalan rasuah itu sinonim dengan pemimpin UMNO/BN/Polis/imigresen/Kastam/bomoh dan tak lama lagi kehakiman/ Sekarang banyak yang sudah terima rasuah sebagai satu budaya yang boleh diterima oleh kebanyakan orang termasuk yang mendakwa bertauhid atau beragama. kalu Raja Nazrin membuat nasihat itu boleh diterima tapi Madey? Madey ingat tau rasuah sudah mendarah daging dalam budaya kita, jangan marah eh!

negarakita.com berkata...

panggil dia bagi pembangkang mengetuai BPR, BPR akan tolong dia singkirkan calon rasuah, kaka...

Melayu Celup berkata...

Salam Bro Isham,

Memang betul2 kelakar bila tengok Che Dat ni bila becakap... Makin obvious penyakit nyanyuk mummy ni... Dulu time dia mengepalai Gerombolan United Malays National Organization tak tau entah berapa lori bukti2 'Corrupt Practice' yang committed tapi dia habuk pun tarak mau overcome buat2 nyanyuk lagi... Hari ni bila dah tak berkuasa lagi, dah jadi macam tiub bocor takde sape pon nak pandang barulah nak sedar pasal rasuah... dahlah tertikam senjata buatan sendiri... adoh... bikin aku gelak kuat sajaa... betullah apa yang Che Dat dok bersajak dulu

MAHADET MUDAH LUPA
MAHADET SUDAH NYANYUKLA
MASA BERKUASA BUAT2 LUPA
DOK JADI TIUB BOCOR LAGI ADA

heh heh heh

Tanpa Nama berkata...

Bila bapak rasuah Malaysia berkata jangan amalkan rasuah sama macam Tokeh Genting kata judi punca keruntuhan keluarga.

Tanpa Nama berkata...

aku dah tulis ratus kali dahhh...

umpama isi dan kuku,aur dan tebing,irama dan lagu,nyawa dan badan, anjing dan bayang-bayang...

ameno dan duit....

takkan bercerai badan...kalau bercerai mampos laaa...

torexxx berkata...

apa yang Tun cakap terpaksa aku akui memang betol.UMNO kena bertindak tegas terhadap mana-mana calon yang mengamalkan politik wang/rasuah.

tapi bagaimana pula calon tersebut terdiri kalangan orang-orang Tun?adakah Tun masih akan lantang tentang penyingkiran atau mendiamkan diri?

pancaroba berkata...

Tun Mahathir nampak "risau" dengan terlayaknya Ali dan Taib.maka Tun semacam menuduh mereka mengamalkan rasuah dan politik wang.

kenapa Tun?sudah rasa tergugat ke?.sekarang ini Muhyiddin dan Rafidah yang boleh dikatakan orang Mahathir nampaknya tergugat.Muhyiddin dengan pertandingan 3 penjuru dan Rafidah dengan desakan untuk dia berhenti.

Mahathir benar-benar yakin ke orang-orang dia bebas dari politik wang?.Mukhriz tidaklah sekuat mana tapi dia yang pertama layak.apakah rahsianya?hehehe.

Farouk berkata...

Mahathir cakap macam bagus... Beliau dulu tak pernah terlibat dengan rasuah ke?

youth attack berkata...

did he realized or not that this "tradition" had started since he was the prime minister for over the last 20 years ago.and now as if he got his commonsense back to say that money politics will just ruin UMNO.what a hypocryte.

i'm totally agree that money politics will only have teribble impact on UMNO if this keep getting worse from day to day.but to hear Tun to say that only sounds shallow and superficial.

he should have curbed this along time ago back when he was in-charged as the Prime Minister.but why only now he speaks his mind about this?afraid that his people aren't going to make it for the top posts?

Tukar Tajuk berkata...

Saya suspek tajuk diatas silap
tajuk sebenar: UMNO AKAN SINGKIRKAN CALON YANG TAK RASUAH.

kucingsiam berkata...

meow~~

hehehe, untuk mengetahui racun terbaru madey silakan melayari chedet.com. kucingsiam kekadang singgah di sana, dan wow, bukan main banyaknya kaki bodek di ruang komennya.

sekarang dia bubuh racun lagi dengan isi ucapan seorang pemimpin MCA tan siew sin ... pakai konteks 50-an untuk zaman sekarang. tak sedar ke MCA tuh parti tauke besar yang memerlukan kuli cina untuk mengerjakan lombong mereka.

kaki kapitalis nih memang serupa. senyap sangat bila nak bincang tentang kepincangan sistem tuh. SeMUANYA $$$$$.

FatimahIbrahim berkata...

Tun M dah mula berbunyi. Bukan apa, tapi sekarang ni beliau sudah macam semakin 'desperate' pula aku tengok. Desperate hendak 'mengekalkan' jaringan kuasa beliau.

Rahmat berkata...

AWAS DR MAHAKULA, dia berhenti tidur kejap dalam keranda, kena puja puji Najis Bik Moma UNITED MALAYS NATIONAL ORGANIZATION kini dia bangun lagi, DR MAHAKULa dahaga darah rakyat!!!

Amaluddin Zhafir Zakaria berkata...

penghujung usia seorang patriot! haha

Cikgu Din Sakura berkata...

den dah dapek sejuta pengunjung!
kah! kah! kah!

Tahniah syam

http://tuklong-ns.blogspot.com/